自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2021勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

唔只係名牌SA先會咁做喎,我平時去開希慎廣場同海港城d 日本牌子boutiques買衫,d SA都係用自己whatsapp同wechat send新貨相比客人㗎!

超級版主

2021勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

而家d sales進取到暈,買條毛都即刻叫你填晒資料,whatsapp即時打招呼跟進(咁的確有sales好幫得手,售後服務好好的)

別墅

2021勳章

去過Cartier 剩係試 冇買
都俾sa抄牌
出左門口轉頭就wtsapp我

子爵府

2021勳章

方便build自己熟客list,做吓customer engagement

侯爵府

係公司規矩,呢啲都要交數架

goldpiglet    發表於 20-11-24 07:22

珍珠宮

2021勳章

yy_chow1210 發表於 20-11-23 14:29
我想問下點解去chaXXl, Tixxany, Herxxs個D大公司,D sales 俾卡片要寫自己手提?明明張卡片已經有公司電話 ...

如果遇到一個覺得好幫得手的SA/ 一個有前景嘅客, 相信雙方都唔介意交換聯絡, 一有新貨或啱我嘅貨品, 佢會預留並約我去睇, 又或者我見到好難買嘅產品, 我會叫佢幫我留意, 唔使下下自己巡舖周圍搵, 我覺得好方便

伯爵府

2021勳章

唔奇,我只係去initial 買嘢,一樣有salesperson 用私人電話WhatsApp 我,通知新貨或減價

大宅

幾個月前買咗兩個特價Longchamp都有啦

wcpcelia    發表於 20-11-24 09:47

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

yy_chow1210 發表於 20-11-23 14:34
講真買完都唔會記得佢啦

咁個sales都係試吓你會唔會變做熟客啫,雖然機會應該零

大宅

2021勳章

回覆樓主:

應該係公司俾嘅電話,我試過跟跟下一個,話sa已經離職,佢係新嘅叫xx名,以後同一電話可以搵佢

大宅

2021勳章

方便第日就算轉咗工都可以介紹你去新店

公爵府

yy_chow1210 發表於 20-11-23 14:33
chaxxl 個D sales仲會主動whatsapp你,俾D資訊你

我打去Chaxxl 問佢地有無whatsapp 電話可以問產品資訊,佢地話無,係咪間間做法唔一樣?

複式洋房

yy_chow1210 發表於 20-11-23 14:29
我想問下點解去chaXXl, Tixxany, Herxxs個D大公司,D sales 俾卡片要寫自己手提?明明張卡片已經有公司電話 ...

方便你搵佢,佢有可以whatsapp下你。生日個時仲會send whatsapp比我添

複式洋房

樂晴天 發表於 20-11-24 07:34
我打去Chaxxl 問佢地有無whatsapp 電話可以問產品資訊,佢地話無,係咪間間做法唔一樣?
...

個whatsapp電話係sales姐姐個人的,通常私底下比

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

yy_chow1210 發表於 20-11-23 14:33
chaxxl 個D sales仲會主動whatsapp你,俾D資訊你

Lx都會

男爵府

2021勳章

多數~莫講名牌貨,髮型屋、電訊公司、羅湖商業城都係甘

子爵府

2021勳章

要留住啲客

伯爵府

2021勳章

有啲張卡片直接印埋手機冧巴,幾好,買嘢留貨方便啲
8-)

珍珠宮

2021勳章

生意難做

首頁