自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

美國去年十二月中旬至今年一月中旬已經有廣泛分佈的一定比例人群擁有新冠肺炎抗體。

科學家特意指出他們已經排除了其他種類的冠狀病毒,檢測出來的就是這次造成大流行的新冠病毒。

檢測樣本是紅十字會保存的獻血樣本。

The new coronavirus infected people in the U.S. in mid-December 2019, a few weeks before it was officially identified in China and about a month earlier than public health authorities found the first U.S. case, according to a government study published Monday.

The findings significantly strengthen evidence suggesting the virus was spreading around the world well before public health authorities and researchers became aware, upending initial thinking about how early and quickly it emerged.

Scientists at the U.S. Centers for Disease Control and Prevention found evidence of infection in 106 of 7,389 blood donations collected by the American Red Cross from residents in nine states across the U.S., according to the study published online in the journal Clinical Infectious Diseases.

The scientists based their study on blood samples that the American Red Cross collected between Dec. 13 and Jan. 17 and later sent to the CDC for testing to see if any had antibodies to the new coronavirus, which is named SARS-CoV-2

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

愈來愈多證據浮現

子爵府

黃人打死都睇唔到

水晶宮

2024勳章

回覆樓主:

我睇01都見到,唔知係咪真

美國紅十字會將2019年12月13日至今年1月17日收集到、來自9個州、7389位捐血者的血液樣本,送往CDC檢測。科學家竟發現高達106個樣本有新冠病毒(SARS-CoV-2)抗體。

美國《華爾街日報》11月30日報道這項研究,稱在含有抗體的血液樣本中,39份於12月13日至16日來自加州、俄勒岡州與華盛頓州,另外67份於12月30日至1月17日來自麻省、密歇根州、威斯康辛州、艾奧瓦州、康涅狄格州與羅德島州。
【新冠肺炎】CDC:美國2019年12月或已發生病毒感染
https://www.hk01.com/article/556153?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

以黃人思想,這個應該叫美國肺炎嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

ginevra 發表於 20-12-1 23:53
美國去年十二月中旬至今年一月中旬已經有廣泛分佈的一定比例人群擁有新冠肺炎抗體。

科學家特意指出他們 ...

參考呢個po

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23356754&extra=

ginevra    發表於 20-12-2 08:17

水晶宮

2024勳章

袁專家好早就認定起源於武漢,講真,一個嚴謹科學家唔應該咁早就下定論

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

等侵侵退位後陸續浮現

賭神    發表於 20-12-2 04:22

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

czl115 發表於 20-12-2 00:24
袁專家好早就認定起源於武漢,講真,一個嚴謹科學家唔應該咁早就下定論
...

仲話病毒係因為中國人惡習添
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

...

猿教授的劣根性

珍珠宮

其實好多人諗到,只係冇數據同證據證明。果陣仲話咩電子煙有肺病,我仲鬧我老公叫佢唔好食

珍珠宮

早唔講遲唔講。。。針針落台是敢講

你老尾還返個 公道 给我們中國武漢!

公爵府

...

別墅

回覆樓主:

嗰班人一直都堅持嗌「武漢肺炎」 ,對於呢類研究發現可能係其他國家地區起源就隻字不提。
就算證實唔係起源於武漢,佢地依然會鬧中國衰,因為隱瞞疫症令到全球爆發,同埋話疫情數據做假,唔信內地無事。
佢地思想偏頗,總之中國就係唔啱……

公爵府

2023年兔年勳章

回覆 ginevra 的帖子

其實 好早之前已經有 美國軍方嘅實驗室 USAMRIID 被 CDC 關閉。

跟住就係所謂普通感冒不正常地引致大量死亡病例。

究竟係發生乜事,同51區一樣,永遠係一個謎。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

佢地當時有都唔能夠證明係源頭,但一早有呢個病毒出現,可以話佢地隱瞞疫情嗎?大陸醫生都覺得唔對路啦!你老美班醫護個專業資格點攞到架?全國冇人驗過呢個病毒?全國hea處理定有心隱瞞?要求調查!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我真係好彩12月至4月 足足5個月係美國

12-2月仲要無用口罩
咁都無中招

要還神

aeneas2011    發表於 20-12-2 02:31

水晶宮

Protea 發表於 20-12-2 02:04
佢地當時有都唔能夠證明係源頭,但一早有呢個病毒出現,可以話佢地隱瞞疫情嗎?大陸醫生都覺得唔對路啦!你 ...

Agree! 美國將自己過失推諉落去屈中國,而家證明左真係美國軍人帶病毒去參加武漢軍人節播毒啦!可以調轉要求美國要向全世界賠償

男爵府

回覆樓主:

上年年中,老尾已有好多人有肺炎。但當時歸究電子煙。

珍珠宮

2024年龍年勳章

但係d盲目人士只會認為咁係証明中國隱瞞疫情。

如果中國真係有隱瞞,香港同澳門早就爆到癲啦。

另外,佢地覺得中國應一早就要發現,但美國唔一早發現又唔通報世界又ok喎

首頁

尾頁

跳至