自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

近幾年發現Wacoal啲質量越來越差,而且連size都與描述不符,啲cup越出越深,如B cup就寫A Cup等等。
下面個bra着左唔夠10次,每次用手洗(輕擦),但就好快褪色,條帶啲料勁差,殘到就嚟爛咁,幾佰蚊一個咁嘅bra完全喺搵笨,唔知你哋有冇咁嘅情況?

ada0707    發表於 20-12-1 14:22

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又唔覺喎, 不過新出有D款超級貴

子爵府

翁心怡 發表於 20-11-30 15:44
近幾年發現Wocoal啲質量越來越差,而且連size都與描述不符,啲cup越出越深,如B cup就寫A Cup等等。
下面個 ...

我買棉質内褲,背後條摺口位挖肉,我試左二條背挖到痛棄左,其他未開我拎去問職員,内褲無得退,我話你幫我棄左佢,我唔要穿唔到職員幫我度碼又大左,成佰元條!

佢見我話棄幫我填表比CS,最後比左换貨!

我買左幾個胸圍碼怪,一係緊到頭唔到氣,大一碼cup太大!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

cat_hellobb 發表於 20-11-30 18:17
我買棉質内褲,背後條摺口位挖肉,我試左二條背挖到痛棄左,其他未開我拎去問職員,内褲無得退,我話你幫 ...

其他牌子都有咁既情況

子爵府

lina9316 發表於 20-11-30 19:54
其他牌子都有咁既情況

我最近喜歡用台灣牌子,軟鋼圈,Aeox都會揾到呢個牌子,未折269, Aeox有8折後二佰頭,開心價!

wcpcelia    發表於 20-12-2 10:15

大宅

近幾年發現Wocoal啲質量越來越差,而且連size都與描述不符,啲cup越出越深,如B cup就寫A Cup等等。
下面個 ...

N年前買过Wacoal啲bra, 入洗衣袋機洗.
但著咗不久,個杯已變形。
之後冇信心再買呢個牌子了。
跟住其後一直買安莉芳的Comfit系列,
品質唔錯。

子爵府

幾百蚊件,揀唔落手
淘寶幾十蚊好過,著一季就掉,唔肉赤

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

W不嬲都唔值咁貴,呢個牌子我會飛泰國旅行時買多。

子爵府

回覆 cat_hellobb 的帖子

牌子名? please

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

回覆 cat_hellobb 的帖子

Thanks.

子爵府

轉左her own words 幾年,wocoal 同triumph 都唔夠佢好

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

啲質量越來越差了

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

我覺得依家W係差咗

男爵府

好媽媽勳章

cat_hellobb 發表於 20-11-30 20:25

我最近喜歡用台灣牌子,軟鋼圈,Aeox都會揾到呢個牌子 ...

我都喜歡台灣牌子,但是我係每次去台灣旅遊就買

子爵府

GS1968 發表於 20-12-1 20:00
我都喜歡台灣牌子,但是我係每次去台灣旅遊就買

有機會去入貨

子爵府

W 今年特別差⋯⋯

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

近幾年發現Wacoal啲質量越來越差,而且連size都與描述不符,啲cup越出越深,如B cup就寫A Cup等等。
下面個 ...

差星好耐。
竟然發淘寶都有好嘢

大宅

cat_hellobb 發表於 20-11-30 18:17
我買棉質内褲,背後條摺口位挖肉,我試左二條背挖到痛棄左,其他未開我拎去問職員,内褲無得退,我話你幫 ...

你都好,內褲都有得換,我之前去沙田一田大特價買了3個wacoal Bra(買二送一),有個size唔啱,個杯比一般深,完全戴唔到,於是第二天落舖要求換貨(要求細一個杯),其實現場有貨,但wacoal店員堅決唔換,我是wacoal會員都冇得換。
我沒有放棄,第二天打去wacoal CS 要求換貨,但回覆仍是一樣,都是堅決唔換,我條氣唔順,我話你取消我會籍吧,個職員即時回覆話冇問題即時幫你取消,完全唔care!
其實3個Bra都唔認真平,都要800多元,呢間咁嘅大枝野,以後都幾難再入去買野。

子爵府

翁心怡 發表於 20-12-1 22:31
你都好,內底都有得換,我之前去沙田一田大特價買了3個wacoal Bra(買二送一),有個size唔啱,個杯比一般深 ...

我好嬲語氣,佢貨好差,我未買過内褲挖肉!

首頁

尾頁

跳至