自由講場

跳至

首頁
45678...23

尾頁

水晶宮

以前d星媽真係無眼光,逼d女嫁d唔鍾意的有錢人,但又兩嘢破產。同係婚姻失敗,嫁自己鍾意的,都話心甘命抵。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

breadcheung 發表於 20-11-26 14:00
李振輝同某男歌手搞緊基,森森返到屋企驚到O咀
嘩, 男女都得? 森森同佢生咗個仔。 呢件野, 以李小龍细佬身份招搖撞騙。

大宅

回覆 breadcheung 的帖子

.....

男爵府

breadcheung 發表於 20-11-26 14:00
李振輝同某男歌手搞緊基,森森返到屋企驚到O咀

嘩嘩嘩,好激呀,個男歌星係邊個呀?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ahmi 發表於 20-11-26 13:12
南紅算唔算?
算!

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

CassandraYoung 發表於 20-11-26 14:39
嘩嘩嘩,好激呀,個男歌星係邊個呀?
當年森森接受《明周》訪問,透露Robert(李振輝)做了兩件「錯事」導致離婚,第一件在她臨盆前夕(八零年),Robert(李振輝)誠心求饒,森森念在一場夫妻,原諒了他,但聲明不可再有第二次;三年後,事情再一次發生,她狠下心腸決定離婚,不過兩人始終沒有言明「錯」在哪裏,由於Robert(李振輝)說過跟一位羅姓藝人有關,令坊間流傳多個版本,羅佩芝與羅文悉數被捲入漩渦。「我與森森協議過,一世也不會公開這件事。」是跟第三者有關?「我只可以說,當時年紀太輕,因為名與利,誘惑太多,令我做錯事。」

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上校車 發表於 20-11-26 14:00
以前的名伶, 似乎芳艷芬一生都幸福美滿, 雖然做後母, 但對繼子女視出己出

係呀,呢位嫁得好好,幾富貴Tim! 唔知係咪都係嫁俾影迷?

水晶宮

cy101 發表於 20-11-26 14:54
係呀,呢位嫁得好好,幾富貴Tim! 唔知係咪都係影迷?

我記得之前佢受勳訪問, 佢先生係醫生, 第一任外籍太太死左, 留低3個仔女, 佢作為後母要更愛錫繼子繼女令佢地感受爸爸沒有被搶走, 而係多一個親人去愛錫佢地

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

cy101 發表於 20-11-26 14:54
係呀,呢位嫁得好好,幾富貴Tim! 唔知係咪都係嫁俾影迷?
芳艷芬1959年與醫生楊景煌結婚後息影,
我婆話佢老公梗係用藥搞到芳艷芬唱唔到歌,所以要息影

琥珀宮

yoyo-818 發表於 20-11-26 15:02
老婆咁大放棄事業,所以咁錫佢都唔定!

水晶宮

yoyo-818 發表於 20-11-26 15:02

我媽當年都係咁講, 原來果個年代茶餘飯後收到既訊息都係差不多

邊得來咁多陰謀論丫, 如果我係芳艷芬, 有個醫生老公自己又搵夠了, 做家庭主婦我都想, 唔通仲要趕通告咩

男爵府

上校車 發表於 20-11-26 15:18
我媽當年都係咁講, 原來果個年代茶餘飯後收到既訊息都係差不多

邊得來咁多陰謀論丫, 如果我係 ...
當年唔使手機/電腦都可以傳到

伯爵府

回覆樓主:

好睇,我以前都鍾意睇粵語殘片,但無人講咁多明星百掛嘢畀我聽。
原來寶珠姐同呂奇真係戲假情真的,真係估不到。這樣看,我覺得芳芳姐比寶珠姐幸運好多,而且際遇也持續上升。
而嘉玲姐真係好靚,我媽媽係紅線女的戲迷,有無人清楚佢的八卦新聞。仲有任白,都係那香港粵語片明星的神秘時代。

男爵府

babyf 發表於 20-11-26 15:46
好睇,我以前都鍾意睇粵語殘片,但無人講咁多明星百掛嘢畀我聽。
原來寶珠姐同呂奇真係戲假情真的,真係估 ...
紅線女,我最記得細個時,隔離阿叔最鍾意聽紅線女昭君出塞,日播夜播,播到我都識唱:我今獨抱琵琶望,盡把哀音訴,歎息別故鄉,唉...

MeLKaka    發表於 20-11-26 21:24

水晶宮

呀媽話紅線女當年走難返上廣州, 之後返唔到香港, 後來四人幫, 佢俾個女批鬥

侯爵府

我到十幾歲先知道任劍輝係女人我初時仲以為係fake我唔信

子爵府

上校車 發表於 20-11-26 14:58
我記得之前佢受勳訪問, 佢先生係醫生, 第一任外籍太太死左, 留低3個仔女, 佢作為後母要更愛錫繼子繼女令佢 ...

佢好似住嘉多利山,當年太子有間快餐店個收銀話間店係芳的,不知真定假。

男爵府

任劍輝年青時做過二奶,當時在澳門同黃蘇(又叫黃英)同居,黃蘇本身有老婆,任只係二奶,聽聞黃蘇脾氣暴躁,因為任無仔生,成日打罵任

琥珀宮

yoyo-818 發表於 20-11-26 16:31
任劍輝年青時做過二奶,當時在澳門同黃蘇(又叫黃英)同居,黃蘇本身有老婆,任只係二奶,聽聞黃蘇脾氣暴躁,因為 ...
未聽過喎!!! 係咪上一輩嘅人都知嘅緋聞??? 我無聽阿嫲講過!!!

chinatea    發表於 20-11-30 06:39

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

其實明星都係戲如人生, 自己主宰唔到自己既愛情, 真係無幾多個人可以由始至終幸福快樂

淨係睇寶珠姐一生, 都幾無奈, 比父母送左比人, 養母主宰佢一切, 被迫嫁人, 又遇人不熟, 到依家個仔又要靠哂亞媽咁, 幸好佢有搵錢能力, 應該可以安享晚年.

首頁
45678...23

尾頁

跳至