時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

hnh_mami 發表於 20-11-25 21:17
同埋內地物流系統比較完善,又有人手送飯,我住村屋,foodpanda deliveroo都唔送,咁成家食乜
...

最怕話封城前d人又去超市搶物資,到時又會亂上加亂,我呢幾日都見到有d阿嬸又搶幾條廁紙,唔係做特價都多左人盲搶野

侯爵府

2021勳章

一人之下 發表於 20-11-25 18:42
知道“安心出行”係自由選擇做唔做之後,我覺得呢個政府真係無得救,做野唔決絕、拖拖拉拉,好多中小企比佢 ...

拖到天荒地老.....

男爵府

2021勳章

PacoMum 發表於 20-11-25 22:21
不如你又聽下建制派點講,長痛不如短痛,要有決心,强制全民檢测加禁足令,短時間內清零,香港經濟先有得 ...

咁咪叫建制派同林太傾,我唔反對全民強制檢測,有人黎我屋企收樣本,每幾日送飯餸,我可以足不出戶,不知幾安全.

不過班商家肯唔肯先?

侯爵府

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁無用嘅政府,唔理啦,佢想點就點啦

琥珀宮

2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

不如你又聽下建制派點講,長痛不如短痛,要有決心,强制全民檢测加禁足令,短時間內清零,香港經濟先有得 ...

搞左嚴控輸入先喇! 棧又爆n次

子爵府

2021勳章

重點救旅遊業總好過無差別派錢,但6億救得幾耐呢?

控制疫情始終係上策,恢復本土消費,通關接上內地消費循環,好多行業都唔使政府公帑去救,這才是施政王道。否則,庫房清零就有份。

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

可以講乜?

大宅

其實唔明白香港施政報告點解要講咁多大灣區。究竟向香港市民報告定係向大灣區報告!點解咁多後生咁僧大陸,就係呢班庸官。成日開口埋口什麼中央,什麼大灣區.其實呢啲嘢唔駛成日講出口!做多啲地,有效控制自由行配額和爭取中央減少單程証配額已經足夠!不過現在最擔心林鄭爭取連任!

別墅

大力大力 發表於 20-11-25 18:32
唉~

成個港府官員全部都係廢、只有警察一哥、先真係做到嘢~

別墅

lakgarden 發表於 20-11-25 19:14
對香港人冇期望, 香港政府做乜都綁手綁腳

你睇呢度bk咁多人講買野飲飲食食酒店呀海洋公園就知啦

超級版主

2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

琥珀宮

2021勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

最想佢搞掂司法、傳媒、教育界先囉!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

侯爵府

2021勳章

PacoMum 發表於 20-11-25 19:13
青島5日檢测咗一千萬人,揾國家隊幫手咪得囉,有困難就唔做,點清零呀?
...

上次國家隊有嚟幫手呀,不過有幾多人去檢測先得架?!

大宅

2021勳章

回覆樓主:

下個月就有疫苗啦!加油

珍珠宮

2021勳章

香港疫情自己無能力自救,唯有等中央等疫苗先可以恢復D經濟,不過到時黑暴又會繼續破壞,根本好難有新發展好前景政府好難施政,而且D官9成黃,個個有破壞無建設,唔破壞就又怕事又廢,係一哥最正常

男爵府

2021勳章

sandra28 發表於 20-11-25 23:48
最想佢搞掂司法、傳媒、教育界先囉!

仲要改革成個政府,人工高福利好但咩都做唔到,仲要擺官威!

男爵府

2021勳章

認同,唔試又點知唔得,長痛不如短痛!時鬆時緊,點會唔出現抗疫疲勞!

伯爵府

2021勳章

cattz288 發表於 20-11-25 22:37
搞左嚴控輸入先喇! 棧又爆n次

一齊搞

伯爵府

2021勳章

大姑娘 發表於 20-11-25 23:58
上次國家隊有嚟幫手呀,不過有幾多人去檢測先得架?!

自願當然少人去,所以咪要強制囉!

侯爵府

2021勳章

PacoMum 發表於 20-11-26 08:03
自願當然少人去,所以咪要強制囉!

強制? 又有人出嚟借題攪事啦!

首頁

尾頁

跳至