自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

漸入4字,近年開始多白髮,想問下,白髮多同皮膚衰老成正比嗎?白髮多=皮膚衰老? 還是不一定? 有無人白髮多,但皮膚keep 得好? 或調轉,皮膚好差,但無乜白髮?

侯爵府

小ice 發表於 20-11-27 23:32
漸入4字,近年開始多白髮,想問下,白髮多同皮膚衰老成正比嗎?白髮多=皮膚衰老? 還是不一定? 有無人白髮多 ...

白頭髮多但皮膚好,廖啟智太太陳敏兒算唔算呢?

男爵府

回覆樓主:

而家啲女人,好多都係成頭白髮,但皮膚仲係皮光肉滑。
可能真係壓力大,所以多白頭髮;但又有錢買護膚品同做機,所以皮膚好。

禁止訪問

珍珠宮

漸入4字,近年開始多白髮,想問下,白髮多同皮膚衰老成正比嗎?白髮多=皮膚衰老? 還是不一定? 有無人白髮多 ...

不成正比的,我皮膚不好,但無乜白髮

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

似乎唔成正比,thx all

珍珠宮

回覆樓主:

我都係 4x 頭,皮膚仲滿意,但都幾多白頭髮,已經染緊髮。我媽嗰邊個個都 3x 就有白頭髮,但個個皮膚以佢地年紀計都仲算幾好。我舅父 6x 連皺紋都好少

珍珠宮

2024年龍年勳章

zitzai 發表於 20-11-28 10:41
我都係 4x 頭,皮膚仲滿意,但都幾多白頭髮,已經染緊髮。我媽嗰邊個個都 3x 就有白頭髮,但個個皮膚以佢地 ...

thx for sharing

子爵府

回覆樓主:

夜瞓白頭髮都多D
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

珍珠宮

回覆樓主:

没有相關

子爵府

我4字頭,冇白髪,但皮膚吾好!

男爵府

回覆樓主:

我以前讀中學時有同學已好多白頭髮,10幾歲... 個人覺得後生白頭髮多同用腦多成正比,同皮膚無咩關係,當然如年紀大就2樣都總會差,好難避免。

子爵府

zitzai 發表於 20-11-28 10:41
我都係 4x 頭,皮膚仲滿意,但都幾多白頭髮,已經染緊髮。我媽嗰邊個個都 3x 就有白頭髮,但個個皮膚以佢地 ...

之前未染髮有白頭髮,在巴士上被一個亞婆大聲同佢朋友講:「你睇吓咁後生就咁多白頭髮!」從此以後就定期染髮

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔係好關事,有人係家庭遺傳,40歲已經白晒大半個頭,但依然皮光肉滑。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

翡翠宮

我白髮出先。無計!身族遺傳。

首頁

尾頁

跳至