自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

HKITMan 發表於 20-11-30 09:51

佢地又無知仲要我地特首比人蝦都仲幫美國踩多林鄭一腳
所以我講左好多次特首講出來是要比多些人知道美帝 ...

樓主最好在第一版加上以上重點, D盲毛唔會睇晒咁多板, 所以香港人多愚民係因為多標題黨, 唔會睇內容。

依度JM只係諗點解唔去第二間開戶口, 林鄭咁蠢唔去國內開戶, 又講到攞咁多現金點處理, 真係救命呀, 依家係講美國霸權, 唔係講C9點投資

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SaSally 發表於 20-11-30 10:06
完全同意你, 根本依界特首邊個做都無分別, 老尾一定會搵位入, 香港漢奸裡應外合, 一定會攪死香港來控制中 ...

如果係錯重點,咁根本係樓主開頭引導錯誤!

係佢開頭建議林鄭用「支付寶」先架。

如果佢開頭就話美國霸權克人憎,令我地特首屈辱,咁就會唔同討論法。

我諗大部分人同意美國賤囉。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

my005 發表於 20-11-30 10:32
如果係錯重點,咁根本係樓主開頭引導錯誤!

係佢開頭建議林鄭用「支付寶」先架。

銀行戶口被取消一路我有講!
係估不到會有部份無知人不停鬧特首冇腦同話佢去其他中資行開就得

至於支付寶係講佢收左現金後可能可以去 ok入落支付寶先,之後用就可以用支付寶,因為銀行方法已不可行!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

HKITMan 發表於 20-11-30 10:40
銀行戶口被取消一路我有講!
係有部份人不停鬧特首同話做去其他中資行開就得

如果你題目係想討論美國霸權賤格,我地特首被制裁無理,為爭取香港平靜,付出好多,咁個討論法就會唔同。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

my005 發表於 20-11-30 10:47
如果你題目係想討論美國霸權賤格,我地特首被制裁無理,為爭取香港平靜,付出好多,咁個討論法就會唔同。
...
點估到原來咁多無知同無腦人!!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

HKITMan 發表於 20-11-30 10:48
點估到原來咁多無知同無腦人!!

見到樓主已修改

侯爵府

SaSally 發表於 20-11-30 10:54
見到樓主已修改

係,估不到有人話見到支付寶就令佢去鬧特首
始料不及,吹漲。唯有移除

子爵府

2018復活節勳章

fanny590 發表於 20-11-28 07:53
咪係囉, 我唔信中資銀行唔肯開俾佢喎, 鄧炳強都轉左用中銀做樓按
一哥最後都要full pay層樓

別墅

HKITMan 發表於 20-11-28 06:37
林鄭:我家有大量現金 每天都用現金 無銀行戶口
林鄭月娥接受《HKIBC》訪問時向記者稱,「坐在你面前的香 ...

一蚊都比多左佢

伯爵府

fanny590 發表於 20-11-28 07:53
咪係囉, 我唔信中資銀行唔肯開俾佢喎, 鄧炳強都轉左用中銀做樓按

唔用得架

珍珠宮

白毛毛 發表於 20-11-29 21:25
講真,如果太平盛世或在如前幾朝的環境,佢的能力應可勝任有餘。可惜佢可謂生不逢時,內有禍港垃圾,外有 ...

公道D講,夷狄早於九十年代精於玩弄顏色革命,一早於回歸前就開始佈局,下一盤大棋,正如董先生上任時新加坡李先生好心提點他:香港有好多地雷啊!而前幾任一直都沒有把地雷清理好,而是越來越多,到了她上去的時候,不幸遇上所有地雷被引爆而已(其實2014年夷狄企圖引爆地雷但是條件不足所以失敗)。

港英政府時期培育出來的是行政精英,就別期望是個政治精英。遭遇時局突變,也衹能頂硬上,臨時易帥更是兇險,當時的香港警察也是臨時頂硬上,猶如軍人一樣守護社會安寧。香港警察表現真係超班!難得。林鄭女士一介文弱女流也很不容易。以柔克剛,避免了顏色革命的典型悲劇。

珍珠宮

回覆樓主:

如有任何人覺得我言語不當,冒犯了他,我向他道歉!我有時候確實是用詞帶刺,容易傷人。

對於那些心裡怨恨中國和香港政府,支持美國制裁香港,恨不得中國香港陪葬的人,我非常痛恨!絕不留情。這是我想表達的。

珍珠宮

平平常常 發表於 20-11-30 23:02
公道D講,夷狄早於九十年代精於玩弄顏色革命,一早於回歸前就開始佈局,下一盤大棋,正如董先生上任時新加 ...

想法完全一樣。

珍珠宮

我唔會信

首頁

尾頁

跳至