論盡家傭

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

工人話來緊唔同我續約,咁我要拿拿聲搵工人。想問宜家工人係唔係好喝市?又個個叫高個價?我仲未搵agent? 先想了解下個情況。真係好頭痛

男爵府

回覆 cakebite 的帖子

姐姐之前話會做第二個約, 宜家又話唔DO

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

請本地姐姐好貴,斷約嘅都開$7000月薪

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

搵海外要三萬

男爵府

karen125 發表於 20-11-26 13:17
搵海外要三萬

咁貴??

男爵府

karen125 發表於 20-11-26 13:16
請本地姐姐好貴,斷約嘅都開$7000月薪

最近有冇人用7000 請人? 原來個市咁旺.

男爵府

回覆樓主:

我,啱啱昨天簽咗,出$7000

男爵府

應該係話請工人唔難,但請到好或者正常嘅工人好難

大宅

karen125 發表於 20-11-26 13:43
我,啱啱昨天簽咗,出$7000

點解要比咁多錢
係唔係有經驗湊new born Baby啊
純粹了解一下個市
我個工人向辭咗職
我現在請一個要预算比多少錢

天珠殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

媽媽個工人吾續約,揾左另一個本地,上個月上工,人工4630,冇房

男爵府

yanyan-mummy 發表於 20-11-26 23:16
媽媽個工人吾續約,揾左另一個本地,上個月上工,人工4630,冇房

謝謝告知, 我都打聽到朋友上星期4630 請到, 同事上個月都係4630 請到. 咁都冇咁擔心.

男爵府

cakebite 發表於 20-11-27 06:46
謝謝告知, 我都打聽到朋友上星期4630 請到, 同事上個月都係4630 請到. 咁都冇咁擔心.

...

最怕啲工人不斷騎牛搵馬

男爵府

laitaitai 發表於 20-11-26 22:38
點解要比咁多錢
係唔係有經驗湊new born Baby啊
純粹了解一下個市

照顧我傷殘的媽媽

男爵府

karen125 發表於 20-11-27 07:06
最怕啲工人不斷騎牛搵馬

講真,好多都會 騎牛搵馬, 佢地冇成本, 一個唔開心, 唔DO , 仲有機票送

天珠殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cakebite 發表於 20-11-27 06:46

...

係呀,媽媽話呢個仲好過之前果個添,做左個幾月,手機工作時都冇玩

複式洋房

cakebite 發表於 20-11-26 03:12
工人話來緊唔同我續約,咁我要拿拿聲搵工人。想問宜家工人係唔係好喝市?又個個叫高個價?我仲未搵agent? ...

如果請返已經在本地嘅工人,要唔要比Agents 費用?

男爵府

回覆 SWEETBG 的帖子

要呀!12xxx,差不多13000

複式洋房

cakebite 發表於 20-11-28 15:40
回覆 SWEETBG 的帖子

要呀!12xxx,差不多13000

原來一樣要給agents 費,Thanks (emoji)

大宅

cakebite 發表於 20-11-26 03:12
工人話來緊唔同我續約,咁我要拿拿聲搵工人。想問宜家工人係唔係好喝市?又個個叫高個價?我仲未搵agent? ...

我今日剛請,本地菲傭,4630,三個月後做得好就5000.

但近2星期揾工人,平均要求都係5000 幾。

男爵府

fayssm 發表於 20-11-29 17:33
我今日剛請,本地菲傭,4630,三個月後做得好就5000.

但近2星期揾工人,平均要求都係5000 幾。

我都簽咗4630

首頁
12345...7

尾頁

跳至