自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

ChloeMa 發表於 20-11-25 18:34
ok 喎。 除咗俾鵬仔踢走的守下留情,RTHK2 我最鐘意呢個節目。 係有時李志剛奚落超B,覺得佢好衰啫。
...

想知點樣比鵬仔踢走,可以講吓嗎?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我又覺得幾好笑,又其星期五問問大家姐,輕鬆吓無妨 ,反而星期二和四係阿土仲悶,她好多歌都未聽過, 尤其星期四平等機會嘅訪問,悶到爆!

男爵府

lypoon 發表於 20-11-25 15:16
李志剛同羅敏莊兩個講野好out,D笑話得佢兩個識笑早排無咁覺,呢排個節目好悶 ...

聽左呢個節目好多好多年,我認為自己有資格講下。

李最近呢五六年,無論講野內容、對生活的觸覺、或者説話的圓融程度,絶對係食緊老本。可能佢最後近熱衷健身飲牛奶啦,就更加疏於準備節目。比如每星期講電影,吾明典解經常大言不慚話自己只睇左trailer咋但又時時踩超B講戲講得吾好;就算有睇左什麼戲什麼劇(如非netflix就多是舊片舊戲頂曬籠就係有首映禮的戲),佢角度都好膚淺人云亦云。又比如答聽眾感情疑難,佢眼光好叔父,冇乜代人後生仔女的角度,而呢範阿土小姐就出色得多。歲月的流逝(李已入左五好幾年),並沒有令佢洗鍊成有深度的中/老年人節目主持人。愛深責切。

男爵府

waterlilymonet 發表於 20-11-25 19:21

李最近呢五六年,無論講野內容、對生活的觸覺、或者説 ...

羅敏莊幾好,佢有家庭,但對生活的觸覺不限於師奶範圍。可惜佢只隔日做。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

waterlilymonet 發表於 20-11-25 19:21

李最近呢五六年,無論講野內容、對生活的觸覺、或者説 ...

你講得好好食老本

男爵府

waterlilymonet 發表於 20-11-25 19:23
羅敏莊幾好,佢有家庭,但對生活的觸覺不限於師奶範圍。可惜佢只隔日做。
...

同李生相反,超B進步非常大。好多時佢講野或者訪問嘉賓,都會有自己的input,有自己的角度,越來越好,最可惜係佢經常被李喝住窒住。有時我諗,究竟有冇人同佢反映過,佢窒超B 的用詞同態度,已經過哂所謂上把vs下把的火位,或者前輩vs後輩的基本應有禮貌的界綫呢。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

waterlilymonet 發表於 20-11-25 19:28
同李生相反,超B進步非常大。好多時佢講野或者訪問嘉賓,都會有自己的input,有自己的角度,越來越好,最 ...

同意呀,係又話唔係又話,有時用詞亦過晒火

男爵府

畀面勳章

我鐘意聽Made in HK, 尤其星期一、三、五(emoji)(emoji)

翡翠宮

ChloeMa 發表於 20-11-25 18:34
ok 喎。 除咗俾鵬仔踢走的守下留情,RTHK2 我最鐘意呢個節目。 係有時李志剛奚落超B,覺得佢好衰啫。
...

我都好憎李志剛成日奚落超B,連d女主持都學曬佢成日用上下把位黎掩飾,完全比人感覺佢地係語言欺凌

翡翠宮

waterlilymonet 發表於 20-11-25 19:28
同李生相反,超B進步非常大。好多時佢講野或者訪問嘉賓,都會有自己的input,有自己的角度,越來越好,最 ...

非常認同⋯⋯超B進步左好多

伯爵府

jaycee_mami 發表於 20-11-25 16:59
你好後生,很年青?

我四十幾,我一點都不覺得out,反而覺得好搞笑,特別逢星期五的環節。

我都好 like 佢地

特別問問大家姐

侯爵府

我好鐘意聽佢哋,只聽一三五,問問大家姐真係好正

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我記得有一次佢哋訪問一個玩具收藏家,收藏家講到Barbie ,李志剛即刻搶講自己小時候好鍾意除晒Barbie啲衫!完全dead air 呀!哪門子主持人呀?!好低級囉!

子爵府

我最鍾意聽made in Hk.
逢一、三、五好好笑

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mickeyeva 發表於 20-11-25 19:04
我又覺得幾好笑,又其星期五問問大家姐,輕鬆吓無妨 ,反而星期二和四係阿土仲悶,她好多歌都未 ...

最中意星期五,大家姐真係幾好笑,fb有大家姐個樣 幾靚女
我逢星期二,四就出街入貨
阿土真係好悶

侯爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

我都好鍾意聽made in hk, 可能係同年代啦
李志剛真係好鬼好笑,
鬧超B我覺得係節目效果,
好似以前貴花田咁,專俾人鬧,不過,超B真係樂壇沙漠,咩歌都唔識,
而係係要節目主持定DJ呢?
仲有。星期日陳海琪都好聽

男爵府

我好鐘意羅敏莊,唱歌好聽,和李志剛好夾,笑死我,鬥歌部份我最愛

子爵府

港台得鄭子誠好聽

珍珠宮

回覆樓主:

間唔中聽,幾輕鬆吖,今日心情差專登扭開聽,放鬆了一陣,鬥歌好好笑,有羅敏莊好聽D

男爵府

2台一日有咁多播歌節目,點解佢地講幾句就播歌,要聽歌我自己都識搵啦!

首頁

尾頁

跳至