自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

一班巨嬰⋯⋯ 應該帶埋工人阿媽去執手尾啦!

大宅

體現學生會品質
天也空,地也空,人生渺渺在其中;
日也空,月也空,東昇西墜為誰功?
金也空,銀也空,死後何曾在手中!
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢!
權也空,名也空,轉眼荒郊土一封!

男爵府

llmom 發表於 20-11-27 14:27
冇condxx 已經算係咁!

搵唔到=/=無做,飲酒飲到嘔

大宅

減齡達人勳章

垃x圾

男爵府

回覆樓主:

嘩,真係好高質啊

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

一班巨嬰, 冇能力冇責任心冇品德, 但要盡一切權力, 要話哂事, 不知所謂

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

幾多人同時聚餐? 唔洗多講,唔該每人2仟

珍珠宮

minniemouse131 發表於 20-11-27 14:22
誰的錯? 學生? 學校? 還是家長?
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201127/bkn-20201127135920513-1127_ ...

大學生咁嘅款,仲話學人改變社會令社會更加好喎,請問佢地何德何能呀?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

時代垃圾

伯爵府

呢班垃圾,係香港多鬼魚。

個個以為自己俾個少少錢讀大學,就可以要d學校清潔姐姐執手尾,呢班正一垃圾!

公爵府

回覆樓主:

對班港廢仲有期望咩?大6小學生都比香港垃圾強。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢班大學牲影衰晒成間學校

子爵府

fai_joan 發表於 20-11-27 15:07
父母錯, 無教識佢地要為做事負責任.
學校錯, 學校無規定用後學生要自己清潔.
政府錯, 十幾年教育政策當中, ...

再講多兩講,就變成
政府錯,投放大學資源唔夠,連人道清潔工都唔夠。舊年暴大已經善意話俾有關部門聽,無人清潔對大學生會做成極大不便。政府重未解決問題

伯爵府

minniemouse131 發表於 20-11-27 14:22
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201127/bkn-20201127135920513-1127_ ...

一定係學校嘅錯,冇叫清潔工每小時清潔一次
學校又冇規定用完要自己清潔,所以一定唔係佢哋錯
學校又冇教佢哋清潔,佢哋有交學費,清楚工有收人工,點都唔會係學生錯
就算有錯,佢哋只係小朋友,又點可以追究呢?
家長錯在冇叫工人姐姐跟住去返學,跟住去清潔
現在嘅香港大學生,個個有光環,做乜都有理據,就算遺法都大把藉口,呢啲小菜一碟,今次都冇整汽油彈!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

港童
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

有無搞錯, 開會飲紅酒. 而家D大學生....

子爵府

朋友是人力資源經理,她説過去幾年的香港大學生,懷疑只要他們反中亂港就可順利畢業。

子爵府

學生會自以為是,高高在上覺得清潔呢啲係低下工作唔應該做,垃圾!還有學校點解容許學生在校內飲酒?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

好明顯係飲到大哂嘔到枱又係地又係,跟住走哂冇人善後,難辭其咎

首頁

尾頁

跳至