時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

simpleAA 發表於 20-11-25 19:30
回覆 大力大力 的帖子

廢到一個點,佢只一意孤行,講嚟都嘥氣

佢仍然活在自我中,以為自己好好打

公爵府

唔想理,唔想知
這是最危險的,因為已經徹底放棄

子爵府

hnh_mami 發表於 20-11-25 18:46
佢份報告無特別野,所以無咩好講。

我咁岩聽到記者問全民檢測問題,林太解釋香港無可能全停一個月,亦無 ...

香港人本身又唔自律,一停工一定多數人走哂出街玩同娛樂,好似放風假咁,邊個會喺屋企?所以內地做到唔表示香港會做到,可能仲會更多確診

珍珠宮

lakgarden 發表於 20-11-25 19:14
對香港人冇期望, 香港政府做乜都綁手綁腳

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

hnh_mami 發表於 20-11-25 18:46
佢份報告無特別野,所以無咩好講。

我咁岩聽到記者問全民檢測問題,林太解釋香港無可能全停一個月,亦無 ...

上次大陸醫護落香港幫忙,已經係一個好時機,大陸14億市民都可以全民檢測,香港點解唔得?
根本就係管唔掂,船頭驚鬼,船尾驚賊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

lakgarden 發表於 20-11-25 19:16
咁要安排內地醫護,內地檢測,內地設施入香港, 記唔記得上次啲冷言冷語
記得

伯爵府

全中哂
一個願打一個願捱咁

伯爵府

2024年龍年勳章

放生未成年佢有冇睇到宜家所謂小朋友出黎攪事,破壞地鐵燒車站

水晶宮

可以有乜改變呀?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

最麻煩個關大陸已經幫手用國安法攪掂左,之後食粥食飯,香港要靠自己,改革政府吧!

子爵府

唔明點解要上京?!
乜都爭取唔到

依家黑暴已近尾聲,特首你不如辭職啦!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

大家忘記晒每逢政府出新政策新措施後都被為反而反嘅人講死晒, 所以政府為有少做少錯, 香港人自己攞黎架

比班反對派、黑媒帶住走, 香港無得救, 唔係林鄭問題, 下一個邊個做都一樣, 因香港太多為反而反嘅人

侯爵府

無嘢好講

侯爵府

大力大力 發表於 20-11-25 18:32
唉~

成個港府官員全部都係廢、只有警察一哥、先真係做到嘢~

睇我都唔想睇,費事爐氣⋯⋯

珍珠宮

腦海只得一個字“廢“

侯爵府

大力大力 發表於 20-11-25 18:32
唉~

成個港府官員全部都係廢、只有警察一哥、先真係做到嘢~

我想問:延遲了四星期,那些項目是中央最近同意的,?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

shelliemaymayma 發表於 20-11-25 19:42
無期望,林鄭只係扯線公仔

如果佢真係扯線公仔、香港就唔會搞成咁啦~

“為官避事、平生恥''

林鄭根本就是怕事、不敢承擔~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

虎到金來勳章

無睇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

一人之下 發表於 20-11-25 18:42
知道“安心出行”係自由選擇做唔做之後,我覺得呢個政府真係無得救,做野唔決絕、拖拖拉拉,好多中小企比佢 ...

馬來西亞都有呢類措施,係强制,如發現違規要罰1000馬幣。
陳肇始廢到無倫,林鄭為保住佢,乜都唔敢做。

水晶宮

mongng 發表於 20-11-25 19:50
放生未成年佢有冇睇到宜家所謂小朋友出黎攪事,破壞地鐵燒車站

林鄭正一慈母多敗兒,天真到以為放生佢哋會感謝你? 天真娥

首頁
12345...7

尾頁

跳至