自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021勳章

ctslhkc 發表於 20-11-24 16:36
呢啲冇得寫包單的,只希望將發生既機會率減到最低
點樣減到最低?

大宅

好媽媽勳章

somesome2020 發表於 20-11-24 16:43
點樣減到最低?

明知對方花心就唔好掂,幾靚仔有錢都咁話,自己能力範圍內篩到就篩~~咁如果佢真係厄到你十年就認命啦

大宅

好媽媽勳章

lukelukeu 發表於 20-11-24 16:13
直覺個男好快就會結婚,係同另一個人。

如果係一定喊死我個fd

伯爵府

2021勳章

未必,睇下咩原因分手

有堆男人到咗三十後先覺得自己有市場價值,開始有能力 ”花fit”去玩……就好似同咗我12年嘅前任甘……

而且睇佢搵到個咩platform 去識伴侶,識個班女性喺咩野類型價值觀嘅人……人大咗,男或女都現實咗,男人冇錢/冇頭髮同時覺得自己要求娶靚女就好難搵到另一半……

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

2021勳章

ctslhkc 發表於 20-11-22 13:58
我個朋友同佢男友已經一齊咗9年,最近分開咗,佢心情底落,做咩都冇心機,佢話個心好實,冇胃口又訓唔到覺 ...

今年也是我婚姻第9年,因為我的病而有了考驗。佢一直都冇變,系我要求高左。忽然覺得佢唔愛我,應該講從來冇愛過!難受左3個月,呢幾日好番。睇開左!

大宅

2021勳章

拍拖拍得耐自然唔想結婚,我C6同我一齊前有個拍拖十多年既女友,佢地最後都分手,單身左一兩年後C6同我一齊,但我同佢一齊2年就結左婚了

緣份到來,時間又剛好大家都想停低結婚,所以有時有緣亦都要岩時間

大宅

好媽媽勳章

MANNI1220 發表於 20-11-24 20:37
今年也是我婚姻第9年,因為我的病而有了考驗。佢一直都冇變,系我要求高左。忽然覺得佢唔愛我,應該講從來 ...

你為何覺得他不愛你?只是你的直覺?
如果愛可以同步,會行得遠好多

子爵府

2021勳章

當你朋友識到新男友,舊情好快會放低,之後會覺得自己好傻仲著緊個放棄9年感情既男人

大宅

好媽媽勳章

camanbi 發表於 20-11-24 21:52
當你朋友識到新男友,舊情好快會放低,之後會覺得自己好傻仲著緊個放棄9年感情既男人
...

真係需要啲時間,但我估過程好艱辛,希望佢快啲捱過去

子爵府

2021勳章

ctslhkc 發表於 20-11-22 13:58
我個朋友同佢男友已經一齊咗9年,最近分開咗,佢心情底落,做咩都冇心機,佢話個心好實,冇胃口又訓唔到覺 ...

你估中九成,否則唔會咁絕變得咁快

大宅

2021勳章

ctslhkc 發表於 20-11-24 21:21
你為何覺得他不愛你?只是你的直覺?
如果愛可以同步,會行得遠好多

我們沒有感情基礎,不過佢好有責任感,反正就係相敬如賓,沒有愛情,沒有那份甜。

男爵府

2021勳章 好媽媽勳章

camanbi 發表於 20-11-24 21:52
...

我當年都是識到新的好快就忘記舊的,之後忙照顧家庭,但現在仔大了,多左私人時間又突然唸返前度,好久結 ,發覺自己其實一直都未能放低!

瑪瑙宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我細佬十年多
求埋婚啦

但個女仔去左做傳銷,話極唔醒
所以分手

大宅

2021勳章

時間係最好既良藥!想當年,我同前夫結左婚14年,佢可以一個中午執哂所有野走,事前完全無跡象。事隔2年,佢已經再婚,所以我好相信對方可以放棄咁多年既感情,藉口就話大家唔夾,其實根本就有第三者。

不過,呢件事過左幾年,我都再婚喇,仲生左個小朋友,現任老公好錫我⋯我以過來人身份想分享就係,失戀或分開係痛,但時間可以證明一切,傷心過後要繼續活得精彩,向前看!

大宅

好媽媽勳章

LedTV 發表於 20-11-24 23:40
我細佬十年多
求埋婚啦

做傳銷就分手?

超級版主

2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MANNI1220 發表於 20-11-24 04:37
今年也是我婚姻第9年,因為我的病而有了考驗。佢一直都冇變,系我要求高左。忽然覺得佢唔愛我,應該講從來 ...

咁當初又點解會結婚?如果冇感情基礎,而對方又唔愛你,咁點解佢又會同你結婚?9年唔短時間,如果你有病佢都唔離棄的話,已經唔容易啦。會唔會對方唔識表達或者對感情比較冷漠,而唔係唔愛你?
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

好媽媽勳章

力神 發表於 20-11-24 22:48

我當年都是識到新的好快就忘記舊的,之後忙照顧家庭,但現在 ...

你仲愛你前度?定係仲有內疚感?

瑪瑙宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ctslhkc 發表於 20-11-25 08:37
做傳銷就分手?

係...嚴重被洗腦
所以分手

佢寧願分手都要繼續做

太多隱瞞...

男爵府

2021勳章 好媽媽勳章

ctslhkc 發表於 20-11-25 08:39
你仲愛你前度?定係仲有內疚感?

2樣都有,可能係初戀好難忘記!

大宅

2021勳章

rose-mag 發表於 20-11-25 08:38
咁當初又點解會結婚?如果冇感情基礎,而對方又唔愛你,咁點解佢又會同你結婚?9年唔短時間,如果你有病佢 ...

世事被你看透了,他是不會表達,但行動上都系有責任。只係我病咗希望更多的關心!而家都走出自己的牢,回歸正常生活!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊