夫婦情感

跳至
NA  

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

只可以話故事中嘅男同女心中已泛起漣漪。

女嘅發姣就好明顯架喇。

男嘅可能表面仲keep住人哋好老公好爸爸嘅正直形象,但佢平時冇flirt 個女人,女人唔會姣成咁,男嘅已經進入盤算地步架喇。

樓主節哀。

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上咗報.....

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E ... 85%ACblock%E4%BD%A2

男爵府

qooqoo514 發表於 20-12-3 10:35
上咗報.....

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/556406/% ...

啲記者呢排好懶喎~上討論區搵料登

子爵府

hike 發表於 20-12-2 23:35
只可以話故事中嘅男同女心中已泛起漣漪。

女嘅發姣就好明顯架喇。

同我男人講法一模一樣
佢話第一件事係要問個老公放工後做乜同女同事WhatsApp私事(我哋presume唔係講公事)

洋房

qooqoo514 發表於 20-12-3 10:35
上咗報.....

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/556406/% ...

正好、我老公睇香港01。等佢自己慢慢諗!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Queentus 發表於 20-12-3 17:00
正好、我老公睇香港01。等佢自己慢慢諗!

乘機和老公討論⋯⋯話你都介意XX咁叫佢,叫佢避忌下。另外,最重要係和老公培養下感情,就算幾緊張仔女都好,口頭都要和老公講佢先係最重要。

男爵府

回覆樓主:

有問題

大宅

我之前有個舊同事都係公司阿爸,成公司多女仔,全部叫佢爸,只因佢真係好好人,間唔中仲見到同事成班同佢一齊食飯,而且全部同事都係女仔,完全無野,我相信老公性格決定一切

子爵府

Queentus 發表於 20-12-1 09:23
老公女同事J、WhatsApp上叫我老公「Daddy」、係咪有問題?
老公職場同事、舊年開始共事、我見過兩三次、細 ...

我覺得叫呢啲都係拉關係,起碼工作有咩事都會幫佢,炒都唔會炒佢先,有咩都關照佢先。
唔覺有任何姣既成份。

呢啲可能係面前就叫人做爹地,係背後叫大叔,公事上叫親啲點都有著數。又其一team team果啲,爸爸,媽媽,daddy,媽咪,老豆叫得最多,做得耐既 前輩 都可咁叫 所以一間公司都會有好多daddy,媽咪

我見過有間餐廳有個女人侍應叫個經理做老豆,個妹妹侍應叫個經理做daddy,係叫同一個人既

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mingmama 發表於 20-12-3 11:56
啲記者呢排好懶喎~上討論區搵料登

叫老公再追自己呢單,也上報
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

StellaIp0706 發表於 20-12-1 12:23
我又好吾鍾意契爺契媽契哥契妹?自身有家庭有兒女九咁多八婆野?契契吓上埋牀潻我老媽子話齐!
...

我老媽都有咁講,契乜契物多鬼魚,契黎上床

大宅

DogdogChan 發表於 20-12-6 20:43
我老媽都有咁講,契乜契物多鬼魚,契黎上床

英雌所見略同我老媽有好多金句?有咸有甜有陣時比佢激到紮紮跳!不過有些吾可以出街!

大宅

回覆樓主:

以後男嘅叫呀sir, 女嘅叫呀mum, 大家有無意見?

大宅

Queentus 發表於 20-12-1 12:50
就係
男人可能覺得無野, 跟bb 叫daddy 咁, 好似我果個, 條女食完lunch 影相send 俾佢,
男人會覺得share 分享je, 你大驚小怪,
我咪話我同男同事share 下lor......無所謂, 你話俾我聽條線係邊就得.

侯爵府

建議樓主聽下最近個集12月5號公子會
森美三個男主持教聽眾處理老公身邊嘅異性同事
三個方法都好好,可一試
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

cupid0627 發表於 20-12-3 12:29
同我男人講法一模一樣
佢話第一件事係要問個老公放工後做乜同女同事WhatsApp私事(我哋presume唔係講公事 ...
我有日無意發覺我老公放假係我隔離的時間, 不停不停同個女同事chat, 咩都傾,
我x 到佢反轉, 有咩咁開心分享咁你去同佢面對面分享啦. 好唔尊重lor, 原來對住我不停玩電話係精神分享.
垃圾

水晶宮

BK Milk勳章

關於公司既人同事
比我吾會加意見

有信心就得
無需要咁多心
我覺得好少事
無必要咁認真

首頁

尾頁

跳至