影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

ccdccl 發表於 21-1-14 10:25
呢套其實我好多野唔明,係咪即係所有想害人的人都一定有惡鬼附身?咁清臣爸爸想殺清臣,佢都有隻鬼喺體內 ...

我理解既係壞人都有一個特質被惡鬼睇中而附身,繼而殺人,再吞噬埋被殺者靈魂!越殺得人多,惡鬼能力會上升,最後會同人合二為一!
唔知啱唔啱

複式洋房

2021勳章

https://www.youtube.com/watch?v=-u86mBuPHRo

演員上 Knowingbros , 笑死

琥珀宮

2021勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

pigpig_mimi 發表於 21-1-14 10:56
我理解既係壞人都有一個特質被惡鬼睇中而附身,繼而殺人,再吞噬埋被殺者靈魂!越殺得人多,惡鬼能力會上 ...

多謝你解答

伯爵府

2021勳章

官方公開4位主演的替身演員

https://www.koreastardaily.com/tc/news/132979?fbclid=IwAR2dmQlgF8j3jWMfzDNBQTy9GH7FgIvlAi0neAmWTCXYjyqtNQ8FAhLGumw

珍珠宮

2021勳章

韓劇《驅魔麵館》才剛創下破10%收視率的佳績,但昨(16)日播出的第13集結尾卻讓觀眾相當氣憤,而韓媒也立刻報導,突然轉變畫風的原因居然是「換了編劇」!原本的編劇呂芝娜(音譯,여지나)無預警離開,這集開始的劇本改由導演劉善東(音譯,유선동)撰寫,但劇情實在太傻眼,讓「驅魔麵館 編劇」關鍵字在深夜登上韓網熱搜第一。

原文網址: 雷/《驅魔麵館》13集傻眼結尾韓網氣瘋!「編劇換人」深夜登熱搜 | ETtoday星光雲 | ETtoday新聞雲 https://star.ettoday.net/news/1900443#ixzz6jlh6nEDQ
Follow us: @ETtodaynet on Twitter | ETtoday on Facebook

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

唔係掛 又衰個尾

水晶宮

2021勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

andyan324 發表於 21-1-17 10:30
韓劇《驅魔麵館》才剛創下破10%收視率的佳績,但昨(16)日播出的第13集結尾卻讓觀眾相當氣憤,而韓媒也立 ...

佢地真係成日可以換人

水晶宮

2021勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係掛 又衰個尾

第2季點算

水晶宮

2021勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

韓劇《驅魔麵館》才剛創下破10%收視率的佳績,但昨(16)日播出的第13集結尾卻讓觀眾相當氣憤,而韓媒也立 ...

第13集最尾好緊張
估唔到係個小朋友救佢
但編劇都可以換?唔係有合同咩?
導演又點做埋編劇,真係唔明

水晶宮

2021勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

mcyw888 發表於 21-1-17 12:39
佢地真係成日可以換人

收視咁高都走人?
乜可以拍拍下走人咩?好奇怪

水晶宮

kcm 發表於 21-1-17 14:31
收視咁高都走人?
乜可以拍拍下走人咩?好奇怪

韓國好興

珍珠宮

2021勳章

mcyw888 發表於 21-1-17 14:35
韓國好興

同埋通常一換就寫得差左
但收得好都換
好怪囉
都埋尾

大宅

驚奇的傳聞呂芝娜編劇意見不合突然下車,新編劇「金新春」編劇(電影《純情漫畫》)中間投入執筆。

1-12集為呂芝娜編劇(朝我的心臟開槍,不能結婚的男人)執筆,昨天播出的第13集為血檢2導演執筆的,今天播出的第14集開始就是新編劇執筆。

第一季已經在11日殺青

第二季預計9月拍攝2022年播出

韓劇邊拍邊播,這次也不是第一次播出途中編劇出現交替問題,比如河智苑李陣郁的《愛我的時間》,宋承憲的《伊甸園之東》,《不屈的車女士》都有過編劇交替問題

水晶宮

andyan324 發表於 21-1-17 14:42
同埋通常一換就寫得好寫
但收得好都換
好怪囉

係好怪

大宅

唔係掛 又衰個尾

剛睇左13 集好緊張喎,唔覺衰收尾,希望頂住,反而套戲中段有d拖,驅魔戲份又少

水晶宮

mcyw888 發表於 21-1-17 14:35
韓國好興

即係冇簽合同,隨時可以走又不用賠償,咁咪好冇保障

水晶宮

coeeyin 發表於 21-1-17 14:46
剛睇左13 集好緊張喎,唔覺衰收尾,希望頂住,反而套戲中段有d拖,驅魔戲份又少
...

我都覺得緊張

水晶宮

kcm 發表於 21-1-17 15:39
即係冇簽合同,隨時可以走又不用賠償,咁咪好冇保障

真係唔知,好怪

伯爵府

2021勳章

吓,點解要轉架

昨晚果集,池清臣自殺,好殘忍
蘇炆父母上唔到天了

大宅

13、14集畫風突變,有d接受唔到
尤其是14集,忽然有d婆媽,唔似得之前咁型/咁感人喇
希望最後兩集唔會爛尾

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊