自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

2021勳章

ctslhkc 發表於 20-11-22 13:58
我個朋友同佢男友已經一齊咗9年,最近分開咗,佢心情底落,做咩都冇心機,佢話個心好實,冇胃口又訓唔到覺 ...

2性關係好難評論 唯有多陪你朋友

男爵府

2021勳章

我個朋友同佢男友已經一齊咗9年,最近分開咗,佢心情底落,做咩都冇心機,佢話個心好實,冇胃口又訓唔到覺 ...

聽佢呻就算。

侯爵府

2021勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我曾經都係一個被拍拖7 年初戀男友離棄過既人, 在我極度失落時期, 全靠身邊好朋友扶持和陪伴, 才令我走出深淵... 再次進入森林 , 短短4 年, 我認識左4-5 棵對自己好好既樹, 佢地令我徹底忘記痛楚 ,令我可再選擇一棵適合自己既樹,我比較幸運, 因為我最後選擇了一棵聖誕樹為終生伴侶. EX 曾經請求回頭, 但我沒有食回頭草. 我慶幸他放棄大家感情, 否則我得不到現在幸福快樂.

男爵府

2021勳章

緣盡了便放手吧,不要強求,可能更好的一段姻緣在等她

琥珀宮

2021勳章

一齊咗9年,如果不結婚.... 超易散。浪費十年。
唯有從新開始

pansy888hk    發表於 20-11-23 21:58
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

別墅

2021勳章

世上最沒有保障的東西叫愛情!

大宅

2021勳章

唔覺得出奇,朋友同拍拖十年嘅男友結婚,不出一年就搞離婚,相處日子愈長並唔代表可以一生一世

大宅

好媽媽勳章

BOBO128 發表於 20-11-22 20:44
我曾經都係一個被拍拖7 年初戀男友離棄過既人, 在我極度失落時期, 全靠身邊好朋友扶持和陪伴, 才令我走出深 ...

我會將你嘅經歷話俾佢知,希望佢明白,快啲企起身~見到佢咁,我真係好心痛

大宅

ctslhkc 發表於 20-11-22 19:43
原來佢哋啲藉口都係互相抄襲

其實我fd都應該知呢啲係藉口,不過佢話大家都曾經深愛過對方,加上 ...

我拍左2.5年,但呢個係我第一次以結婚對象看待嘅人(至少我相信我地都曾經係咁諗),我揸左佢屋企鎖匙都大半年,佢曾經講果度係我地屋企,所以分左頭2星期我又係日日喊,突然瘦好多

但有一日叮一聲,其實清楚d而家散,好過發現第三者咁散,一定會更加後悔自己點解要花時間係一個唔夾嘅人度,佢仲同我講,第二年開始意識到我地嘅溝通有d問題係佢無好好溝通sorry,但有乜意思,你都咁對我啦,講乜都無用

pansy888hk    發表於 20-11-23 21:59

大宅

好媽媽勳章

bebe1314 發表於 20-11-22 20:51
緣盡了便放手吧,不要強求,可能更好的一段姻緣在等她

見佢真係好唔捨得咁~~佢話唔捨得咁多年既感情,畢竟大家經歷了太多太多了~

大宅

個半月後我開始食好訓好,努力扮靚,運動學品酒乜都好,總之時間就哂自己,發現又唔錯,假期少左個穩定嘅伴係有d未慣姐,第二個月開始有人approach,但唔想亂開始,到而家三個月了,我生活得好好,再有拍拖機會,但我想慢慢黎,無耐性嘅人無都唔洗可惜

你朋友咁多年,比例上真係一年半載先走得翻出來,等佢叮一聲,一切就不再是問題時間係良藥,但自己的心先係藥引

子爵府

2021勳章

我要passion 發表於 20-11-22 21:11
世上最沒有保障的東西叫愛情!

諗起張敬軒首歌 酷愛其中一句歌詞

看 全沒罪案發生 為著聚散不需責任 

大宅

2021勳章

我丫妹又係岩岩同佢男朋友拍左9年拖分開
我以為你講緊我妹
佢地都離離合合咁
分左唔使一個月就各自有另一伴
真係好戲劇化
反正我理解唔到

大宅

好媽媽勳章

lingling66 發表於 20-11-22 21:56
我丫妹又係岩岩同佢男朋友拍左9年拖分開
我以為你講緊我妹
佢地都離離合合咁

可以咁快!
可能和平分手?大家有共識分開,會冇咁傷
如果單一方面仲好愛對方就難攪好多

大宅

2021勳章

ctslhkc 發表於 20-11-22 22:18
可以咁快!
可能和平分手?大家有共識分開,會冇咁傷
如果單一方面仲好愛對方就難攪好多:igiveu ...

唔算和平分手嫁 糾纏左段短時間
先係女飛仔 仔同新女開始左
女求復合 復合幾日到女要分手
今次到仔求復合 女同左新仔一齊
之後仔又同另外一個新女一齊
短短一個月 好似做戲咁
我都唔明點解識新男/女朋友可以容易到去街市買棵菜咁

男爵府

2021勳章

其實唔關幾年事,你愛他,他已不愛你,也無力改變,女人比較重情,男人比較漙情,超善忘

複式洋房

2021勳章

感情真係唔關時間事,時間耐左冇新鮮感反而會淡,我覺得你可以抽多啲時間陪下你朋友,唯有等時間沖淡,而家疫情如果唔係成日可以出街,可以多啲同佢傾電話,sd 訊息

大宅

好媽媽勳章

Pigpigzhu 發表於 20-11-22 22:25
其實唔關幾年事,你愛他,他已不愛你,也無力改變,女人比較重情,男人比較漙情,超善忘 ...

我個fd就係太重情,太顧及人家感受,唔想對方難做,結果自收埋一邊痛苦

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

男人要變起上嚟,莫講9年,19年,29年都一樣變。

男爵府

2021勳章

我有對朋友拍左拖13年都分手,可能一齊太耐了,由中學拍到大學,到出來做野,我地身邊的朋友都接受唔到,但佢地兩個反而搵到另一半都係覺得好適合自己,佢地話因為人大左知道自己追求啲咩,咩人適合自己!所以分開未必係一件壞事,只係有更好更適合自己在前面等緊,未搵到,只係時間未到,叫你朋友好好裝備自己,等更好的來臨(emoji)不過你都係要多陪伴同開解佢,或者多啲活動,分散下佢注意力

首頁
34567...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊