自由講場

跳至

首頁
56789...23

尾頁

子爵府

回覆 yoyo-818 的帖子

我當年聽阿麻講任劍輝生左個女

伯爵府

yoyo-818 發表於 20-11-26 14:19
呂奇原名叫湯覺民,把藝名改為呂奇,全因他當時的偶像是傅奇,改名是為了向傅奇致敬。
傅奇係傅明憲爸爸

可惜傅明憲承繼唔到父母傳奇石慧的顏值

男爵府

開心吸收勳章

BGCOME08 發表於 20-11-26 11:55
咁佢係咪真係有拍過咸片架?

佢喺70年代初自資公司做個好多部咸片導演

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

whywhite22 發表於 20-11-26 08:53
呂奇係咪曾經同寶珠姐拍拖?覺得佢哋好襯
唔可能....女方媽媽睇得好緊[搖錢樹]

翡翠宮

2018復活節勳章

yoyo-818 發表於 20-11-26 14:19
呂奇原名叫湯覺民,把藝名改為呂奇,全因他當時的偶像是傅奇,改名是為了向傅奇致敬。
傅奇係傅明憲爸爸

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

gigi3046 發表於 20-11-26 11:18
我細個好鍾意睇粵語殘片,依家睇返都覺得好好睇,對白好搞笑,雖然老老土土,但係都開心冇煩惱
...

Me too......粵語片(200台)成日不停播,有d 幾好睇嫁!睇番以前的香港,荔園咁,很懷舊啊. 雖然劇情有些慢,但依然值得欣賞的!

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

cy101 發表於 20-11-26 16:35
未聽過喎!!! 係咪上一輩嘅人都知嘅緋聞??? 我無聽阿嫲講過!!!
係上一輩好多人都知嘅舊聞
黃蘇當年喺澳門黑白兩道都吃得開,佢亦係林家聲契爺,
左圖黃蘇與林家聲,右圖黃蘇與靚次伯及半日安

yeung_ma    發表於 20-11-26 17:38
siusiumuimui    發表於 20-11-26 17:32

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

jasonhelen 發表於 20-11-26 16:37
回覆 yoyo-818 的帖子

我當年聽阿麻講任劍輝生左個女
因為任冰兒細任劍輝18年,所以當年好多人傳任冰兒係任劍輝私生女,其實任冰兒係任劍輝堂妹,及任劍輝做黃蘇二奶時係25歲

子爵府

Jane1983 發表於 20-11-26 14:33
以前d星媽真係無眼光,逼d女嫁d唔鍾意的有錢人,但又兩嘢破產。同係婚姻失敗,嫁自己鍾意的,都話心甘命抵 ...

可能啲女星媽都見慣片場冇好男人,又玩女人又赌,揾錢又不稳定。不如踏實啲嫁個生意人。

男爵府

思澄爸爸 發表於 20-11-26 17:15
可能啲女星媽都見慣片場冇好男人,又玩女人又赌,揾錢又不稳定。不如踏實啲嫁個生意人。
...
我朋友親戚以前係曹達華助手,聽佢講曹達華又爛賭又爛滾

水晶宮

yoyo-818 發表於 20-11-26 17:01
因為任冰兒細任劍輝18年,所以當年好多人傳任冰兒係任劍輝私生女,其實任冰兒係任劍輝堂妹,及任劍輝做黃蘇二 ...

果個年代幾個老婆好平常, 我都有3個呀嫲, 我呀爺唔係咩大戶人家, 只係戰前做下生意有幾分錢, 果個年代如果一個女人同上一任生左兒女, 而個老公又早走, 好多都會帶埋D 細路嫁做妾侍, 我三嫲就係咁

水晶宮

回覆 思澄爸爸 的帖子

理論上係,但又無眼光,你話嫁d鐵d的有錢人就話啫。陳寶珠嫁滾友二世祖,森森嫁基佬,真係搵個女黎搞。
反正亂黎,不如嫁愛情。就算捱都唔會頂住條氣。

幸福花    發表於 20-11-29 14:13

水晶宮

回覆 babyf 的帖子

亞媽話係因為芳芳姐的媽媽係親生,唔係當佢搖錢樹,一路有栽培佢,比女讀書、學跳舞。

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

男爵府

寶珠死鬼老公有吸毒,我聽啲親友講的,佢老公吸毒比警察拉過,話當時報紙有報導的。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yoyo-818 發表於 20-11-26 17:28
我朋友親戚以前係曹達華助手,聽佢講曹達華又爛賭又爛滾
細個阿嫲話佢爛賭, 原來都爛滾?

水晶宮

花花寶寶 發表於 20-11-26 17:46
寶珠死鬼老公有吸毒,我聽啲親友講的,佢老公吸毒比警察拉過,話當時報紙有報導的。 ...
我聽果個板本係私藏槍械

水晶宮

cy101 發表於 20-11-26 17:50
細個阿嫲話佢爛賭, 原來都爛滾?

呀媽話曹達華一晚就將華達片廠輸左

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yoyo-818 發表於 20-11-26 16:52
係上一輩好多人都知嘅舊聞
黃蘇當年喺澳門黑白兩道都吃得開,佢亦係林家聲契爺,
左圖黃蘇與林家聲 ...
個樣好老下咁, 任姐跟佢時已經係阿伯FEEL?

如果係咁, 任姐跟佢都算唔失禮嘅!!

琥珀宮

上校車 發表於 20-11-26 17:52
呀媽話曹達華一晚就將華達片廠輸左
係呀阿嫲都係咁講, 但無話佢攪女人

首頁
56789...23

尾頁

跳至