自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

下星期開始於英國為國民接種
2020年內運送約1千萬支到英國本土
12月29日歐洲將會決定是否同樣批准該疫苗於歐洲使用

https://www.scmp.com/news/world/europe/article/3112247/uk-approves-pfizer-biontech-covid-19-vaccine-world-first

珍珠宮

好媽媽勳章

最好有效快啲打

公爵府

2023年兔年勳章

。。。。。。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

總算係個好開始

wcpcelia    發表於 20-12-4 11:39

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

通渠淋 發表於 20-12-2 19:22
香港只會入國內疫苗,唔使旨意會入外國疫苗,加上歐洲都未必俾貨香港,香港人記住要支持祖國疫苗,切勿口裡 ...
我當然會支持祖國啦,我仲日日飲緊東江水。你呢?飲邊個國家既水,食邊個國家既肉同菜?喇,唔好得身體誠實,把口唔誠實喎

小菜豆    發表於 20-12-3 10:50

男爵府

香港只會入國內疫苗,唔使旨意會入外國疫苗,加上歐洲都未必俾貨香港,香港人記住要支持祖國疫苗,切勿口裡 ...

其實你有冇睇下不同傳媒架,唔好只睇毒果啦,而家咁多款疫苗有效率同沒有不良反應各方面,國內疫苗都唔差,反而外國疫苗有嚴重不良反應囉,到時你記住唔好同大家爭,只打外國疫苗呀

伯爵府

雨潤和適 發表於 20-12-2 18:46
下星期開始於英國為國民接種
2020年內運送約1千萬支到英國本土
12月29日歐洲將會決定是否同樣批准該疫苗於 ...

"The health ministry said priority groups to receive the jab will include care home residents, health and care staff, the elderly and the clinically extremely vulnerable."

咁唔係一般國民WOR,同埋唔知係咪免費

伯爵府

我諗如果輪到香港人打的疫苗,應該已經比好多人試過了,安全嘅我完全接受打祖國疫苗喎。
黃人唔飲東江水難D

伯爵府

你有錢一定可以任買,打齊11隻都得

珍珠宮

jessiemom 發表於 20-12-2 19:31
我當然會支持祖國啦,我仲日日飲緊東江水。你呢?飲邊個國家既水,食邊個國家既肉同菜?喇,唔好得身體誠實 ...

水晶宮

2024勳章

口裏說不,身體卻很誠實——係咪話緊你自己,又憎中國又留喺中國領土上

uglytwins    發表於 20-12-3 01:41

珍珠宮

回覆樓主:

無論疫苗來自祖國定外國,我都覺抱觀察態度,睇下反應,唔心急打住。。。

水晶宮

你估到時有得揀?.... 相信只可選擇唔打, 唔打, 到時寸步難行...四圍都冇得去.

珍珠宮

畀面勳章

有得打中國疫苗當然最好,最怕黃屎嘈嘈唔比政府入中國疫苗咋

男爵府

circleda 發表於 20-12-2 19:36
"The health ministry said priority groups to receive the jab will include care home residents, heal ...
Priority groups 都係一般國民, 只係分左先後次序, 好似香港換身份證咁
疫苗係免費

優先次序同收費詳情呢到都有講
https://www.bbc.com/news/health-55045639

"Can I pay to be vaccinated sooner?
No - this vaccine is being rolled out free to people via the NHS.

You can't jump the queue by paying for it, but there should be plenty of vaccine to go round."

男爵府

我當然會支持祖國啦,我仲日日飲緊東江水。你呢?飲邊個國家既水,食邊個國家既肉同菜?喇,唔好得身體誠實 ...

男爵府

珍珠宮

circleda 發表於 20-12-2 19:36
"The health ministry said priority groups to receive the jab will include care home residents, heal ...

這種情況平民都一定免費
唔免費無人會主動打

首頁
12345...6

尾頁

跳至