婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2021勳章

奶奶是check自己有份的戶口,無問題。叫你老公自己處理自己財政吧

子爵府

2021勳章

poiuy_poiuy 發表於 20-11-22 19:37
我好好奇,一個幾十歲嘅男人,戶口入面嘅錢唔係靠佢屋企比嘅,點解99會成日去打薄拆信,每次有使左錢就打電 ...

既然係妳C6 同99嘅聯名戶口,佢梗係有權打簿及提款,只係佢哋2個之間嘅事。妳99可能怕妳C6 亂駛錢唔識理財先至咁緊張問長問短者,如果佢冇煩到妳咪唔好理囉。

伯爵府

樓主C6要戎奶啦.

子爵府

回覆樓主:

你老公係未想留條後路呢

男爵府

2021勳章

poiuy_poiuy 發表於 20-11-22 19:37
我好好奇,一個幾十歲嘅男人,戶口入面嘅錢唔係靠佢屋企比嘅,點解99會成日去打薄拆信,每次有使左錢就打電 ...

你奶奶同老公都高招,留條後路比自己,唔洗分比外人。當你老公出左意外,D錢係歸奶奶。離婚更加唔洗驚比你分到

大宅

2021勳章

poiuy_poiuy 發表於 20-11-22 21:10
回覆 birdbird 的帖子

係呀 所以我已經開左佢拖(๑•̀ᄇ•́)و ✧

收佢皮啦 d男人要教 免費幫人教仔

大宅

2021勳章

poiuy_poiuy 發表於 20-11-24 10:57
回覆 Chloepigmama 的帖子

結婚前已經提過 但佢當冇到 佢媽話唔使比家用喎 但個個月條條問咩黎真係好噁心 ...

如果係直接問你老公冇煩到你,比你嘅家用零用錢冇少到,就由佢地。只係你要明白,老公嘅積蓄唔慌會關你事,因為佢只同媽媽聯名戶口冇太太份

子爵府

2021勳章

你老公有冇兄弟姊妹,如果有,唔排除99用你老公錢貼其他仔女。

好奇如果你老公用一大筆錢買野比你,你99會點?anyway 如果我老公人工放99聯名戶口我打死都接受吾到

珍珠宮

回覆樓主:

我接受唔到自己老公唔識理財lo!
同阿媽有聯名戶口唔梗要,但最好有自己戶口,自己理財lo!

珍珠宮

2021勳章

poiuy_poiuy 發表於 20-11-22 20:49
回覆 birdbird 的帖子

結婚個陣冇拎走,但應該係同99嘅聯名戶口囉。叫左開過個戶口轉出糧戶口都冇理到 ...

可能怕老婆離婚分身家

別墅

d 行為甘似我99

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊