自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

why not both

我試過當佢面打上 cs, 但 真係好過份嘅事, 件貨可以退,但去到佢叫我第二日先退
總有離別的時候

珍珠宮

~香奈兒~ 發表於 20-11-28 19:26
我唔怕煩,投訴完條氣即時順番哂 不過有時喺度諗,當啲cs遇到呢啲投訴,同番嗰個人講,會唔會當笑 ...

我諗唔會好serious, 聽咗就算。

若果唔係,啲sales 點會咁臭串? 有恃無恐?

啲cs manager 直頭鬧客既,我都遇過,所以嚟緊會家居/手提電話都唔會再續約!

珍珠宮

回覆樓主:

係一間百貨公司買一件包裝好的配件,講清楚要求,佢答我係我要嘅嘢。返到屋企拆開睇唔係,完全用唔到。我拎去換,佢話係咁的,要自己加工,bi li ba la勞氣過我。我無出聲,黑面走。返到公司打去間百貨公司同代理投訴。百貨公司道歉,代理派人上我公司換貨。我唔會同爛佬潑婦嘈,無意思。

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我會睇吓嗰件事嚴重程度,如果係個sales嘅問題,我會即刻同舖經理投訴,如果根本上件事同公司產品或制度有關,咁我就會打電話或者send email去公司投訴

公爵府

回覆樓主:

即刻諗起“梁詠Qi” & 空姐
恭賀新禧,迎春接福!

大宅

兩樣都做

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

yy_chow1210 發表於 20-11-28 18:54
如果買嘢serve你個sales態度差,你會唔會忍唔住即場鬧爆佢?定你會打電話去總公司投訴?
...

兩樣都唔會,前者失儀態,後者費事比人當儍嘅 hea 過就算
會對住 sales 好好聲氣講,上網唱衰佢同間舖,以後長嘆駛做

男爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 20-11-28 19:20
我試過,但唔係打電話,我係用電郵文字上投訴,只講邊間分店,咩事,但唔會追究,只會反映我遇到咁既事情, ...

同我一樣
我每年喺間鋪買幾萬蚊vip,居然有咁嘅服務,之後個manager打返電話俾我,傾左半個鐘,我同佢講,我好鍾意佢間鋪嘅product,其他員工都好好,但呢次經歷真係令我好反感。
佢叫我俾多次機會,我都同佢講,我只想反映返我嘅感覺,同埋重申,我會用完d credit之後,以後都唔會幫襯。
而家講返都嬲嬲地

男爵府

我就係做名店嘅cs, 有時都好無耐,前線黑你面,我地後勤就要硬食再加無限sorry, 有需要仲要再esculate 到mangement. 講真公司跑到數嘅sales 就係皇道,邊會有人理佢黑唔黑面,boutiqie manager 一定攬個同事, 幫佢搵錢嘛!我地cs 仲要俾高層覺得我地comfort 唔到個客,要佢地出手。

ps 我明架, 我人工包埋, 啲sales 都好衰,點解要黑面,過門都係客。但我地都係會唸果個同事黑你面,你即刻爆佢吖嘛,做咩要難委我

伯爵府

通常都唔會幫襯佢,寧願麻煩的走去另一間分店買,唯一一次激嬲我到深夜打左千字文去cs投訴係cwb medilase

男爵府

~香奈兒~ 發表於 20-11-28 19:26
我唔怕煩,投訴完條氣即時順番哂 不過有時喺度諗,當啲cs遇到呢啲投訴,同番嗰個人講,會唔會當笑 ...

我可以話俾你聽,我做過幾間大集團嘅luxury retail cs, boutique 同事地位係俾cs高,揾錢嘅department嘛。如果個客唔使回覆, 通常就輕輕話俾個boutique manager 聽,但佢地都係會話d 客衰先。如果真係要回覆, 咪搵個boutique manager 求其官腔覆,唔通真係真心道歉咩。

珍珠宮

2023年兔年勳章

小小馬奇朵 發表於 20-11-28 20:49
試過,態度勁惡劣
我當場冇出聲
離開後打電話去講番個事實投訴

X2

珍珠宮

yy_chow1210 發表於 20-11-28 18:54
如果買嘢serve你個sales態度差,你會唔會忍唔住即場鬧爆佢?定你會打電話去總公司投訴?
...

當下向店長投訴,如果店長處理我不滿意,再向公司投訴。

珍珠宮

sweetannann 發表於 20-11-28 23:34
我就係做名店嘅cs, 有時都好無耐,前線黑你面,我地後勤就要硬食再加無限sorry, 有需要仲要再esculate 到ma ...

這是你的工作,而且是全部工作内容。

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

兩樣都會做

我當面唔識話人,事後投訴佢會到位一啲,都要上面知佢錯咩

首頁

尾頁

跳至