自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

坐地鐵最明顕、眼見深圳、廣州超多人讓坐、香港超多人當睇唔到、扮瞓覺~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

sjnl43 發表於 20-11-26 00:01
我係茶餐廳搭枱,唔知點解啊婆啊伯, 總係問人幾多歲

帶佢旅遊花園,話我痴線, 又再問幾歲

看情況加大或減細、咪得囉~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

sjnl43 發表於 20-11-26 00:20
唔係個個願意去了解包容別人, 係香港我都遇過一個宝媽

我提佢背包未關好, 佢幼稚園小娃, 立馬指責我口罩 ...

可能佢嬲緊、拉鏈爛咗 ~

買基金真係好傷

珍珠宮

crazycrazy 發表於 20-11-26 05:40
呢個好似只限廣東

睇小紅書,廣東出名多富婆。 全部都係收租的(包租婆)

水晶宮

mizuho 發表於 20-11-26 00:18
回答78,而且年年去韓國做醫美,一年花4、50萬做,需要介紹嗎?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

mmmo 發表於 20-11-26 00:44
點解國內人咁多痰?成日卡two?

近幾年在旅遊區、深圳商業區(以前一星期去2次)、想想下一個月都見唔到一次~

農村難講~

男爵府

mizuho 發表於 20-11-25 23:57
佢哋係咩人都問
搭的士,個司機聽完地址後就會問你,租定買,租/買幾多錢,現在幾多錢,你是否剛剛下班? ...

真係吹脹

伯爵府

sjnl43 發表於 20-11-26 00:01
我係茶餐廳搭枱,唔知點解啊婆啊伯, 總係問人幾多歲

帶佢旅遊花園,話我痴線, 又再問幾歲

人工?够使够食
住幾大?有瓦遮頭
幾歲?人到中年上有xx,下有xx
細路考第一?中中間間,普普通通

侯爵府

ken崽崽 發表於 20-11-25 21:41
有咩係你覺得互相不能理解噶,不談政見

香港人 點解想用華為 但都是買iphone, 因用慣gsm, 無左google, 好唔慣, 同埋鍾意夾雜中英, 粗口夾雜

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

最唔理解內地的婚鬧,醫鬧

由其是婚鬧 。現在什麼年代了。

複式洋房

mcdullyiu 發表於 20-11-26 08:28
最唔理解內地的婚鬧,醫鬧

由其是婚鬧 。現在什麼年代了。

有滴地方習俗好恐怖

複式洋房

micsin 發表於 20-11-26 08:27
香港人 點解想用華為 但都是買iphone, 因用慣gsm, 無左google, 好唔慣, 同埋鍾意夾雜中英, 粗口夾雜
...

iPhone系統簡單滴

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

ken崽崽 發表於 20-11-26 08:34
有滴地方習俗好恐怖

係。我覺得真係好恐怖。香港女仔如果比人咁對待。我想會叫警察。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

複式洋房

mcdullyiu 發表於 20-11-26 08:40
係。我覺得真係好恐怖。香港女仔如果比人咁對待。我想會叫警察。
...

廣東好滴,外省有滴直頭打起上黎都有份

珍珠宮

ken崽崽 發表於 20-11-26 08:41
廣東好滴,外省有滴直頭打起上黎都有份

仲有拆門。仲有除左新娘條裙。我想在香港真係會報警

侯爵府

回覆樓主:

中國咁大,十幾億人、文化背景學歷都唔同,你地見過幾多個國內人?我自己大陸的親人,大部分有大學學歷,仲要有青華同北大畢業,斯文人,係唔會唔排隊、問人幾多錢人工。不要見到來香港攞公屋、買水貨就代表到全中國人,不要以徧概全啦。

小詠    發表於 20-11-26 17:37

侯爵府

micsin 發表於 20-11-26 08:27
...

點解你覺得香港人一定鐘意用iPhone?我土生土長香港人,用過iPhone又用緊華為,我自己就鐘意用華為。你兩樣都用過才比較到的。

珍珠宮

噶同嘅已是大不同了
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

一人之下 發表於 20-11-26 08:59
點解你覺得香港人一定鐘意用iPhone?我土生土長香港人,用過iPhone又用緊華為,我自己就鐘意用華為。你兩樣 ...

我想問吓,華為新機沒GOOGLE, 你又在香港用, 咁會唔會唔方便?
我都有興趣想換華為,點都要支持一下!

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

大力大力 發表於 20-11-26 06:58
坐地鐵最明顕、眼見深圳、廣州超多人讓坐、香港超多人當睇唔到、扮瞓覺~
...
咁唔係,大陸多人讓坐我認同的,
但香港人讓坐都不少,我由大肚,到帶細路,都好多好多次有人讓坐。有時一有老人上車,我眼見通常都有人即刻彈起身。同埋通常真係唔會亂坐關愛坐。

首頁
34567...8

尾頁

跳至