自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人升級完可以講吓條1000mb 嘅fiber線係屋內行明線還是可抽走牆入邊條舊線行原有暗喉?CS同我講fibre線冇得轉90度彎所以只可以行明線不可行入牆喉,但我唔明係屋內墻角轉彎時又點安裝,謝謝!

大宅

約師傳上門睇下

大宅

royal_plus 發表於 20-11-28 18:53
約師傳上門睇下

CS話我一定要簽咗新合約先會同我約師傅上門睇,但如果行明線的話我就不會考慮upgrade,所以唔想簽新合約住。

瑪瑙宮

2021勳章

回覆樓主:

明喉,仲要加多舊唔知乜野先可去到1000m,之前有師傅上黎睇過,但因未到期續約,先要再諗下,覺得好煩 。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

我早排都由100改到1000,仲約埋上嚟裝,但因為娘家早年裝修封左位,搵唔到位拉綫入屋,個師傅都話咁裝唔到,合約唔會生效。你可以約個師傅上嚟睇左先,之後裝唔到都唔會收你錢,因為佢都要寫返咩原因裝唔到

子爵府

2021勳章

jane720812 發表於 20-11-29 22:08
我早排都由100改到1000,仲約埋上嚟裝,但因為娘家早年裝修封左位,搵唔到位拉綫入屋,個師傅都話咁裝唔到 ...

想問升级完個plan是否加價?与續约個不同?

大宅

fatboyL2 發表於 20-11-30 04:35

咁一定有,因為我係續左無耐見佢有資源可以裝1000m加返錢裝,加埋家居電話都係255/月,對於我嚟講仲接受到

瑪瑙宮

2021勳章

fatboyL2 發表於 20-11-30 04:35

1000m個價一定貴過100m。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

首頁

尾頁

跳至