家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

屋企廚房有癭蚋,好困擾,想請問大家知唔知有咩方法可以消滅?谢谢!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

waiwaileung1 發表於 20-12-2 14:19
屋企廚房有癭蚋,好困擾,想請問大家知唔知有咩方法可以消滅?谢谢!
請問有照片嗎?
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

回覆 wong2323 的帖子

有呀!但係我唔識上傳。我努力找緊怎樣上傳

男爵府

男爵府

回覆 waiwaileung1 的帖子

麻煩BK萬能兄弟姊妹如有遇過,知道怎樣消滅的請幫幫忙, 初初得幾隻而家愈來愈多, 好似識生蛋咁,幾十隻 。 好苦惱!謝謝!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

waiwaileung1 發表於 20-12-2 14:19

癭蚋多數係由潮濕木材而孳生,治本方法必須改善濕度,避免再孵化

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

好的,谢谢!不過, 想請問一下是否要買一部抽濕機放在廚房裏抽濕就可以, 還是還有什麼方法可以指點一下嗎?Thank you!

首頁

尾頁

跳至