時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2021勳章

mother904 發表於 20-11-25 13:01
佢是暫時唯一無論藍黃都討厭的特首

伯爵府

2021勳章

咁先證明佢考第一唔係流

公爵府

2021勳章

Jakmm 發表於 20-11-25 13:57
無錯
失望到極點
唔明佢仲要撐黎做咩

佢理得我地死,亞爺撐佢就得啦

伯爵府

2021勳章

佢把聲沙晒!

公爵府

2021勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Celine524 發表於 20-11-25 12:50
她聲開始沙,今午和今晚仍要出席一系列公眾論壇。 林太!加油!
香港幸運有妳

唔覺香港幸運有佢喎

大宅

2021勳章

cassie0025 發表於 20-11-25 13:59
佢理得我地死,亞爺撐佢就得啦

佢無能只會搞到平民百姓入火坑

公爵府

2021勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mother904 發表於 20-11-25 13:37
香港人的確不爭氣,但林鄭上任以來,睇到的是佢做事拖拉,不夠果斷,剛愎自用,態度傲慢,不斷消耗香港及 ...

絕對同意

公爵府

tinlong22 發表於 20-11-25 13:54
無錯, 斷估唔會有人會覺得我係黃掛
我由上年立法會被拆, 佢縮逃犯條例我鬧到佢而家

X2

男爵府

2021勳章

mother904 發表於 20-11-25 13:47
你講呢d說話咪多餘囉,市民不可以有意見?郁下就叫人做申請做特首。你咁支持佢,你又唔去做政務司,做佢個 ...

我不能發表自己意見嗎?

翡翠宮

2021勳章

佢應該係好出色嘅員工,但唔係出色嘅領導者
再一次證明讀書叻同智慧未必成正比

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

小玲 發表於 20-11-25 14:10
我不能發表自己意見嗎?

我有話你不能發表意見嗎?你叫我去申請做特首,我咪叫你去做政務司囉。
我一樣有權利表達你對我的回覆是多餘。正如我現在覺得仍然打咁多字回覆你,自己好多餘兼浪費精力。不會再回了。

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

mandy952 發表於 20-11-25 14:13
...

無錯 , 香港唔需要新界隻牛 , 只需要一個有能既領導者

男爵府

2021勳章

佢一啲政治才能都無
佢唔掂,佢嘅班子更加唔掂!
其實可唔可以放過香港人,換過個特首,帶領香港重新出發

侯爵府

2021勳章

saikungyan 發表於 20-11-25 13:14
佢有乜功績?疫情拖拖拉拉,黑暴唔夠膽出聲,上場即撥50億經常性開支比教育買教協支持,但無監察教育界,攪 ...
天真人無謂玩政治啦!乖乖做政務官,咁上下退休咪好囉,,人心不足,依家日日比人數,
下面會員講得好啊,要出多次

疫情拖拖拉拉,黑暴唔夠膽出聲,上場即撥50億經常性開支比教育買教協支持,但無監察教育界,攪到教育界不知所謂,捐3萬比民主黨博支持,呢個廢人只識收買人心毫無建樹

收買人心梗係要啦!不過收買唔到反而比人鍊住條頸就真係好好笑啦!

超級版主

2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

大宅

2021勳章

睇個款仲係唔肯做強制檢測

男爵府

2021勳章

mandy952 發表於 20-11-25 14:13
...

依個我贊同, 林鄭係好執行者, 民生施政能力都可以, 但佢唔係叻政治家, 去年全年被政棍玩死香港, 林鄭根本無能力去應付。 相反蔡英文就識玩政治 (應該係全台灣人都只玩政治), 但蔡腫同民生施政就差, 你覺得邊個好D?

香港嘅政制係好難比特首發揮, 好多制找, 都係英國餘孽臨走前專登改香港嘅政制來攪死香港, 政治嘅野真係好複雜, 黎梗都好難會有能人士去做特首, 根本係死位, 唔會有人想做。

珍珠宮

2021勳章

香港無事無幹時林太不過不失,處事幾有人情味。
可惜呢兩年香港實在太亂,簡直係文明社會想像不到的亂,出起事嚟就暴露咗原來政府係咁不堪一擊,各個部門係咁各自為政,冷眼旁觀,由得個社會亂,越亂越好!
呢啲係積落,唔係林太一個人造成,但特首呢個權力,我相信有好多嘢一定可以做得更好,佢比我想像中更慈母

大宅

2021勳章

Celine524 發表於 20-11-25 12:50
她聲開始沙,今午和今晚仍要出席一系列公眾論壇。 林太!加油!
香港幸運有妳

其實佢好叻叻豬,十幾年都立唔到嘅法,都比佢攪得
掂喎!飯民居然冇鞋挽屐走,幫垃圾會清曬啲瘀血,終極無間道並唔係浪得虛名

首頁

尾頁

跳至