自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

不知所謂的香港集運
24/11 貨到香港,到今日都未派
WhatsApp問,一係唔覆,就算覆都只係話會盡快安排。
好啦!唯有係佢嘅fb網頁問,再回下其他同樣情況嘅苦主,原來好多人啲貨到港後成個星期都收唔到。
依家直頭block埋我,唔俾我回應。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

patpat234 發表於 20-12-1 21:03
不知所謂的香港集運

我喺天貓超市買咗嘢,又係24號顯示派送中,到而家都未收到。問客服淨係識講幫你催促,但就一直無送過嚟。請問你嗰間係邊間集運公司?

水晶宮

好媽媽勳章

Lilian_lee 發表於 20-12-1 21:07
我喺天貓超市買咗嘢,又係24號顯示派送中,到而家都未收到。問客服淨係識講幫你催促,但就一直無送過嚟。 ...

叫香港集運
天貓超市 有時係德邦 有時係圓通 有時係四方
直接同貓超客服聯絡,追件
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

侯爵府

回覆樓主:

我26號落單,今日剛剛收貨。我個間係德邦。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

雙11嘛
我上星期二集落黎,要3日先落到香港
星期五到左香港,日日都係旺信問客服,最後尋晚係自提點收工前15分鐘送到,一枝箭沖去攞

我係第二間集運

大宅

認識瑞士牛牛第一回

patpat234 發表於 20-12-1 21:11
叫香港集運
天貓超市 有時係德邦 有時係圓通 有時係四方
直接同貓超客服聯絡,追件

貓超客服叫我申請退款,因仲有11個鐘就要自動確認收貨

大宅

認識瑞士牛牛第一回

yeunghung 發表於 20-12-1 21:14
我26號落單,今日剛剛收貨。我個間係德邦。

我嗰間係圓通,好差,打電話永無人聽

wcpcelia    發表於 20-12-2 11:55

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我29號係天貓買左野,免運費,今曰已收到貨

男爵府

不知所謂的香港集運

我試過兩次自取要7日
加錢派送就好快

象牙宮

回覆樓主:

咁衰,見半價仲想試用添 我用開淘轉就同平時一樣

水晶宮

好媽媽勳章

Lilian_lee 發表於 20-12-1 21:31
我嗰間係圓通,好差,打電話永無人聽

聯絡圓通無用,我之前都試過
直接聯絡貓超物流客服
淘寶apps内 訂單内 查看物流 嘅右上角 有個物流客服,試吓聯絡佢 我上次聯絡完好快收到。

水晶宮

好媽媽勳章

c.vieri 發表於 20-12-1 21:27
雙11嘛
我上星期二集落黎,要3日先落到香港
星期五到左香港,日日都係旺信問客服,最後尋晚係自提點收工前1 ...

我雙11之後先落單
其他用神州 點對點 官集 貓超 嘅貨 都已經一早到晒

水晶宮

patpat234 發表於 20-12-1 21:43
我雙11之後先落單
其他用神州 點對點 官集 貓超 嘅貨 都已經一早到晒

我都係過左雙11先落單
對上果個星期2日就到自提點,以為已經過左雙11高峰期,點知原來上星期先係

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

c.vieri 發表於 20-12-1 21:45
我都係過左雙11先落單
對上果個星期2日就到自提點,以為已經過左雙11高峰期,點知原來上星期先係 ...

係呀~第一轉好正常, 第二轉就慢幾日
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 20-12-1 21:48
係呀~第一轉好正常, 第二轉就慢幾日

可能d人一次過買好多野,個個要等齊先集落嚟
所以上星期先係高峰期

大宅

認識瑞士牛牛第一回

patpat234 發表於 20-12-1 21:42
聯絡圓通無用,我之前都試過
直接聯絡貓超物流客服
淘寶apps内 訂單内 查看物流 嘅右上角 有個物流客服, ...

都有問過嗰度嘅物流客服,佢咪話會幫我催囉,之後發個信息話29號送,點知又無送,再問佢,佢又話幫手催,之後又發信息過嚟話2號送,2號都未到,佢又發信息嚟話要3號,個問題係我等唔到咁耐啦,張單就嚟自動確認收貨
我懷疑啲貨可能唔見咗,正常點會咁拖法

水晶宮

好媽媽勳章

Lilian_lee 發表於 20-12-1 21:53
都有問過嗰度嘅物流客服,佢咪話會幫我催囉,之後發個信息話29號送,點知又無送,再問佢,佢又話幫手催, ...

起碼有信息
我雙11前2星期都試過等貓超等左好耐,客服都叫我退款再拍。
當我放返晒落購物車時,發覺同樣嘅貨品,金額多左百幾蚊,之後再1日call貓超客服幾次,死都唔退再拍。

天貓超市香港站亦會自9月9日起為香港地區消費者設客戶服務熱線(852)22453203,設有廣東話服務,每日早上8時至零晨12時提供服務,解答消費者疑問。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

patpat234 發表於 20-12-1 22:05
起碼有信息
我雙11前2星期都試過等貓超等左好耐,客服都叫我退款再拍。
當我放返晒落購物車時,發覺同樣嘅 ...

係囉,當時買時係特價,而家未必可以用呢個價買番,我都唔想退款呀
多謝你提供嘅電話,我聽日打去試下

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

今日第9日
我只集2件貨,今日話有1件仲揾緊。
真係攪笑,其他集運係喺大陸集埋打包先落香港,呢間"香港集運"竟然可以揾唔到其中1件貨!

琥珀宮

不知所謂的香港集運

派上門定自提
派上門一定遲幾日
自提就有d會爆倉,因為大部分本身係舖頭冇咁多地方存放
我附近有間係只做自提,只要一話到左香港,下午就有貨攞,反而係樓下嘅自提就要隔日,所以有時情願行遠少少攞

首頁

尾頁

跳至