自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

嬉水媽媽 發表於 20-11-27 11:54
成個comment 俾人delete 咗,哈哈哈

下面嗰兩個留言超讚

男爵府

回覆樓主:

有d家長見停課,會約gathering.
停課,為著隔離大家,防止感染。
唔該唔好攪錯,當左停課係放假比大家gathering玩樂。

子爵府

嬉水媽媽 發表於 20-11-27 13:02
怕人地攞dna先好笑

原來呢,班黃屍佢哋話呀,怕攞咗啲DNA之後呢,遇著有個人有病咁啦,要換器官果類咁啦,咁你交左DNA出黎就係會check到你嘅DNA同佢match,咁佢就可以搵人搶走你既器官咁喎

黃人思想仲停留係二三十年前既深圳傳聞度囉

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

回得好

大宅

金三珣 發表於 20-11-27 17:46
原來呢,班黃屍佢哋話呀,怕攞咗啲DNA之後呢,遇著有個人有病咁啦,要換器官果類咁啦,咁你交左DNA出黎就 ...

我都唔好話吹得就吹嗰位,最慘係仲有大把人會信先死

大宅

回得好!

珍珠宮

2024年龍年勳章

勁!
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

牛年勳章

嬉水媽媽 發表於 20-11-27 12:15
Fb大把人係度吹風要停,佢地自己又真心做過咩去防疫?

有需要當然要停,但唔係盲目咁停。

我facebook嘅黃人朋友不停鬧政府各種嘅防疫措施, 然後佢哋就係趁停課周圍去嘅一家人

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

嬉水媽媽 發表於 20-11-27 13:02
怕人地攞dna先好笑
屋苑YC惡到,連擺個安心出行個code都唔俾!
心諗你哋可以唔用,但唔可以唔俾其他人用,憑咩?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

金三珣 發表於 20-11-27 17:46
原來呢,班黃屍佢哋話呀,怕攞咗啲DNA之後呢,遇著有個人有病咁啦,要換器官果類咁啦,咁你交左DNA出黎就 ...

其實我唔明換器官點解要dna, 唔係要血型吻合先得嗎?

Btw, 最近睇完使徒同盲俠先知原來黑市器官都有私人參與 囉,所以私人化驗所驗會仲恐怖
另外盲俠就講到一個人都可以有兩個不同dna ,咁即係話換器官呀,骨髓移植唔關dna事囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

下次早響一齊踩場吖嘛!Support 下

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

停乜鬼丫 啲家長咪又帶小朋友周圍走!!!返學可能仲安全呀
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

水晶宮

apelok 發表於 20-11-27 15:23
冇錯
最記得初初話設隔離設施同檢疫都被人反反反仲要放埋火

仲有設肺炎診所,區議員帶頭遊行反對!

子爵府

我有download apps,又有檢測。我支持網課一段時間先。

大宅

lemontea520 發表於 20-11-27 19:18
停乜鬼丫 啲家長咪又帶小朋友周圍走!!!返學可能仲安全呀

其實吾太安全,我女學校老師中咗,仲要日日有佢嘅堂,依家係密切接觸者,我做家長嘅係好擔心,明早嗱嗱聲去做測試,佢而家自己一個人喺個房度做隔離先。

男爵府

政府完全無出來解悉學校是否高危地方,如果有學校中政府是否有能力短時簡内做大量檢測
為著安全起見,我讚成停課除非政府出來保証風險可控。

水晶宮

Fb 真係堅多人叫停課(當然係罵做咩唔停課)

珍珠宮

回覆樓主:

如果可以的話我想聖誕節將至時先停囉

男爵府

baby7 發表於 20-11-27 13:38
無錯
冇健康講乜自由吖
部分香港人又想清零但又唔想付出⋯⋯都算!仲要為反而反好似全民檢測咁明 ...
最可惡係醫護界,阿“伯娘“、工會主席,都唔去做免費檢測,仲要攞個唔知乜嘢理由出嚟support自己,真係好諷刺。

大宅

licpd 發表於 20-11-27 19:31
政府完全無出來解悉學校是否高危地方,如果有學校中政府是否有能力短時簡内做大量檢測
為著安全起見,我讚 ...

解釋,唔係解悉;時間,唔係時簡;贊成,唔係讚成;內,唔係内

張竹君上星期已叫人唔好咁多節目,有無人聽話先?

首頁

尾頁

跳至