時政擂台

跳至

首頁
34567...22

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呢位插畫家

侯爵府

teruglay 發表於 20-12-2 14:54
我都係住澳洲,我睇7同abc都唔覺有講軍人自殺反而係BK睇到係澳洲睇唔到嘅軍人自殺新聞:sweating ...

講起呢個兒童節目,點解現在要找出來播? 咪就係唔係好敢大鑼大鼓反中,咪做呢啲動作表達下囉,仲可以從兒童落手教育佢地仇中思想。 好似嗰個愛回家黃屍,死都要搞野 整個5+1黃手套出來表達政治態度差不多

大宅

lakgarden 發表於 20-12-1 22:14
西方的傲慢與殘酷, 一定有報應的

同感
過份醜陋,天理不容

侯爵府

circleda 發表於 20-12-2 13:43
大家留意這畫是與上幅連接的

令人毛骨悚然, 世界上最恐怖的就是表面滿口仁義,背後喪盡天良

男爵府

circleda 發表於 20-12-2 13:43
大家留意這畫是與上幅連接的

冷血嘅人唔好回覆我

珍珠宮

牛年勳章

Jone_kuok 發表於 20-12-2 11:58
烏合麒麟

Thank you! Btw, 佢仲有好多畫都好正!

珍珠宮

我都係住澳洲,我睇7同abc都唔覺有講軍人自殺反而係BK睇到係澳洲睇唔到嘅軍人自殺新聞:sweating ...

同意,天下烏鴉一樣黑。。。。我只係討厭係某些"西"人,懶係站在道德高地上,扮有仁義道德走去踩人阿爺,其實佢地可能仲衰格!!
以前阿爺會忍讓不強烈反駁,也盡量不插咀。面給了一次又一次,但就因一次又一次唔強回應,令班"西人"以為阿爺好恰,亂鬧一通亂侮辱都得,又好似冇乜後果,越來越過份!
依家不是幾十年前,也忍夠了,一定要大巴大巴星,免任人魚肉!!

男爵府

jolps 發表於 20-12-2 15:30

講起呢個兒童節目,點解現在要找出來播? 咪就係唔係好敢大鑼 ...

乜嘢都可以拉去政治
呢個節目一直都播緊,呢集只不過係其中一集,佢哋講過英國斯圖亞特王朝有個點心是用鯨魚痰做的,十字軍一路上沒什麼吃的就用動物的糞便、蟲卵做食物。一戰時候,英國士兵吃蝨子,莎士比亞在大街上被屎滑倒,因為古時候英國人滿街倒馬桶。

呢個節目騰訊有播,仲出埋書,淘寶、京東都有得賣,你既然話呢個節目教育兒童仇中,咁你快啲去國安舉報佢哋播仇中節目同賣仇中書

珍珠宮

coolman008 發表於 20-12-2 12:37
西方的偽善真令人大開眼界
從來佢地話要幫其他國家都係有目的性,無利益無關係,今次澳洲事仲有邊個國家會 ...

事件是事實,一定沒有錯。若"髮欄西"認為插圖錯,即"髮欄西"茶你周刊的漫畫也是錯。"髮欄西"茶你周刊 也得 道歉!
仲有,推而廣之,"單墨國"的病毒國旗插圖,就更錯上加錯,事實錯插畫錯,更應道歉!

Cindy    發表於 20-12-2 20:06

侯爵府

teruglay 發表於 20-12-2 19:07
乜嘢都可以拉去政治
呢個節目一直都播緊,呢集只不過係其中一集,佢哋講過英國斯圖亞特王朝有個 ...

你話唔係咪唔係囉! 我就覺得係一種對華人的歧視! 正如澳洲媒體冇反中仇中中,澳洲人都好友善冇歧視有色人種一様之麻!

伯爵府

Please don't play blind, simply search by 'abc news ptsd suicide" give you two in this half year:

你要扮駝鳥都可以

Australian commando Andy Fermo recounts PTSD crisis, says more support needed for veterans

Veteran commando overwhelmed by PTSD and alcohol dependency prior to death, said dream job had 'destroyed' him, inquest hears

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

LokYauYau 發表於 20-12-2 08:44
所以我在微博給他like

有冇link?

珍珠宮

ificould 發表於 20-12-2 19:28
有冇link?

微博內,甚至用google,一 search"乌合麒麟" 就見其皇冠微博主页啦

ificould    發表於 20-12-2 19:41

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小肥兔 發表於 20-12-2 08:47
盗賊白人一直都係咁, 邊到有利益就去邊到搶, 而且在軍事上, 新疆、西藏係好重要嘅地理據點, 國家邊防 ...

八國聯軍……古今一樣!佢哋呢啲民族、國家去侵佔、瓜分其他國家嘅貪婪本性從未改變,表面會否道貌岸然都好,其最終目的都係得一個……吞噬他國或他人的資源資產。

侯爵府

banbanmm 發表於 20-12-2 09:07
在不遠的之前,曾經有一班白痴,叫外國軍隊入侵香港

果班唔係白痴,係漢奸、賣國賊!

男爵府

jolps 發表於 20-12-2 19:13

你話唔係咪唔係囉! 我就覺得係一種對華人的歧視! 正如澳洲 ...

咁你而家話個節目仇中嘛!咁仲乜唔去舉報中國騰訊同淘寶呢

男爵府

circleda 發表於 20-12-2 19:27
Please don't play blind, simply search by 'abc news ptsd suicide" give you two in this half year:

...

個jm話澳洲國內的主流媒體開始引導民眾思想走向同情嗰班殘害平民的軍人, 你個新聞係幾時架?6月同10月,個report係11月尾出架
你有冇見到出咗個report之後有媒體咁講過?

伯爵府

Jone_kuok 發表於 20-12-1 22:54
你一提,又係喎

呢個畫面真係
仲要我從來未喺任一個媒體睇過呢張相⋯⋯⋯

侯爵府

LokYauYau 發表於 20-12-2 19:37
微博內,甚至用google,一 search"乌合麒麟" 就見其皇冠微博主页啦

睇到《剑来》果幅國安法嘅畫,真係拍掌!!!!!破裂美國自由神像內係一隻魔,附在魔爪上生存的是河童果班爪牙……警察手上方有把如闪電之剑……

禁止訪問

首頁
34567...22

尾頁

跳至