自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

男爵府

小朋友係英國讀書,boarding school, 黎緊聖誕佢阿爸阿媽要佢返香港。我唔明點解一定要返黎播毒。個邊甘勁確疹,我真係唔明。
個小朋友去讀中一,今年8月底先過去。

更新: 老公終於答應同佢屋企人say no!原因係個死佬公司今日有人中左,攪到佢自己都驚。不過未同佢屋企人講,宜家要諗點講先唔會傷大家感情!唉好煩!

—更更新—
今年4月先走,家下6月底又話返黎,又攪我!

男爵府

最弊係攪著我,你返黎其實唔關我事,但係你搵著我呢攪,已經為咗呢件事同老公嘈!堅嬲

水晶宮

bestgood 發表於 20-11-24 19:44
小朋友係英國讀書,boarding school, 黎緊聖誕佢阿爸阿媽要佢返香港。我唔明點解一定要返黎播毒。個邊甘勁 ...

唔返hk,佢爸或媽過到去一個月陪嘛?

珍珠宮

bestgood 發表於 20-11-24 19:46
最弊係攪著我,你返黎其實唔關我事,但係你搵著我呢攪,已經為咗呢件事同老公嘈!堅嬲
...

返來要住喺你度?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

小朋友係英國讀書,boarding school, 黎緊聖誕佢阿爸阿媽要佢返香港。我唔明點解一定要返黎播毒。個邊甘勁 ...

每個人家長及小朋友都唔同、有人想家想父母要回來、當然亦有甩繩馬騮、費事返香港被父母哦~

一樣米食百樣、親情、感受人冇話點解~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實真係14日、直接送去洒店隔離、斷絕來往、問題應該不大~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

聖誕所有學校關門。 咁細個返來都好正常。 英國一年返三次香港係預左。 返來都要檢測又要住14日酒店先可以出來。 你覺得個個返來都有病?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

teresayan07 發表於 20-11-24 19:47
返來要住喺你度?

新例已經不準住在屋企、一定要住酒店14日、而且不准別人入內~

買基金真係好傷

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

teresayan07 發表於 20-11-24 19:47
返來要住喺你度?

x2

樓主, 請寫埋佢回來點搞倒你?
佢有父母係香港應不會去你度住,
如冇地方住就住酒店,
不可俾佢或佢家入屋(可能家人惹埋).
同佢地飯聚都唔好去

珍珠宮

一定係男家既人, 男人先會上心

攪著你, 更係迫佢返黎住你到, 或要你湊,你先著火

即係人地射波,遇到返抗,你老公黑面鎮壓

男爵府

靜初 發表於 20-11-24 19:49
聖誕所有學校關門。 咁細個返來都好正常。 英國一年返三次香港係預左。 返來都要檢測又要住14日酒店先可 ...

我屋企有個小朋友5歲,佢哋想我工人日日去送餐,我唔明食兩星期外賣有咩問題,至弊連我老公都覺得送歺no problem

珍珠宮

男家既細路, 因咩要你湊?

方丈發火都咁話, 唔合理say no

我外家整壇so 周屎你, 你笑住食呀笨

男爵府

吓!嘜一定播毒!咩logic?

子爵府

bestgood 發表於 20-11-24 19:53
我屋企有個小朋友5歲,佢哋想我工人日日去送餐,我唔明食兩星期外賣有咩問題,至弊連我老公都覺得送歺no p ...

咁你堅持佢食外賣。 外賣多元化, 係親戚?

伯爵府

放假boarding school 會關門,學生要離開,聖誕一向都好難揾寄宿家庭,今年疫症更加無人會收留,唔返屋企可以去边?

珍珠宮

我屋企有個小朋友5歲,佢哋想我工人日日去送餐,我唔明食兩星期外賣有咩問題,至弊連我老公都覺得送歺no p ...

忍一陣,未必帶到毒返既,將工人前後噴晒消毒液先比入屋

男爵府

個間係隔離酒店,我真係唔想。當我同佢哋講甘邊個湊我女,佢哋可以話,甘你無返工可以自己湊

男爵府

吓!咁又過分咗!

男爵府

工人去送餐邊個睇住你小朋友?而家疫情嚴重,少出街最好,返到屋企又要大洗,又唔知工人中途去邊下,叫佢叫food panda la

男爵府

bestgood 發表於 20-11-24 19:55
個間係隔離酒店,我真係唔想。當我同佢哋講甘邊個湊我女,佢哋可以話,甘你無返工可以自己湊
...

佢哋真係好過份!

首頁
12345...19

尾頁

跳至