懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

NicolaChan_FB 發表於 20-12-3 10:51
回覆 CharlotteChoy 的帖子

請問係用咩app搵?

helper library
佢有七天試用 七天後要收費
所以我係七天第一天已經post recruitment
好快第一/二日已經有十幾個姐姐approach 我 ,但你要再揀下
有興趣就留contact 再whatsapp傾
但你預在得海外會彩你 ,本地又係叫高來賣 揀工做,如果湊new born 係要再高工先吸引到佢地。

因為我去agency 揾工人 佢哋都叫我揀返
海外 ,佢地收海外個介紹費連雜費都要12xxx.起 +附加費(emoji)(emoji) 所以我上尼個apps 試下自己揾 同in.
現在個階段去度confrim左姐姐
姐姐下星期去上堂...
尼個apps 佢有自己link up的agency, 收4980., 但末包附加費。
計過加埋都平過出面幾千蚊。
你可以試下丫 (emoji)(emoji)

別墅

CharlotteChoy 發表於 20-12-3 22:34
佢有七天試用 七天後要收費
所以我係七天第一天已經post recruitment

Hello 請問可分享app 嗎?thx thx

別墅

quli 發表於 20-12-5 12:48
Hello 請問可分享app 嗎?thx thx

大宅

JippyBoi 發表於 20-11-28 07:42
而家請工人係咪好難?想請菲律賓工人係咪要早好多個月請定?
驚出左世都未請到就麻煩
求姊妹advice~~

難呀!而家疫症下,菲律賓申請passport比較慢,而且training centres亦會少咗堂要等,如果姐姐住得遠要坐內陸機去馬黎拉training又多限制(不同地方lock down情況不同),機票又難買,黎到香港又14日隔離,所以,jm你盡快搞好d!

大宅

JippyBoi 發表於 20-11-28 07:42
而家請工人係咪好難?想請菲律賓工人係咪要早好多個月請定?
驚出左世都未請到就麻煩
求姊妹advice~~

其實而家請姐姐好麻煩,本地完約湊初生bb我諗最少7千, 仲要好多額外要求,請海外既,你又預計唔到疫情發展係點,都唔知等幾耐,再加上仲要比隔離費一大舊,最驚就係萬一做唔長辭職的話,到時真係蝕到入肉,我係fb見好多苦主講,最誇張入屋第三日辭職

其實可以的話,唔贊成而家請姐姐,因為太大風險,而且姐姐星期日放假你又唔知佢去邊做過咩,屋企有bb會好擔驚受怕,不如睇下身邊有無親人可以幫下手會較實際

別墅

CharlotteChoy 發表於 20-12-5 22:39

Thx thx

大宅

回覆樓主:

本地完約都唔肯湊newborn,佢地好揀工,最好屋企無細路無老人,僱主日日返工唔喺屋企

我唯有請海外,但質素都麻麻,揀都揀左幾個月,之後申請菲律賓嗰邊又慢,黎到香港仲要隔離。 所以勸你盡早開始搵多幾間agent

首頁

尾頁

跳至