自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2021勳章

cattz288 發表於 20-11-28 19:39
無打連去澳門都去唔到喎

高官個腦,應該諗唔到呢招啦
d人成日幫政府搵籍口,呢樣做唔到果樣做唔到,有腦的點會做唔到

男爵府

2021勳章

cattz288 發表於 20-11-28 18:14
相對香港, 澳門係少國際航班! 另外外傭仲未比入境架
明白!真係滴水不漏!!
hi

大宅

2021勳章

loved 發表於 20-11-28 17:55
講乜都無用,吾好旨意個無能林鄭,專心一意等疫苗仲實制

del

珊瑚宮

2021勳章

syyysc 發表於 20-11-28 13:46
外國仔女讀書不能回港,由佢哋係外國自生自滅

乜你覺得而定入香港境既人,好多係外地香港留學生嗎?佢地大多要番香港,都一早番左啦。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珊瑚宮

2021勳章

PacoMum 發表於 20-11-28 14:00
堵塞漏洞係必要,但無可能封關,今時今日出入境嘅已經唔係去玩,係有咁嘅需要
...

香港而家爆到七彩,做唔到封關,咁咪繼續等爆,好多外地封關,冇得飛機出入境,咁暫時照顧番自己國民,香港醫院既醫療人員,已唔太足夠,佢地都係生命,仲要照顧病人,如果暫時都繼續再唔斬斷輸入外地回港者,咁醫療人員都如果染疫 係咪香港人自己去醫自己?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

子爵府

2021勳章

moonlight9198 發表於 20-11-28 21:24
乜你覺得而定入香港境既人,好多係外地香港留學生嗎?佢地大多要番香港,都一早番左啦。
...

新聞有專家警告,聖誕又一大批留學生回港。莫非是fake news, 還是你才是專家

琥珀宮

2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

moonlight9198 發表於 20-11-28 21:24
...

放聖誕假, term break嘛!

侯爵府

2021勳章

licpd 發表於 20-11-28 21:18
本來我都係覺得等疫苗仲實制但近日鈡南山出來講香港要全民檢測唔能夠靠等疫苗,距縂話安全好的疫苗最快兩三 ...
吾等疫苗,香港仲可以點,今日果女人出黎講咁又吾得,咁又吾得,仲話好盡力同中央講,總之香港樣樣都吾做得

珍珠宮

2021勳章

本來我都係覺得等疫苗仲實制但近日鈡南山出來講香港要全民檢測唔能夠靠等疫苗,距縂話安全好的疫苗最快兩三 ...

見到你咁講,令我更擔心今次第四波香港唔知會變成點 一次勁過一次,但政府總是唔吸取教訓,怕左d刁民

珍珠宮

2021勳章

loved 發表於 20-11-28 21:39
吾等疫苗,香港仲可以點,今日果女人出黎講咁又吾得,咁又吾得,仲話好盡力同中央講,總之香港樣樣都 ...

呢個女人真是

licpd    發表於 20-11-28 22:02

伯爵府

2021勳章

仲有就算有疫苗,香港人全部會打嗎?檢測咁簡單都大把人唔肯做,一定有好多人唔打疫苗,個病都唔會消失

伯爵府

2021勳章

moonlight9198 發表於 20-11-28 21:29
香港而家爆到七彩,做唔到封關,咁咪繼續等爆,好多外地封關,冇得飛機出入境,咁暫時照顧番自己國民,香 ...

而家全部出入境都係香港人,有國家唔比自己國民回國咩?

大宅

2021勳章

聽電台,佢今朝都仲話lock down 不可行,用行動無視鍾院士的意見。

大宅

2021勳章

PacoMum 發表於 20-11-28 21:47
仲有就算有疫苗,香港人全部會打嗎?檢測咁簡單都大把人唔肯做,一定有好多人唔打疫苗,個病都唔會消失
...
根据專傢講吳需要個個打疫苗,有70%的人打就可以。如果吾夠人,到時政府可以立法要強制或者吾打個的中著冠毒未自掏腰包毉治縂要加罰款。到時有疫苗唔打而傳染卑人的人係範法。

複式洋房

2021勳章

同意,其實疫苗發展真係存在好大嘅未知之數,如果一路都無疫苗,而政府防疫政策又唔強硬,寄望市民自己自律,疫症再拖多年,失業率只會持續攀升,影響各行各業

伯爵府

2021勳章

licpd 發表於 20-11-28 21:53
根据專傢講吳需要個個打疫苗,有70%的人打就可以。如果吾夠人,到時政府可以立法要強制或者吾打個的中著冠 ...

政府肯咁強硬就好啦

大宅

2021勳章

waterlilymonet 發表於 20-11-28 21:51
聽電台,佢今朝都仲話lock down 不可行,用行動無視鍾院士的意見。

del

大宅

2021勳章

PacoMum 發表於 20-11-28 21:50
而家全部出入境都係香港人,有國家唔比自己國民回國咩?
有!new Zealand! 縂係民主選擧囯傢!

伯爵府

2021勳章

licpd 發表於 20-11-28 21:59
有!new Zealand! 縂係民主選擧囯傢!

维持咗幾耐呀?

大宅

2021勳章

PacoMum 發表於 20-11-28 22:03
维持咗幾耐呀?
一個人有病几時先停梯毉生?值至個病得到控制儸。你問尼的問題我本來吾想答但係即管答埋你,再唔明網上好多資訊的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊