自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

CDE1 發表於 20-11-30 19:18
教會既收入少左,D職員,傳道人,牧師會唔會被減人工?雖然有D人可以透過銀行轉帳黎奉獻.我本身係基督徒,返開教 ...

有冇減人工,唔知
但有呼籲d教友路經時入奉獻箱/寄支票支持佢地
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

CDE1 發表於 20-11-30 19:21
我想問教會D傳道人,牧師都唔敢問,所以我特登起依度問.

比人減都未必周圍講

不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

回覆樓主:

琥珀宮

教會既收入少左,D職員,傳道人,牧師會唔會被減人工?雖然有D人可以透過銀行轉帳黎奉獻.我本身係基督徒,返開教 ...

奉獻多的教徒,通常透過銀行轉帳/支票,所以教會收入入未必大減

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有啲教會係有投資物業同放租物業既。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

以前D教會唔知,而家呢D大把$啦

禁止訪問

珍珠宮

TingTing 發表於 20-11-30 19:48
以前D教會唔知,而家呢D大把$啦

男爵府

牛年勳章

教徒每月十分一的奉獻。

禁止訪問

伯爵府

+3金熱血

我是寄支票的。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

www.christianweekly.net/2020/ta2039486.htm
教會面對荒年的日子
F.Y.I.

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

教會一般有儲備,所以應該唔怕

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我會以銀行轉帳既形式黎奉獻

伯爵府

想生BB熱投

逢10進1。個個月定期開票的。唔會唔做禮拜就無收入。教區最有錢。邊有見過教區幼稚園執粒。只有資源極好。
I am Agent P

大宅

hedhed 發表於 20-12-2 09:26
逢10進1。個個月定期開票的。唔會唔做禮拜就無收入。教區最有錢。邊有見過教區幼稚園執粒。只有資源極好。 ...
除幼稚園,還有老人院業務收入

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

用其他方法交

首頁

尾頁

跳至