婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同老公搬出黎住一段時間了,雖然係租樓,但真係開心好多!如果再選擇多一次,我點都唔會同6299一齊住,以後都唔會⋯同6299一齊住咗2年幾,雖然我無同6299嘈過,但可以講係我人生嘅黑暗時期,62日夜霸晒個廳、自私計較、夜訓⋯99人幾好,但煩、講極唔聽⋯6299成日嗌交、污糟、多問題⋯好多唔方便⋯做新抱難,乜都要忍,令到我同老公人都抑鬱,情緒影響好大,夫妻關係都變差。老公由一開始唔想搬,租金貴、猶豫、最終頂唔順⋯我地終於搬。而家兩公婆住,終於可以兩公婆坐梳化睇下電視、講乜做乜都自由自在⋯ 屬於兩公婆嘅小天地,最重要係,煩惱少咗好多!俾貴租都係值得嘅、開心嘅!

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

恭喜
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

最緊要係你C6明白事理, 肯同你共同進退

恭喜 !

複式洋房

pi0219 發表於 20-12-1 19:55
最緊要係你C6明白事理, 肯同你共同進退

恭喜 !

因為佢都頂唔順了搬出黎之後,C6成個人都放鬆晒開心咗。總之唔開心就真係要分開住

複式洋房

heidys 發表於 20-12-1 19:52
恭喜

thx

男爵府

恭喜晒,完全明白樓主感受。之前c6想把99搬到同座住,方便照顧,我失眠了2日,好彩之後打消念頭。希望樓主好好享受生活。

複式洋房

Duffy814 發表於 20-12-1 20:28
恭喜晒,完全明白樓主感受。之前c6想把99搬到同座住,方便照顧,我失眠了2日,好彩之後打消念頭。希望樓主 ...

係囉同座其實都幾恐怖,好彩打消念頭。多謝你,亦希望你好好享受生活

珍珠宮

明白你,我同6299住過一年住到就黎抑鬱症

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

1013Tsui 發表於 20-12-1 20:05
因為佢都頂唔順了搬出黎之後,C6成個人都放鬆晒開心咗。總之唔開心就真係要分開住
...

大宅

恭喜恭喜!最重要係屋企可以最舒適自在

複式洋房

終於都似番個男人

大宅

1013Tsui 發表於 20-12-1 19:50
同老公搬出黎住一段時間了,雖然係租樓,但真係開心好多!如果再選擇多一次,我點都唔會同6299一齊住,以後 ...

恭喜晒

子爵府

回覆 1013Tsui 的帖子

有屬於兩人既小天地真係甜蜜自在好多

複式洋房

Wongbuddy 發表於 20-12-2 17:23
回覆 1013Tsui 的帖子

有屬於兩人既小天地真係甜蜜自在好多

呢樣真,屬於兩個人嘅小天地真係會親密咗、夫妻感情都變好似有返拍拖嗰時嘅感覺

複式洋房

laijenny99 發表於 20-12-2 14:31
恭喜恭喜!最重要係屋企可以最舒適自在

Thx~無錯,舒適自在真係好重要

大宅

恭喜你呀
可以唔使同老爺奶奶住
我都好想有呢一日可以搬走
(而我係同奶奶住)

複式洋房

Q寶 發表於 20-12-3 08:30
恭喜你呀
可以唔使同老爺奶奶住
我都好想有呢一日可以搬走

Thx·一定會有呢一日嘅,加油如果住得唔開心就真係要儘早搬,行出嗰一步就咩都得

大宅

1013Tsui 發表於 20-12-3 09:34
Thx·一定會有呢一日嘅,加油如果住得唔開心就真係要儘早搬,行出嗰一步就咩都得
...

機會真係好微

所以我只可以羨慕你可以搬出去

男爵府

恭喜你你哋解脫了,同樣6299都一樣大家都可以過返自己既生活

子爵府

天真B 發表於 20-12-4 02:15
恭喜你你哋解脫了,同樣6299都一樣大家都可以過返自己既生活 ...

其實當初係咪你99逼你地同佢住㗎?

首頁

尾頁

跳至