時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024勳章

teruglay 發表於 20-12-9 19:16
咁我講你又信,你想我攞證據出嚟,你要同我一齊show先公平嘛加上你反口覆舌,你唔show我點解要 ...

我有話我信?你表錯情吧
只係見到D澳洲人講大話講到自己都信,太可笑了

水晶宮

2024勳章

teruglay 發表於 20-12-9 18:50
咁又係呀,如果大陸同全世界斷交,咁就唔洗話西方世界打壓啦!
...

你滾回澳洲圍爐,咪就唔使係度嘈嘈閉啦,你地可以繼續探討殺多D平民又唔使擔心比人批評

子爵府

teruglay 發表於 20-12-9 18:12
你話我雙重國籍嘛你失憶呀?

扮西人唔識中文字點解嗎?唔識?點解嗎?係問緊你呀,邊隻字邊句話你雙重國籍呀?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

2521 發表於 20-12-9 19:37
扮西人唔識中文字點解嗎?唔識?點解嗎?係問緊你呀,邊隻字邊句話你雙重國籍呀?

...

”你仲未捨得剪香港身份證?"
呢句唔係反問句咩究竟係咪你唔識中文

你鬧小朋友"你仲未捨得去溫書?"咁即係佢溫緊書呀

琥珀宮

畀面勳章

teruglay 發表於 20-12-9 07:55
你仲未答我兒童個定義係幾多歲到幾多歲呀?

嘩,你自己睇個啲叫證據,人哋嗰啲就叫假新聞,原來而家真假 ...

唔明你點解不停問呢個問題,你自己冇睇你口講既 local news 咩?ABC 都用 children, 14-15 歲你自己認為是兒童嗎?

https://mobile.abc.net.au/news/2017-07-10/elite-australian-soldiers-accused-of-covering-up-killing-of-boy/8466612?nw=0

琥珀宮

畀面勳章

teruglay 發表於 20-12-9 08:51
嘩,白人罪犯後代,你之前有冇check過自己祖宗18代有冇犯過罪?自己係唔係罪犯後代?
...

以前英國人都恥笑澳洲人係流放者後代啦,你接受唔到都無辦法架喎

琥珀宮

畀面勳章

teruglay 發表於 20-12-9 09:59
啱啱先諗起,英國仲慘,留學生會俾人當做你哋口中嘅”5+1難民”,留學生真係貼錢買難受呀一話 ...

咁留學生身份又點都比個班黑暴難民好既,最少係英國人反對留學生過去英國先啦,畢業仲可以 extend visa 搵工添,邊似難民咁低等

子爵府

teruglay 發表於 20-12-9 19:49
”你仲未捨得剪香港身份證?"
呢句唔係反問句咩究竟係咪你唔識中文

依家開始明白你嘅理解能力。
話時話係雙重國籍咪認左佢囉,有幾難啫?

琥珀宮

畀面勳章

teruglay 發表於 20-12-9 07:10
乜而家講咗係邊度受審咩?你玩穿越呀?定係又係俄羅斯講架

俄羅斯仲乜唔撐自己個契弟 ...

咁咪放長雙眼睇下點囉,我就覺得無咩可能囉

琥珀宮

畀面勳章

teruglay 發表於 20-12-9 06:50
咪就係囉!你估留學生唔會俾人當做亞洲人咩幾時講過移民係高人一等,而,你哋唔係話係二等公 ...

我大把錢,鍾意去邊就去邊,點都好過留係香港被班教畜教壞

琥珀宮

畀面勳章

teruglay 發表於 20-12-9 07:55
你仲未答我兒童個定義係幾多歲到幾多歲呀?

嘩,你自己睇個啲叫證據,人哋嗰啲就叫假新聞,原來而家真假 ...

你聽唔明人地講咩?人地講緊西方國家對中國就新疆問題既指控係無證據啊,只憑幾張相就係 concentration camp, 你係咪人口中講,在澳洲唔識英文既華人呀?

大宅

teruglay 發表於 20-12-9 06:38
嘩!原來唔俾自己啲人民知有疫情唔叫隱暪

下,一個唔係專家既人,講到唔清唔楚左,根本唔係講sars新變種(就我來睇,係直頭錯病名,)你要任佢對公眾講野?隱瞞定阻止錯誤信息傳播?

我講緊係全國性隱瞞,係國家“清楚知道咩病”後,而刻意不檢測/不公佈新病,當咩事都無,如美國

你由頭至尾都係講緊初頭芝麻綠豆既事,但中國只用左約一個月多,除左早期混亂外,當清楚知道係咩病後,已經全面封城檢測,隱咩鬼野啊,妄想症病人?要隱就唔做第一個國家公佈疫情啦,用下腦都知唔合理

子爵府

deepside 發表於 20-12-11 19:23
下,一個唔係專家既人,講到唔清唔楚左,根本唔係講sars新變種(就我來睇,係直頭錯病名,)你要任佢對公眾 ...

今次比佢哋啲咁嘅國家污名化後,睇怕以後不會再有國家第一個公佈新病毒了。

簡直非人類之福呀

大宅

Jone_kuok 發表於 20-12-11 21:11
今次比佢哋啲咁嘅國家污名化後,睇怕以後不會再有國家第一個公佈新病毒了。

簡直非人類之福呀

中國點知美國發病發到爛晒,都仲要搞中國

首頁

尾頁

跳至