自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

你就好啦, 我的經驗就無咁好了!! 買左2包金沙河粉, 其中一包收到時已打開左. 開左我都唔敢食了.
店主說肯退錢俾我, 但錢要經京東退回. 叫我找京東客服, 京東客服同我講件貨已經減左價, 好平了, 唔肯退錢呀! 我都講左店主肯退錢, 客服都係唔肯退. 我見只係幾蚊就算啦!

伯爵府

BK Milk勳章

HLDMaMa 發表於 20-11-29 19:52
你用什么付款,應原路退款,怎麽會在京東帳户內。

京東的退款是不一樣的,無論用什麼付款,店家會退到京東帳戶內。如果自己取消訂單就是錢原路退回。當已經收貨,有糾紛時,退款好似一律退回京東帳戶

子爵府

Yeelim 發表於 20-11-29 20:31
你就好啦, 我的經驗就無咁好了!! 買左2包金沙河粉, 其中一包收到時已打開左. 開左我都唔敢食了.
店主說肯 ...

我買了6盒腳貼送3盒共9盒。 質量很差,京東說只退半價x4包給我,還要我9盒全部銷毀影相比佢。 我不同意,正在提交不同意,等回覆。

11. 11買的霸王花米粉也是沒有合併包裝,就一個薄薄的紙盒,碎了很多, 這個我沒有追究。

wcpcelia    發表於 20-12-2 12:19

伯爵府

回覆樓主:

我幾個月前學識京東,真係打開新世界大門!我無時間去搶運費券,畢竟時間都係金錢。我只識買嘢湊單夠$99以上又控制重量喺3kg(而家5kg)包郵之內,就算超咗十蚊幾蚊,我都無謂嘥時間糾結,畢竟已經抵過香港買。買咁多次,包裝得好好

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ayi1 發表於 20-11-30 00:27
我幾個月前學識京東,真係打開新世界大門!我無時間去搶運費券,畢竟時間都係金錢。我只識買嘢湊單夠$99以上 ...

係咪唔同鋪頭買野夠$99就包運輸直送香港?

珍珠宮

好媽媽勳章

ayi1 發表於 20-11-30 00:27
我幾個月前學識京東,真係打開新世界大門!我無時間去搶運費券,畢竟時間都係金錢。我只識買嘢湊單夠$99以上 ...

請問京東滿99免運,是否不同賣家夾埋99都可以?

伯爵府

BK Milk勳章

amypekkle 發表於 20-11-30 00:45

自營店是的,所以我一般key words加“自營”兩個字

公爵府

京東我都鐘意買日用品, 佢D包裝有時好好, 有時就唔好. 麵食之類, 應該用個袋裝住, 先放入盒會好些. 始終係食物來的, 如果有袋包住, 即使包裝破左, 都可以照食.

翡翠宮

amypekkle 發表於 20-11-30 00:45

要係自營商品,唔同自營店夾都得。叫得「自營」,京東就係賣家,直接由京東倉發貨,京東喺全國有勁多倉庫。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

babe13E 發表於 20-11-29 14:56
樓主似乎好掛住蚊姐,開鋪分享都不忘蚊姐。

蚊姐嫁咗人呀~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

服務非常妥善,抵讚

早前睇中左最新嘅華為體脂枰,香港冇得賣,問左客服話用到,點知收貨後點都唔得,支援唔到,安排退貨,雖然來回查詢,但都好禮貌好交帶,每次講明幾時之前會回復

子爵府

kolun 發表於 20-11-29 21:05
我買了6盒腳貼送3盒共9盒。 質量很差,京東說只退半價x4包給我,還要我9盒全部銷毀影相比佢。 我不同意, ...

京東還是沒有給我回覆............

首頁

尾頁

跳至