自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

omother 發表於 20-11-22 15:59
好明顯啦

只係唔想做衰人,唔通直接話我依家唔愛你,有第二個咁咩?

我覺得男人可以比女人更絕情,我個Fd雖然未必係好完美,不過佢自從同呢個男仔拍拖後,就好一心一意對佢,可能真係愛得深痈得,我已經俾佢哭濕幾件衫了(emoji)

伯爵府

+3金熱血

回覆樓主:

10成10有第2個

子爵府

ctslhkc 發表於 20-11-22 13:58
我個朋友同佢男友已經一齊咗9年,最近分開咗,佢心情底落,做咩都冇心機,佢話個心好實,冇胃口又訓唔到覺 ...

勸佢放下啦,我女性朋友岩岩同丈夫分居一年,下個月正式簽紙離婚,係埋一齊25年
女性朋友一d都冇留戀,因為係女方提出嘅,當唔再愛就乜都容忍唔到,提出者永遠唔會回頭架啦!

珍珠宮

回覆樓主:

訂埋酒席買埋樓分手都有
唔到你唔接受
大把一直守到尾是怨偶

侯爵府

我個朋友同佢男友已經一齊咗9年,最近分開咗,佢心情底落,做咩都冇心機,佢話個心好實,冇胃口又訓唔到覺 ...

人大咗,會開始明白,所有人不論什麼關係,都只能陪自己行一段路。 只不過有陣時行得長啲,有陣時短啲;有啲人陪你一段路佢會先離開,另外有啲人會陪你走到你生命嘅盡頭,然後你比佢先一步離開佢嘅生命軌跡。
緣份就係咁,相聚嘅同時,亦走唔甩生離死別。只能夠學會珍惜及放下⋯⋯

pansy888hk    發表於 20-11-23 21:24

伯爵府

ctslhkc 發表於 20-11-22 16:27
我覺得男人可以比女人更絕情,我個Fd雖然未必係好完美,不過佢自從同呢個男仔拍拖後,就好一心一意對佢, ...

唉....愛得深永遠最傷都係自己,對於愛情我會選擇做自私d果個,起碼無咁傷先~

咁你朋友幾多歲呀?後生既應該好快搵到下一個

侯爵府

雖然暫時係心痛,但慶幸結婚前分手!希望你朋友早啲走出傷痛!

水晶宮

結咗婚都會離婚啦

侯爵府

回覆樓主:

9年又如何,我拍左17年都係話分就分
分手前一日條渣仲口口聲聲話愛我,到我拆穿佢有女人先講話頂我唔順

珍珠宮

我覺得男人可以比女人更絕情,我個Fd雖然未必係好完美,不過佢自從同呢個男仔拍拖後,就好一心一意對佢, ...

已經不愛了,難道男方再拖女方9年才叫不絕情嗎?

伯爵府

你個朋友咩年紀?如果已經廿尾三十頭而又拍左9年都未談婚論嫁,都好明顯係個男人已經冇左衝動會同你朋友結婚的了。而且主動提出分手亦都幾肯定佢搵到另一個令佢有結婚衝動嘅人。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

我都試左,拍拖10年,俾我發現ex應該有第二個,佢唔認。後來都分開左。
真係幾心痛,無諗過佢會咁對我。
要時間去治療傷口

男爵府

回覆樓主:

我記得以前我同個大學同學拍了 7 年拖被飛,心情低落。同個鬼仔朋友呻,佢一句 "Oh ! It's a good news to all the single men in the world ! " 仲要用雙手做個好似大嗌嘅動作,我即刻爆笑。 諗起都好笑,有時朋友的支持都好重要。

公爵府

無債不來,放下

公爵府

牛年勳章

moma1023 發表於 20-11-22 16:44

人大咗,會開始明白,所有人不論什麼關係,都只能陪自己 ...

說得對,無得解釋,係一種感覺,愛自己的人,會明白自己的想,自己的路,我相信,如果得外嗀,無感覺無靈魂什至無反應,咁樣,咪等於和隻大公仔-起,唉! 為自己再可以自由自在,再重新做单身,再出發

大宅

回覆樓主:

等時間過,識過第二個...

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有緣無份呀... 一齊幾耐都好都唔會成為結婚既理由,拖左咁耐都冇結到,分手都係好事,哩啲案例成日見,自己都識幾個男既拖住人地好多年青春,女方一想結婚就散,男既話唔想結,但過左冇半年,男既就同左第二個結婚,命中注定的,唯有多啲陪下你朋友傾計,搵啲興趣學下,玩下,分散注意力,時間耐左,心就冇咁痛,偶爾想起先會覺痛... 唉,戥你朋友難過

男爵府

好媽媽勳章

Pinky28 發表於 20-11-22 16:54
唉....愛得深永遠最傷都係自己,對於愛情我會選擇做自私d果個,起碼無咁傷先~

咁你朋友幾多歲呀?後生既 ...

我個fd對自己就好自私,對佢男友呢一刻仲好顧佢感受(emoji)唔通要親眼見到佢先肯死心!

水晶宮

個男人咁樣,未結婚分手,好過結咗婚或者生咗小朋友先分。你朋友有日會明白自己其實有d運氣。

我有個朋友,佢同前老公係中學同學,拍拖10年先結婚。因為有第三者,婚後一年就玩完。個男人仲講d同你結婚係責任果d賤嘢。朋友離婚後一蹶不振,如無意外都係獨身終老

象牙宮

面對現實忘記佢搵過個.浪費左九年青春係d無謂人身上一d都吾值得.

首頁
12345...10

尾頁

跳至