美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

系到扒左好多文,知道荷爾蒙斑好難攪,又易反黑,見好多jm都貼錢買難受,之前我都打過,但淡小小之後又黑番,
之後就一直唔敢亂試,剛剛做完一輪工課最後去左cosxxx 同Lxdxxxxx做咨詢,系到share吓個過程

儀器及價錢
Cosxxx
Picoway $6000/1次
Medical Laser 包 C8 1064激光/vbeam激光/exo 激光,ard $3000/1次,治療師打,結焦由e生打

Lxdxxxxx
Pico enlighten/m22 脈衝光/ excel v激光/excel v+ 激光/Spectra 1064 激光
試做$12XX - $1800 都有 (保證第一次就會見到效果,無效可以退錢)
正價$1XXX - $2XXX
e生打比治療師打貴$1000(無任何保證)

第1站TST Cosxxx分析
e生幫我分析斑,話我除左荷爾蒙斑外,仲有細细點碎斑,而底層亦有微絲血管,碎斑可打3、4次結焦就可以清走,而荷爾蒙斑要預左長期作,有機會打淡一半左右,唔可以打走晒,另外亦有微C血管養住d斑,更加要多d耐性先明顯見效

機種及次數:
因為pico唔一定對我嘅荷爾蒙斑有效,建議打C8 再加 vbeam去血管,打一次碎斑會淡,荷爾蒙斑難有明顯效果,大概第3次有少少效果睇到
total預計要治療10次以上

第2站Lxdxxxxx分析
治療師做分析,亦係話我有荷爾蒙斑、淺層碎斑再加微絲血管,唔建議打pico同1064 laser,因為依2部都無法打清荷爾蒙斑,淺層碎斑太近荷爾蒙斑,打結焦好容易搞到荷爾蒙斑反黑,話有更好辦法可以唔洗打結焦都好快清走淺層碎斑同荷爾蒙斑

機種及次數:
建議第一次打m22,之後可打m22、excel v、excel v+ 同時去斑去微C血管,防止荷爾蒙斑番發
預計2次左右清走碎斑,話我D荷爾蒙斑亦只屬淺層至中層為主,預計打1次都會明顯見淡,around 6至8次左右打到9成幾,亦有可能清晒,唔只打淡

令令424    發表於 20-11-25 19:43

禁止訪問

禁止訪問

別墅

kawing1223 發表於 20-11-23 20:00
系到扒左好多文,知道荷爾蒙斑好難攪,又易反黑,見好多jm都貼錢買難受,之前我都打過,但淡小小之後又黑番 ...

C8 同結焦打班,我有間打開大約每次千零蚊到,真係唔使咁貴喎

複式洋房

Jessicacatam 發表於 20-11-26 13:55
M22打過,冇效

真的嗎, 你邊到打?
我岩岩打咗一次, 佢地話首先會用m22/excel v/excel v+ 將斑裏面色素抽晒上面,斑會深色左
之後轉化為一層糖衣,洗面時自動會甩
唔洗結焦,仲可保證我一次有效,依家過咗5日有d細粒嗰d已經甩咗

複式洋房

kikileung777 發表於 20-11-27 14:55
Cosxxx
Picoway $6000/1次咁貴

係, 我都嚇左跳, 所以後尾佢話可以試C8 + Vbeam打
不過佢講到明荷爾蒙可能要打好多次先有效, 咁我又覺得好似麻麻地

複式洋房

joelle131 發表於 20-11-28 15:17
C8 同結焦打班,我有間打開大約每次千零蚊到,真係唔使咁貴喎

C記打C8 要成3000 喎.. 咁你戈間真係好平!! 不過打結焦我唔諗, 所以試左LD

別墅

kawing1223 發表於 20-11-28 22:04
C記打C8 要成3000 喎.. 咁你戈間真係好平!! 不過打結焦我唔諗, 所以試左LD
...

C8係無結焦,佢同我用另一部打結焦

複式洋房

joelle131 發表於 20-11-28 22:18
C8係無結焦,佢同我用另一部打結焦

咩機啊? 點解你要打結焦既? 你戈D係咩斑黎啊?

別墅

kawing1223 發表於 20-11-28 22:20
咩機啊? 點解你要打結焦既? 你戈D係咩斑黎啊?

荷爾蒙加雀班

複式洋房

2021勳章

C8 ??唔係好舊既機?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊