自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

其實返同唔返都有機會中架啦,點解唔返呢?唔返,你估佢地啲屋企人就冇機會傳到比佢地?佢地肯定乖乖留在家唔出街?

返,唔除口罩,應該問題不大,至多邊間有人中招就停邊間14日囉。

伯爵府

平平常常 發表於 20-11-26 22:02
係,當社會層面已經出現比較多的不明源頭確診,其實小朋友來自不同家庭,即係學校成為了不同家庭的交匯點 ...

對,我一直都係咁諗,擔心哩樣。

男爵府

回覆樓主:

我女學校今日開始停兩天
因為有緊密接觸者
依家等個學生check 係咪確診
冇事就停兩日,有事就14日

學校大部分家長好冷靜,希望同學係陰性可以快啲復課,亦好相信學校嘅防疫措施,所以大家冷氣等學校安排。

水晶宮

Catcatlove 發表於 20-11-26 08:04
中招又超市,又海洋公園,又食店,數之不盡,學校好警覺反而最安全,仲唔使周圍去
...

我覺得係,偏偏有家長要停課,之後四圍去

大宅

mcdullyiu 發表於 20-11-26 08:57
其實小朋友係咪真係咁乖, 在學校全程都戴好口罩?
小息連水都唔比飲?唔去廁所?
仲有好多中學生在上學途中 ...

見過好多中小學生口罩戴唔好,露出個鼻又或者口罩太大,周不時要用手直接掂口罩外面。其實所有野都係靠自覺,唔自覺,就唔會有安全嘅地方!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我覺得網課係學唔到野!返學面授係最好!僬當同班有同學要去做測試嘅時候......
若要人不知 唔好咁低B !  : P

公爵府

Silver1127 發表於 20-11-27 08:55
我女學校今日開始停兩天
因為有緊密接觸者
依家等個學生check 係咪確診

我女班高小家長又係好平靜
完全無人討論停課問題
只係問下功課,上堂帶咩書

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係, 學校/小朋友, 都做得算好好的

首頁

尾頁

跳至