自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

雪影 發表於 20-12-3 09:01
我識朋友嘅屋企人就係咁,成家人都好錫佢,同男朋友又好好感情,因為抑鬱症已經一路睇住醫生,點知佢自己 ...

其實話咩肺癌係死亡率高
其實情緒病死亡率應該仲高
無人幫到忙,就算有家人,有朋友,有伴侶都幫唔到,今日約左你聽日見面,今晚就可以去自殺

侯爵府

好媽媽勳章

綠荳媽媽 發表於 20-12-3 09:00
所以分手真係學問黎㗎。我十幾歲時同個男仔拍拖,好黐身。拍咗三個月已經想分手,但係又係啲精神會好緊張, ...

我以前都識一個男仔,佢已經同我表白咗幾次,我都ready 同佢開始,但等極佢都無表示,直到有一日我哋收工,門口有個女仔係後樓梯走出嚟鬧我,佢擋係我前面夾硬拖咗個女仔走,跟住佢無再返工,我無再見到佢,後嚟佢托朋友話我知,嗰個係佢女朋友,不過有情緒病,分手分咗兩年都分唔到,因為個女仔不斷用自殺嚟留住佢,介手介到成手疤痕佢叫佢朋友同我道歉,唉,都唔知邊個可憐

侯爵府

好媽媽勳章

粉紅天空 發表於 20-12-3 09:07
其實話咩肺癌係死亡率高
其實情緒病死亡率應該仲高
無人幫到忙,就算有家人,有朋友,有伴侶都幫唔到,今 ...

係,真係防不勝防
開心每一天

水晶宮

廖之前網上登晒d WhatsApp、電郵,大鬧男友成日搵佢、跟佢。佢自己有少少知名度,揚到件事咁大,做法真係好差。換轉男方入娛樂圈,飛佢仲係報紙唱佢,佢點呢?

個女仔唔係唔靚,但個氣質真係姣、邪和MK,唔鍾意睇佢。

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

個男仔咁後生可惜。。。睇唔清個前女友就係貪慕虛榮咩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Jane1983 發表於 20-12-3 09:15
廖之前網上登晒d WhatsApp、電郵,大鬧男友成日搵佢、跟佢。佢自己有少少知名度,揚到件事咁大,做法真係好 ...
好似仲有一班兵護駕鬧爆個男仔
廖真係好差, 過橋抽板
一年多D感情照計係熱戀期, 可惜個女仔醉翁之意不在酒
都係果句, 玩到咁大..佢一定冇運行

公爵府

BK Milk勳章

Jane1983 發表於 20-12-3 09:15
廖之前網上登晒d WhatsApp、電郵,大鬧男友成日搵佢、跟佢。佢自己有少少知名度,揚到件事咁大,做法真係好 ...

好難講個男仔冇錯,如果個女既唔係娛樂圈既人,你地自己會接受到個男仔咁樣纏住你嗎?

男爵府

其實有青春, 咁後生, 有咩輸唔起, 不值得。

RIP

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

女的處理得唔好羅,分手係合則來不合則去,但遇着呢d痴情漢,最好係cut晒所有聯繫,cut電話,搬屋,總之唔好比佢搵到你,用時間去淡忘大家感情,咁樣對大家既傷害都減到最低,宜家女咁公開話舊愛不是,講到自己無錯咁,無理對方感受

子爵府

如果女仔未入圈前兩人無問題,入了就話男仔有問題?這女仔的人格是點大家都估到,但如果連禮貌的基本都唔好就。。。。。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

見到好多 jm 鬧女方,分手係錯? 佢哋一定無遇過呢種死纏爛打、 以生死為要脅的人。呢種人超級危險,唔自殺,就可能會傷/殺人。只能講句要帶眼識人。

女方見到唔啱,要分手,好平常?有幾多 jm 初戀到老呢?口誅筆伐實在太容易

hungng    發表於 20-12-3 11:52

珍珠宮

如果知道個ex咁難過,又以死相逼,就算之前係假尋死,我係個女既都驚有日係真。我唔會選擇接受東網訪問了。5年感情,個男仔又對自己咁好,咁公開分手,更加傷男仔心了。同全世界講我地已經一刀兩斷緊要d呢還是我同你私下已經講分手,等你慢慢自己消化情緒緊要d呢,我會選擇後者

珍珠宮

力神 發表於 20-12-3 09:42
女的處理得唔好羅,分手係合則來不合則去,但遇着呢d痴情漢,最好係cut晒所有聯繫,cut電話,搬屋,總之唔 ...

係啊,呢個係重點。洗唔洗咁公開啊。個男仔果陣已經覺得自己乜都無了,我係外人一個都會有憐憫之心,真係唔好再係傳媒下再搞大件事。呢個報導,根本只係對女方有利,公開自己單身了,增加自己知名度,咁對男仔呢?無疑係傷口上灑鹽

男爵府

回覆 雪影 的帖子

睇你咁講情緒病真係防不勝防。但撞正男方事業都失意係咪可以過一過渡左先。再者男方妹妹口吻,個女仔都好似唔好得去邊不過真係睇到新聞心up

子爵府

回覆樓主:

唔覺得女方有問題

男爵府

我覺得個女仔冇錯, 分手就係要狠, 佢就係知個男咁癲, 所以俾全世界人知, 佢地已經玩完冇彎轉!
點知個男咁脆弱去跳樓, 用死去威脅人真係好差....如果個男再諗埋一邊, 分弟鐘係個女仔有事!
唉~~~~~ 呢單都係悲劇! RIP
如果個女仔係鏡頭前又喊又乜又物, 一定又俾人話搏出位, 根本做咩都會有人講

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實我同情個女仔...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

綠荳媽媽 發表於 20-12-3 09:00
所以分手真係學問黎㗎。我十幾歲時同個男仔拍拖,好黐身。拍咗三個月已經想分手,但係又係啲精神會好緊張, ...

我以前都係, 個男仔好痴身..但我從來冇承認佢係我男友, 佢話終有一日會打動我, 成日話搵唔到我佢會好担心, 郁D就話好傷心, 又日日送花比我, 荷蘭空運, 我阿媽日日話我唔係對佢一條心唔好收人地D花, 佢睇得出D花好貴.. , 公司D同事由羨慕變嫉妒, 我叫佢唔好再送, 佢就GET 到=唔夠貴, 唔夠大扎...公司又唔擺得 屋企又唔拎得返去, 搞到返屋企前掉落垃圾桶先敢上樓, 好大壓力
一日打幾十個電話去公司, 佢話冇時冇刻都想聽到我把聲......壓力大到癲, 叫D同事佢再打黎話我行開左, 開緊會, 同事話頂唔順佢D電話攻勢 叫我聽...換黎佢打黎話成日搵唔到我担心喊左出黎.. 個人係公司唔知佢担心我D乜? 担心我碌左落樓梯..死左?

有一日, 佢拎住D花上我公司, 全公司D人都望住, 嚇得我拿拿臨拖住著佢出公司
直到有一日, 佢見我同工程部一個男仔放工, 佢問我係唔係同個男仔一齊? 係唔係一齊左好耐? 我唔出聲...., 佢話我地好襯..跟著就走左 再冇聯絡

侯爵府

好媽媽勳章

yan12 發表於 20-12-3 09:51
回覆 雪影 的帖子

睇你咁講情緒病真係防不勝防。但撞正男方事業都失意係咪可以過一過渡左先。再者男方妹妹 ...

個妹妹講咗啲乜?佢係死者妹妹,見住哥哥失戀咁傷心,正常都會怪責埋怨前女友,又唔可以就咁就話人哋唔好得去邊,調轉係自己俾人咁纏住,咁又應該點做先啱?成件事只可以話係個女仔分手分得狠,個男仔雙重打擊吓接受唔到現實,對錯真係唔係當事人好難判斷
開心每一天

男爵府

我淨係知道死者為大,而家人地都死咗啦 , 有啲人 仲係到講個男仔的不是, 批評佢係操控狂 /精神有問題 ,同鞭屍有乜分別。
個男仔的妹姝都有提及廖慧儀,已搬去男方家,同佢地一齊住(當兵唔會同居啩),而男仔嘅遺書都有講,之前 廖慧儀 仲好好心思,同佢慶祝生日, 但係一入咗娛樂圈就變, 背住佢又勾三搭四, 不停用唔同嘅大話冚大話。

女方真係冇責任? 玩弄感情唔係男人嘅專利, 有啲女人都持住自己有幾分姿色, 對感情唔認真。

女方選港姐初期都有人鬧佢係姣婆, 我諗喺bk嘅姊妹,都唔會貿貿然有人鬧你姣婆啦 !
但係個男仔都不離不棄去維護佢, 但係而家落得乜嘢下場呢?

總之大家要愛惜生命, 人哋唔愛你唔緊要,最緊要愛自己。

更加唔應該為咗唔愛你嘅人犧牲自己嘅生命。

BearBearStitch    發表於 20-12-3 13:55

首頁
12345...10

尾頁

跳至