自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

2021勳章

bechan168 發表於 20-12-1 10:24
照返 pt 啦, 依個時勢搵多點錢防身呀。等佢地 2 父子食自己啦。可以叫外賣的。
...

錢唔錢又唔緊要,老實講番3個鐘又唔係多錢

我老公做政府工又有自己家族生意,咩時勢都算好穩定

我無自己生活圈子,我平時聚會都係同老公啲朋友多,我想做下野,識下朋友,唔想同社會過份脫節

珊瑚宮

好媽媽勳章 畀面勳章

茶木 發表於 20-12-1 09:59
係屋企好悶, 朋友公司請我做part time, 本來今日開始番2-5, 但老公聽日開始WFH, 仔又停課,好難攪喎

2仔 ...
老公WFH...
仔放假...

咪岩囉...
唔駛怕仔冇人睇..
返2-5...可以食埋LUNCH先返工...

冇問題喎...
時間幾好...

珊瑚宮

2021勳章 精叻鼠年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好工難求,比我一定返

公爵府

2021勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係屋企好悶, 朋友公司請我做part time, 本來今日開始番2-5, 但老公聽日開始WFH, 仔又停課,好難攪喎

2仔 ...

應承咗就會返

侯爵府

2021勳章

咁你去返工咪好囉,襯呢個機會鍛鍊下佢地兩仔爺,慢慢就會知道有d嘢只能放雪櫃,一定唔會放衣櫃

男爵府

2021勳章

S_family 發表於 20-12-1 10:25
中二唔洗擔心la, lunch咪叫panda仔roo仔lo,都係番一陣工,依個時世搵多個錢儲下都好ar, 賺錢買花戴都要 ...

我之前疫情停課WFH我都冇煮早午餐, 我老公話我煮3餐太辛苦,都係出去食

我諗佢係唔慣我唔係度囉

公爵府

2021勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

茶木 發表於 20-12-1 10:15
中二呀

佢同我老公無自理能力,係屋企乜都問我

咁現在係一個非常好嘅訓練時間

男爵府

鼓勵你去做,要有番你自己生活,而且你朋友咁好,佢又係老闆,冇人敢蝦你,想像到會做得好開心。

男爵府

2021勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 20-12-1 10:28
咁你去返工咪好囉,襯呢個機會鍛鍊下佢地兩仔爺,慢慢就會知道有d嘢只能放雪櫃,一定唔會放衣櫃:hap ...

係呀,2個都係咁,一搵野就大聲話xx係邊度?

就算我話係雪櫃,比野遮住咗,佢地都話無呀

琥珀宮

2021勳章

已應承一定會返,都係3個鐘,
一齊食理午餐出門口都得啦!
放工返來有足夠時間整晚餐。

伯爵府

2021勳章

2仔 ...

記得樓主分享過你平日的生活,知道你志在想有d野做打法下時間,難得又有朋友開公司offer pt俾你,我都覺得答應左人就唔好推。一個人有d寄托生活有意義好多。
孩子都中二,爸爸又wfh ,完全唔明點解要微言你返pt? 你就不可以有自己的人生,做一些自己想做的事嗎?

公爵府

茶木 發表於 20-12-1 10:27

絶對贊成棲主返工

伯爵府

2021勳章

茶木 發表於 20-12-1 10:32

放手吧,佢哋就係指意哂阿媽一定揾得到 。
係我,我答,你揾唔到就唔好食/飲

男爵府

2021勳章

germany 發表於 20-12-1 10:32
鼓勵你去做,要有番你自己生活,而且你朋友咁好,佢又係老闆,冇人敢蝦你,想像到會做得好開心。 ...

係啦,幾十歲人,真係唔想癈人咁款日日食痾瞓過埋下半世

我朋友好好呀,我話好悶,佢即刻嗌我去佢公司幫手,一陣仲同我去食lunch buffet歡迎我加入

所以我唔可以放飛機

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

咁大咁依賴,更加應該返,比佢地獨立下,唔係第時害死人地個女

男爵府

2仔 ...

返,幾個鐘好快過。
呢個時候,搵得一蚊得一蚊。

象牙宮

2021勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

你返2-5,咁煮好午餐先出去囉

水晶宮

2021勳章

茶木 發表於 20-12-1 10:32

你答慣佢哋帮慣,緊係好啦,但如果你唔想個仔做媽寶,14歲早已係時候要放手比佢獨立點

尋日又已開始返左第一日,無論你朋友係咪真係等人用,點都做多一段時間,返一日就諗走人,點都係唔應該,一係就返之前已改主意推左佢

子爵府

2021勳章

茶木 發表於 20-12-1 10:27

錢除外啦, 但身教呀答應左朋友就唔係咁好。
唔好怪直言真係咁樣會同社會完全脫節, 同埋要比仔學下獨立。

男爵府

2021勳章

germany 發表於 20-12-1 10:32
鼓勵你去做,要有番你自己生活,而且你朋友咁好,佢又係老闆,冇人敢蝦你,想像到會做得好開心。 ...

係呀,我朋友係好善良同溫柔嘅女人, 佢話佢公司無8婆,無攪是攪非麻煩友,我入去做會開心

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊