潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題,第一個quota bag想出K28,十月已夠數超過1:1 ,已經等左超過一個月,亦已同Sa溝通過,比spec的範圍也很廣,冇指定顏色(只是唔要鮮色)、扣、皮質,每日都羅羅孿有度日如年既感覺有冇JM分享一下最近出袋行情啊?感謝各位靚靚

伯爵府

SWbck 發表於 20-11-23 16:09
如題,第一個quota bag想出K28,十月已夠數超過1:1 ,已經等左超過一個月,亦已同Sa溝通過,比spec的範圍也 ...

我有朋友夠數後個幾禮拜已經出到

男爵府

好媽媽勳章

回覆 SWbck 的帖子

夠數後幾日就有

wcpcelia    發表於 20-11-24 12:09
ada0707    發表於 20-11-24 09:26

複式洋房

ToToPiggy 發表於 20-11-23 17:20

夠數後幾日就有

噤快k28嗎?請問可否透露出左什麼顏色同邊區既shop呀?我其實11月頭都有去搵過我Sa,當時亦有提示過如果聖誕前出到就好了,但佢即時回應係話:「年尾會難d呀!」然後話會幫我留意合適我的spec ,仲話平均一個月可能都只係番一兩隻K,所以叫我要耐心等下我係新手入坑,所以唔清楚是否年尾直係難d、少袋到!

男爵府

SWbck 發表於 20-11-23 17:33

噤快k28嗎?請問可否透露出左什麼顏色同邊區既s ...

「年尾會難d呀!」我真係聽到就忟

大宅

回覆樓主:

歐洲lock down, 貨源應該真係小咗好多, 我估SA想offer都無貨可以offer

複式洋房

Showy 發表於 20-11-23 17:45
「年尾會難d呀!」我真係聽到就忟

Why? That’s not true?

複式洋房

tiffanyhk2000 發表於 20-11-23 17:49
歐洲lock down, 貨源應該真係小咗好多, 我估SA想offer都無貨可以offer

佢都有提過lock down會少咗貨番

大宅

10月尾出咗 K28 指定金剛色金扣, 唔係第一個 quota bag, 多過1:1, 幾日就有

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

講到尾都係店長幾時批。申請出袋request係sa一層交一層最後交到店長批,除非問阿店長,否則冇人答到你。
work hard PLAY hard

男爵府

好媽媽勳章

我個係B30黑色

別墅

sr3y6 發表於 20-11-23 17:51
10月尾出咗 K28 指定金剛色金扣, 唔係第一個 quota bag, 多過1:1, 幾日就有

頭先overlook左,出過quota bag之後係易啲出袋 ,同埋睇下好唔好彩你朋友就好好彩了!

別墅

如題,第一個quota bag想出K28,十月已夠數超過1:1 ,已經等左超過一個月,亦已同Sa溝通過,比spec的範圍也 ...

你係咪第1個quota bag?第1個出kelly係等好耐好耐㗎,而且法國封城,呢2個月冇shipment

複式洋房

ToToPiggy 發表於 20-11-23 18:07

我個係B30黑色

金剛色好羨慕呢!仲要幾日就已經有,JM 好lucky 呀!

複式洋房

nakuru 發表於 20-11-23 18:11
你係咪第1個quota bag?第1個出kelly係等好耐好耐㗎,而且法國封城,呢2個月冇shipment
...

係呀,就係第一個quota bag!

別墅

SWbck 發表於 20-11-24 00:39
係呀,就係第一個quota bag!

咁好正常,第一個quota仲要出kelly,而家又封埋城,預3至8個月,走唔甩

別墅

第一個quota bag , 最少三個月啦⋯⋯加上而家lock down , 可能唔止...

複式洋房

babyma1115 發表於 20-11-24 08:29
第一個quota bag , 最少三個月啦⋯⋯加上而家lock down , 可能唔止...

明白,噤我佛系等下啦多謝各位JM既分享

大宅

我原本10月尾同sa講12月出黑金k25, 結果尋日就要出,因為佢話疫情返袋返得少,同而家本地客搶到好高比例,新客同要求冇得排waiting ,所以要耐心等候。

wcpcelia    發表於 20-11-24 12:09

公爵府

純粹小小個人經驗分享: 我嘅experience係第一個易過第二個好多!
1st quota bag 少過 1:1 K28 (大約兩三個月前) 即日有 offer seasonal color, decline 左之後十日有金剛色....
而家排緊第二個, requested B30, 已達 1:1.2 但等左成個月都未有, 每次都話幫我留意緊! 留意緊!留意緊!

總結經驗就係我都係覺得真係無咩好特定規則同埋有好多我地未必估計到嘅因素....例如, according to my SA, 買邊類貨計得高啲都可以成日變! 呢幾日世界各地都仲有人出到袋所以應該係有啲stock, 當然, 即使香港倉仲有貨, 事實係呢一兩個月多左好多本地客留港出袋, 競爭大左就自然要同人鬥高spending,

所以我都決定左佛系啲等, 而家見中意嘅野就keep住買d細額貨先, 唔用為配袋而買嘅心態會令個過程enjoyable好多, 當然見到條card數時就唔太enjoyable 嘅 wakakaka!

首頁

尾頁

跳至