夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

啱啱同老公鬧交, 佢竟然爆咗“仆街”兩個字, 由拍拖到結婚廿年從未試過, 我呆咗, 然後好嬲, 雖然佢立刻道歉, 但我覺得好過份!

水晶宮

2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Q-Ling 發表於 20-11-23 12:27
啱啱同老公鬧交, 佢竟然爆咗“仆街”兩個字, 由拍拖到結婚廿年從未試過, 我呆咗, 然後好嬲, 雖然佢立刻道歉 ...

古人有話...[相嗌就唔好口]唔鬧咪得

大宅

不接受。不過他知錯馬上道歉,我建議不要把事情化大,正色話他知,你不接受粗口,一定無下次。

複式洋房

回覆 Flower-kid 的帖子

多謝你嘅意見, 但我暫時仲好嬲, 唔想啋佢

大宅

Q-Ling 發表於 20-11-23 13:17
回覆 Flower-kid 的帖子

多謝你嘅意見, 但我暫時仲好嬲, 唔想啋佢

明白你感受,不過唔好嬲咁耐。二十年夫妻,床頭打交床尾和

大宅

2021勳章

我唔接受,我C6未試過嘈交會講粗口,如果有我會同佢鬥講,邊個唔識講粗口姐。有時聽到佢打平板既game, 一連串四字詞語我都好唔鍾意,同佢講我唔想聽,次次打到咁嬲即係輸喇,咁打黎做乜

複式洋房

回覆 CoiCoi 的帖子

係呀, 學你話齋, 有邊個唔識講粗口啫, 我平時好激氣時都會講, 但我嘅宗旨係兩公婆鬧交時唔會講, 所以今次真係好嬲, 佢啱啱再what's app我講多一次對唔住我都無覆佢, 唔想理佢

大宅

2021勳章

Q-Ling 發表於 20-11-23 20:36

係呀, 學你話齋, 有邊個唔識講粗口啫, 我平時好激氣時都會講, 但我嘅宗旨係兩公婆鬧交 ...

大家都要互相尊重既,而家唔係做野要落地盤體驗生活,大家斯文人,唔使拎晒d器官問候人祖宗十八代

Q-Ling    發表於 20-11-23 22:15

大宅

Q-Ling 發表於 20-11-23 20:36

係呀, 學你話齋, 有邊個唔識講粗口啫, 我平時好激氣時都會講, 但我嘅宗旨係兩公婆鬧交 ...

既然佢都認錯,嬲多一陣好喇,呵番

Q-Ling    發表於 20-11-23 22:16

大宅

2021勳章

啱啱同老公鬧交, 佢竟然爆咗“仆街”兩個字, 由拍拖到結婚廿年從未試過, 我呆咗, 然後好嬲, 雖然佢立刻道歉 ...

我同c6粗口溝通開,所以鬧交用粗口係冇感覺。我覺得男人用粗口鬧人唔代表d咩,順口而已,冇乜meaning。
樓主c6用果兩個字其實好斯文。

公爵府

2021勳章

其實。。。仆街唔算係粗口

公爵府

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

接受到
因我自己都講

複式洋房

回覆 DogdogChan 的帖子

其實平我同佢間中都有講下粗口, 但只限於對外人, 廿年來拗交都唔會爆粗, 就好以大家心中都有個不成文嘅規定咁, 今次佢忽然咁講, 我立刻呆咗, 嬲到比唔到反應佢, 不過我啱啱都覆返佢what's app, 話咗只此一次, 下不為例

子爵府

2021勳章

我自己同老公唔講粗口,佢會講頂,有左小朋友之後連呢個字我都準佢講。

既然佢道歉左就算,屈佢請食好野下下氣

男爵府

2021勳章

終極熊貓 發表於 20-11-23 23:33

樓主道德標準好高

大宅

2021勳章

終極熊貓 發表於 20-11-23 23:33

認同

琥珀宮

2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我同另一半絕少講粗口
偶而好嬲講一次(一年未必有一次),大家都冇大反應

你老公講的好普通,又肯即時道歉。你咁唔接受,唔係又想離婚??
嬲2日好啦
相知相遇相識

大宅

2021勳章

crystal媽咪 發表於 20-11-24 08:30
我同另一半絕少講粗口
偶而好嬲講一次(一年未必有一次),大家都冇大反應

我前夫就掉返轉:當年小朋友細他對我說:媽咪千奇吾好係屋企講粗口?啲仔聽到唔好你亦有失身份,我回佢你好假不過他真是做得到,他有幾多時間在家廢話,他回來都瞓晒啦!乜都吾洗理吾洗做當家是洒店男人!

伯爵府

2021勳章

Q-Ling 發表於 20-11-23 23:38
回覆 DogdogChan 的帖子

其實平我同佢間中都有講下粗口, 但只限於對外人, 廿年來拗交都唔會爆粗, 就好以大 ...

我都接受唔到 但佢唔會因爆粗 而道歉 我真係嬲

複式洋房

接受唔到,關係幾差都唔應該爆粗

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊