自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

司機都係跟返安全守則,唔開門俾你,唯有下次小心d

珍珠宮

vv518vv 發表於 20-11-30 10:10
無人話司機錯。係話佢不近人情

如果司機因開門比你而比人投訴,公司責罰落嚟邊個會可憐佢?

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

恩庭寶貝 發表於 20-11-30 10:36
你唔好彩,遇著一個冷漠既司機。我朋友試過好似你甩底野係巴士,司機話幫佢 keep起,叫佢返總站攞
...

你朋友真幸運,起碼都肯聽吓發生咩事,但我呢頭聽都唔聽仲費事望我。我又腦海一遍空白。又唔識反應。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珍珠宮

mcs74 發表於 20-11-30 10:16
唔覺得係不近人情,係呢個位我都覺得危險。雖然你話你可以9秒9拎返野,但就係越急越危險,你衝落車果下可 ...

你啱呀,電單車經常左穿右插

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

明白會心痛

珍珠宮

樓主唔好唔開心!問下配返個充電盒要幾多錢?

安全第一!下次小心啲!我都成日漏嘢在巴士上!airpod case 、傘都漏過!唔開心一陣好喇

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

司機咁做無問題

伯爵府

算啦唔好唔開心, 唯有睇開D, 我有幾次都係巴士面前追車司機一定睇到我, 只係差幾步但佢地都冇等埋我, 因為係前面追佢地一定睇到我, 我都會唔開心, 不過呻完就算了, 唔值得唔開心咁耐

珍珠宮

其實司機都係準守佢安全守則,無錯的...希望理解...

公爵府

回覆樓主:

呢個係公司規矩唔怪得個司機

子爵府

回覆樓主:

我相信你出面講野司機唔會聽到,而佢又唔會認得你係頭先落車既客,係佢眼中你可能只係一個想上埋車既乘客,緊係唔開門比你啦,另外架車又唔係佢私人既,所以唔屬於不近人情,人情唔係咁用

珍珠宮

司機唔開門係應該,真係好危險,唯有自己去總站問吓睇吓會唔會有人執到俾返你...

大宅

vv518vv 發表於 20-11-30 10:10
無人話司機錯。係話佢不近人情

司機無不近人情噃...巴士離咗站係唔可以開門,有指引㗎,交通安全最重要,如果佢因為人情開門俾你而被投訴,呢個時勢份工有咩事嘅,誰又會可憐他
少少錢當買個教訓

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

經過今次,下次會更加留意有冇拎齊物品先落車,今次叉電器事小,唔好唔開心

珍珠宮

2023年兔年勳章

2521 發表於 20-11-30 10:14
車長有安全守則,唔會為左你而犯規,而且得你認為安全啫。

大宅

安全情況唔係由你去判斷,司機開左門俾你,出左事佢要負全責喎,咁點同你講人情,在情在理司機都無問題喎

子爵府

司機無錯

首頁

尾頁

跳至