自由講場

跳至

首頁
12345...23

尾頁

子爵府

上校車 發表於 20-11-26 08:57
果陣細個睇粵語殘片, 有一場戲係寶珠想跳海, 呀呂奇捉住佢又勸佢唔好, 對手響寶珠姐身上摸上摸落好肉緊, ...

我都覺呂奇係咸濕佬

子爵府

Nancy20090615 發表於 20-11-26 09:34
以前有人話過粵語片男星, 好樣多數不是好仔, 演奸角的反而相反.

男一好多, 呂奇, 謝四, 大哥榮, 修哥, ...

仲有姜仲平

瑪瑙宮

40885338 發表於 20-11-26 11:26
仲有姜仲平

係喎

水晶宮

simple430 發表於 20-11-26 11:17
睇報紙講 : 寶珠同楊結婚生咗個仔 , 有次個仔發高燒 , 打比楊叫佢返黎 , 滾友係夜總會同幾個舞女 happy ...

呀媽講過楊占美係有錢人, 佢走左呀爺副身家都會留俾個孫, 應該餓唔親既

琥珀宮

yoyo-818 發表於 20-11-26 10:42
陳寶珠原名何佩勤,家中有16個兄弟姊妹,排行第8,4歲時因家境貧困,被雙親送給宮粉紅與陳非儂收養。
...

16個,點養呢

珍珠宮

lily-of-valley 發表於 20-11-26 09:50
以珠媽眼光, 呂奇無乜錢, 而又有老婆, 不準寶珠同呂奇。
分手後去咁美國讀書, 返來揾到個楊占美, 珠 ...

佢亞媽啲眼光都好渣喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

思澄爸爸 發表於 20-11-26 10:34

好似森森媽都反對森森同秋官

森媽嫌秋官無錢, 亦有一女, 喺要拆散, 揾到件李振輝以為執到寶, 點知個李振輝飲醉酒就打森森同仔。 森森頂唔順離婚。

pansy888hk    發表於 20-11-26 21:47
goldpiglet    發表於 20-11-26 12:56

子爵府

simple430 發表於 20-11-26 11:17
睇報紙講 : 寶珠同楊結婚生咗個仔 , 有次個仔發高燒 , 打比楊叫佢返黎 , 滾友係夜總會同幾個舞女 happy ...

佢個仔呢兩年結咗婚添啦!之前入娛樂圈冇乜發展

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

redhot 發表於 20-11-26 11:43
佢亞媽啲眼光都好渣喎
寶珠好純好聽話, 宫粉紅唔係生母都咁聽話。

呂奇仲有個妹叫李敏, 唔係唱歌個李敏, 70年代頭結婚到咗加拿大。 吕奇同李敏講對白好似, 逐個字dun出來。 個陣訪問呂奇話係爸爸要求, 話講野要清楚, 人地要聽到。

公爵府

40885338 發表於 20-11-26 11:24
我都覺呂奇係咸濕佬

咁佢係咪真係有拍過咸片架?

子爵府

Protea 發表於 20-11-26 11:17
chok呂奇係先驅,仲有佢企的姿勢,經典。

佢以前同我住同一楝,佢用過部(emoji)會有古濃水味,所以會知佢搭過冇幾耐。以前細個唔認得佢,佢出(emoji)曾幫佢㩒住部(emoji),佢用呂奇口脗讚我,出(emoji)後打我屋企住家工嘅老婆婆話我知先知係佢。

pansy888hk    發表於 20-11-26 21:48

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lily-of-valley 發表於 20-11-26 09:51
但修哥係愛妻號。

我都即時諗起修哥。

lily-of-valley    發表於 20-11-26 12:01
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

水晶宮

回覆 VickiC 的帖子

你一定好細個

水晶宮

回覆 上校車 的帖子

洪永城先似麥基

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

留毛聽古仔!
乜寶珠媽(生母)咁好生養,16個?還是阿爸有幾個老婆?

水晶宮

lily-of-valley 發表於 20-11-26 11:53
寶珠好純好聽話, 宫粉紅唔係生母都咁聽話。

呂奇仲有個妹叫李敏, 唔係唱歌個李敏, 70年代頭結婚到咗加 ...

呀媽話過以前D老倌好興收養D養仔養女, 收養前都搵命婆批過八字睇下係唔係人中龍鳳, 宮粉紅當年都有機會知寶珠係人中龍鳳, 大紅大紫, 於是全副心機放響呢個女身上, 所以嚴禁男仔埋身影響佢事業

侯爵府

yoyo-818 發表於 20-11-26 11:08
你一定好年青
羅嘉良係扮呂奇,好似張可頤扮陳寶珠咁

陳寶珠我又知道有呢個人喎
可能因為佢有上過電視
個名又現代d

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

gigi3046 發表於 20-11-26 11:18
我細個好鍾意睇粵語殘片,依家睇返都覺得好好睇,對白好搞笑,雖然老老土土,但係都開心冇煩惱
...
以前生活樸素D, 簡單D
打交都唔會好似宜家D戲咁血腥

伯爵府

我奶奶話當年寶珠姐 有咗囉奇哥嘅骨肉佢阿媽嬲到淋奇哥強水當年好轟動重鋪過新聞㖭, 上一代記者係知道呢件事佢阿媽要棒打鴛鴦要寶珠姐去美國 搞掂個骨肉·, 華寶珠姐其實都好慘佢唔係好鍾意嗰個.占美㗎, 係佢阿媽鍾意啫

象牙宮

上校車 發表於 20-11-26 12:20
呀媽話過以前D老倌好興收養D養仔養女, 收養前都搵命婆批過八字睇下係唔係人中龍鳳, 宮粉紅當年都有機會知 ...
仲有個陳寶儀, 唔紅, 當年羅樂林亦有老婆, 女, 但無阻止, 卒之羅樂林離婚娶陳寶儀。

首頁
12345...23

尾頁

跳至