自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

B,年紀係一個問題。

子爵府

虎到金來勳章

ericter 發表於 20-12-2 08:01
就係因為無得幾多年做 先諗緊好唔好當搵快錢

我會選b

a 比 b 多10%人工, 即幾多錢?如$1萬10%即$1000, 每日多一個鍾車程, 一星期5個鍾x 4星期, 即一個月多20個鍾, $1000/20,平均$50/鍾。

做緊a而搵工, 原因係咩? b可唔可以滿足到原意?

a已咁忙, 如要求老闆加人工, 你覺得老闆應承後, 會唔會對你期望多左, 會更忙?

a 如果忙而做得開心, 選a。
因為b係未知數, 如a做得唔開心, 轉b博下會唔會好d, 同2年約, 比a長1年比你做

男爵府

ericter 發表於 20-12-2 08:01
就係因為無得幾多年做 先諗緊好唔好當搵快錢

我無40 都覺得係B。

車程同合約年期都好重要。況且相差10% 真係唔多,講緊10萬人工先差1萬。人工相差起碼$7-8000 先會考慮A。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

B啦
我要時間

伯爵府

+3金熱血

回覆樓主:

B

首頁

尾頁

跳至