自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

caa 發表於 20-11-27 11:50
其實有晒片做証據,點解唔告D搞手酒樓等

非常同意, 我都同樣既疑問, 點解唔見政府追究 ?

子爵府

2023年兔年勳章

cattz288 發表於 20-11-27 11:49
可以點? 政府又不力, 市民又賤格
養和醫院昨晚(26日)表示,該院腎科透析中心一名72歲男病人,於11月24日 ...

分明隱瞞佢老婆中左照計佢都要送去隔離/驗,唔知佢係自己屋企瞞報定未排到佢去仍四圍走,諗住自己無咁好彩唔會中

伯爵府

pi0219 發表於 20-11-27 11:57
非常同意, 我都同樣既疑問, 點解唔見政府追究 ?

應該告埋啲唔帶mask嘅人,唔係食緊野應該個個要帶mask

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cindy123 發表於 20-11-27 11:58
分明隱瞞佢老婆中左照計佢都要送去隔離/驗,唔知佢係自己屋企瞞報定未排到佢去仍四圍走,諗住自 ...

咪就係! 你話死唔死

放下自在

公爵府

分明隱瞞佢老婆中左照計佢都要送去隔離/驗,唔知佢係自己屋企瞞報定未排到佢去仍四圍走,諗住自 ...

我都唔明
蕭正楠話係緊密接觸者,都要去檢疫中心隔離14日
點解呢個男病人仲要係丈夫,可以四圍去

伯爵府

改府係咪應該出order, 凡確診者家人要禁足直至去隔離,違令要罰。其實好簡單點解唔做

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

laiwah617 發表於 20-11-27 11:53
跳舞群組真係累全港人!

根本應該罰款

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

apple~y 發表於 20-11-27 12:03
我都唔明

去養和已經無申報喇
放下自在

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

MM2H 發表於 20-11-27 11:43
呢班人漠視限聚﹑口罩﹑社距 等等指令,本身擺到明就係自私精,你有你c 我有我精彩
...

無錯,其實呢班人要重罸,罸款加社會服務令!根本大家返工返學有保持社交距離、戴口罩、勤洗手就保護到大家!但總有一班人梗係要除口罩social,令大部分香港人嘅努力白費!

珍珠宮

回覆 K-Mart 的帖子

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

禁止訪問

子爵府

我都唔明
會唔會呢幾日太多確診處理唔到?蕭正楠是較前兩日還處理得切,後期太多確診,政府都搞唔掂咁多密切接觸者去隔籬
hi

公爵府

叻叻勳章

HAPPYBOBB 發表於 20-11-27 11:37
最好啦,呢個時勢仲諗咩旅行,d人真係咁唔悶得咩?!海洋公園迪士尼我都唔會去
...

行山好似行花市咁多人,仲要唔戴口罩好危險

男爵府

Angelice-BeBe 發表於 20-11-27 11:04
我估應該會

跳舞群,真係太多人,而且無戴口罩,根本一定傳播非常快

跳舞嘅地方空氣又唔流通. 病毒傳播得好快, 跳完舞就周街吃喝玩樂,啲人真係好自私

公爵府

叻叻勳章

我都唔明

蕭正楠係密切接觸者,但翠如係佢老婆點解又唔需要隔離既

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

傳播得好快呀

象牙宮

tszyan1001 發表於 20-11-27 12:12
會唔會呢幾日太多確診處理唔到?蕭正楠是較前兩日還處理得切,後期太多確診,政府都搞唔掂咁多密切接觸者去隔 ...

佢去養和明顯無誠實申報喇
放下自在

象牙宮

K-Mart 發表於 20-11-27 12:16

因蕭唔係確診者
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Ritala2012 發表於 20-11-27 12:14
跳舞嘅地方空氣又唔流通. 病毒傳播得好快, 跳完舞就周街吃喝玩樂,啲人真係好自私
...

最主要仲要無戴口罩,離晒譜

公爵府

K-Mart 發表於 20-11-27 12:16

因為蕭正楠唔係確診者

密切接觸者身邊人唔會強制隔離14日
但有須要可自我隔離

首頁
12345...6

尾頁

跳至