想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

icecocoa 發表於 21-10-30 17:59
PM你

可以pm我嗎?謝謝

大宅

baby0227 發表於 21-11-27 16:29
可以pm我嗎?謝謝

已PM

大宅

我都十五十六諗緊要唔要運返嚟香港好, 已經生完第一胎,仲有胚胎係台灣
或者之後開關再去植入

大宅

baby0227 發表於 21-11-27 16:29
可以pm我嗎?謝謝
想請問邊間醫院可以接收? 可以pm我嗎?謝謝

大宅

icecocoa 發表於 21-11-10 23:59
其實安排由台北運胚胎返香港的程序,最難的是預約台北經貿文化辦事處做文件認證。因為一定要網上預約,但 ...

謝謝樓主無私分享!我都超高齡了,都有粒愛群經過千辛萬苦才pass PGS既胚胎想運來香港,之前在寶德做IVF,請問樓主找邊一間香港醫院/診所呢?總共需時多久呢!謝謝你

大宅

Manmanman12345 發表於 21-12-8 09:18
謝謝樓主無私分享!我都超高齡了,都有粒愛群經過千辛萬苦才pass PGS既胚胎想運來香港,之前在寶德做IVF, ...

PM 你

大宅

各位JM,如果你哋搵左我PM你地的林醫生,接收你地由台北運返香港的胚胎,開始做檢查及放胎療程的時候,要注意一下啲姑娘講既野,因為我覺得佢啲姑娘唔係太熟啲流程。

林醫生之前有建議我預早照一次超聲波,於是胚胎到左之後,我問姑娘應該經期第幾日來照超聲波,當時姑娘答我,因為未開始療程,任何一日都可以。點知到照當日,醫生話我做咩咁遲先來照,應該經期第7-8天照,浪費左一次照超聲波的錢。

到我開始準備放胎,經期第12天去檢查,登記之後,姑娘問我要唔要去洗手間先,我話要,但到醫生同我照超聲波時,醫生話要我尿急先照到,叫我先去飲水及等急尿再照。

重有見完醫生,先知要抽血,報告要3小時先出到,於是我要走多轉,下午再上去見醫生。

你哋注意一下,咩都要問清楚呀!

別墅

回覆 icecocoa 的帖子

你好呀!請問你找那位醫生做ivf,我都仲有pass pgs胚胎係台灣愛群,想運返來做🙈成個過程由搵醫生開始,大約要幾耐時間?

別墅

[quote]Jmready2019 發表於 21-10-7 00:41
恭喜哂呀!😍😍😍想問你揾邊個醫生做ivf?我都仲有胚胎係愛群,我已經高齡了,所以都想運返來做

大宅

ma_lkf 發表於 21-12-26 16:01
[quote]Jmready2019 發表於 21-10-7 00:41
恭喜哂呀!😍😍😍想問你揾邊個醫生做ivf? ...

PM 你

大宅

ma_lkf 發表於 21-12-26 15:56

你好呀!請問你找那位醫生做ivf,我都仲有pass pgs胚胎係台灣愛群,想運返來做ԅ ...

已PM你

洋房

icecocoa 發表於 21-12-18 01:24
各位JM,如果你哋搵左我PM你地的林醫生,接收你地由台北運返香港的胚胎,開始做檢查及放胎療程的時候,要注 ...

大宅

janet59 發表於 21-12-27 04:02

PM你

大宅

我從台北運回來的胚胎,植入了,但胚胎沒有乖乖著床,失敗了。沒想到胚胎經過兩次PGS,一次沒訊號,第二pass了,然後遇上疫情,要運回來香港,最終也是不著床。

大雪    發表於 22-1-3 17:52

大宅

各位JM,唔好意思,你地PM我,我好多時沒有即時看到,遲左回覆。

為方便大家,以下是接胚胎醫生及做文件律師资料:

HK IVF CENTRE 林醫生 (Tel: 34683168)
律師 笵慧儀 (Tel: 25292032) 律師是愛群給我的。

建議大家自己衡量醫生是否適合自己。亦建議大家嘗試搵下有冇其他醫生肯接收胚胎,給自己多個選擇,如果有,希望大家可以在這裡分享,或者可以幫到其他JM。

律師文件流程方面,我知道的會盡量回答你地,大家亦可以多和愛群溝通。

我的IVF旅程完結了,但也會繼續支持大家,希望大家早日好孕!

大宅

icecocoa 發表於 22-1-3 14:51
我從台北運回來的胚胎,植入了,但胚胎沒有乖乖著床,失敗了。沒想到胚胎經過兩次PGS,一次沒訊號,第二pas ...

抱抱!PGS 左都吾著床真係好失望喎!

大宅

Manmanman12345 發表於 22-1-11 23:59
抱抱!PGS 左都吾著床真係好失望喎!

係極之失望,喊左幾日,因為4年前植入PGS pass的胚胎生左阿囡,所以以為今次都會成功,亦好想阿囡有個伴。我已經非常高齡,唔打算再試。諗返轉頭,取左好多次卵,改變左好多生活習慣,先有阿囡,好多感受湧上心頭。

子爵府

雖然唔成功,明白係失望,但我覺得你好叻,因為你好快就消化咗件事

我估自己好大機會同你一樣,我之前第一次放胎就成功生咗個女,2021年想嘗試再放胎,希望個女有個伴成長,放咗兩次,成功咗一次,但胎停,驗埋染色體,發現染色體異常,跟住就解凍咗部分胚胎做PGS,得一個正常,其實好失望,我都唔敢抱期望,我會試放埋佢,相信2022年我都會結束我IVF旅程,諗到呢度,個心真係有啲唔開心,不過我明白我應該感恩,我已經有個女

大宅

HOPEFORBB 發表於 22-1-12 17:16

雖然唔成功,明白係失望,但我覺得你好叻,因為你好快就消化咗件事

其實我都未係完全消化到,只不過我知道只有時間幫到我,好好過生活同時慢慢消化。

每個人身體及每個胚胎都唔一樣,兒女既野有時都要講緣份,我個胚胎切過兩次片,都會有啲影響。所以你未必同我一樣既,無論點,要對自己及你個胚胎有信心,希望你會成功!加油!

子爵府

多謝你!

首頁

尾頁

跳至