夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 PIGPIG朱 的帖子

係呀,個小三都驚自己有性病,會定期捐血。我覺得真係好cheap

子爵府

StellaIp0706 發表於 21-4-18 08:50
樓主還記得我嗎?一開始睇到你個Post我有叫你比一次机會你太太,人誰無錯但好可惜都係要分開!但有兩個女 ...

講真我唔想見到個個都離婚收場,呢度大把女人願諒個老公無限次。願諒其實係用令一個方式去放過自己

子爵府

cankiu2011 發表於 21-4-19 19:06
回覆 PIGPIG朱 的帖子

係呀,個小三都驚自己有性病,會定期捐血。我覺得真係好cheap ...

叫gg個隻男性都好多都唔敢掂老婆,佢地覺得叫g比人發現無甘大鑊,但如果因為叫過g野到性病比老婆就好很大鑊

別墅

PIGPIG朱 發表於 21-4-19 19:04
究竟係你提出離定你太太要離?

係我提出離婚 佢拉扯左成大半個月 一直都唔肯簽 最後都係我逼佢簽嘅 因為我覺得 大家心裡面條刺好深好深 一齊落去 只會不停循環 大家都辛苦 不如真真係早死早超生 當大家真係可以放低件事 而大家都仲好愛對方 可以再續前緣

子爵府

木子高 發表於 21-4-19 20:40
係我提出離婚 佢拉扯左成大半個月 一直都唔肯簽 最後都係我逼佢簽嘅 因為我覺得 大家心裡面條刺好深好深 ...

見你都唔似放低左喎,佢又未放低..分開好可惜

別墅

PIGPIG朱 發表於 21-4-19 20:44
見你都唔似放低左喎,佢又未放低..分開好可惜

其實如果真係要我選
放低件事同放低佢
依家呢一刻 我可以好肯定咁講
我會選擇佢而去放低件事

不過佢依家都有陰影
會好容易影響到我又再一次唸返起件事
為左有機會再相愛
所以都係分開比較合適

一年時間當係我同佢嘅磨練
不過真係好痛苦

想念是會呼吸的痛 
它活在我身上所有角落
哼你愛的歌會痛 
看你的信會痛 
連沈默也痛

依家聽返呢首歌 完全體會得到

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

木子高 發表於 21-4-19 21:03
其實如果真係要我選
放低件事同放低佢

唔好意思
好似唔係好啱時間
但我好想知你講嘅呢一首歌係咩歌
相知相遇相識

子爵府

木子高 發表於 21-4-19 21:03
其實如果真係要我選
放低件事同放低佢

甘你覺得你太太放低左個奸夫未?同埋佢仲愛唔愛你?

大宅

crystal媽咪 發表於 21-4-19 21:16
唔好意思
好似唔係好啱時間
但我好想知你講嘅呢一首歌係咩歌

會呼吸的痛—梁靜茹

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

FUKY 發表於 21-4-19 21:57
會呼吸的痛—梁靜茹

好,收到。thanks
相知相遇相識

複式洋房

2021勳章

木子高 發表於 21-4-19 20:40
係我提出離婚 佢拉扯左成大半個月 一直都唔肯簽 最後都係我逼佢簽嘅 因為我覺得 大家心裡面條刺好深好深 ...

你講得啱
或者比個空間大家透氣,傷痛過後回頭看看依然愛就再比機會大家...一切都係緣份

別墅

bigbigbigbig 發表於 21-4-19 22:18
你講得啱
或者比個空間大家透氣,傷痛過後回頭看看依然愛就再比機會大家...一切都係緣份
...

我地有約定好,一年後,如果大家心中仍有彼此,我會再同佢求一次婚!

別墅

PIGPIG朱 發表於 21-4-19 21:33
甘你覺得你太太放低左個奸夫未?同埋佢仲愛唔愛你?

其實係我撞破佢地去酒店果晚 第日佢已經係公司同所有人交代左佢出軌件事 亦都當住全公司講得好清楚 係佢一時錯覺再加上果段時間同我關係唔係咁好先卑人趁虛而入 佢好後悔 呢啲都係佢上司同我講嘅 我相信佢
其次就係 我都深信佢仲係好愛我 只係大家都無法面對現實 所以我先痛下決心 讓大家分開

別墅

木子高 發表於 21-4-19 22:52
其實係我撞破佢地去酒店果晚 第日佢已經係公司同所有人交代左佢出軌件事 亦都當住全公司講得好清楚 係佢一 ...

況且呢段分開嘅時間 完全可以證明大家嘅愛有幾深 1年時間其實過得好快 相比較我同佢15年嘅感情 如果1年都堅持唔到 即係呢份愛情都無必要再執著行落去

子爵府

木子高 發表於 21-4-19 22:52
其實係我撞破佢地去酒店果晚 第日佢已經係公司同所有人交代左佢出軌件事 亦都當住全公司講得好清楚 係佢一 ...

聽左咩事之後,又聽左你心態後,我好讚成你個做法,都同時覺得你太太是仲愛你,不過可唔可以縮短d,唔好一年甘耐丫
呢度好少會有甘多jm支持人地復合架

別墅

PIGPIG朱 發表於 21-4-19 23:11
聽左咩事之後,又聽左你心態後,我好讚成你個做法,都同時覺得你太太是仲愛你,不過可唔可以縮短d,唔好一 ...

1年呢個期限都係暫定嘅
或許我同佢係限期未到之前
大家就已經放低左
放低左件事跨過呢個難關
先係我地嘅目的
只要我啲之間再無呢個問題
限期就沒有任何意義
可以隨時係返埋一齊

子爵府

木子高 發表於 21-4-19 23:38
1年呢個期限都係暫定嘅
或許我同佢係限期未到之前
大家就已經放低左

嗯嗯,我都明你中間好難受過,男人黎講你好大方架啦...
我細個都試過男友去叫g...不過對方係把口話知錯,實際無知錯,成日有機會就溝女..
所以覺得你老婆既行為係知錯既,不過佢可能一時之間過唔到自己...

你要加油加油
祝你地兩公婆和好如初,恩愛如惜

別墅

PIGPIG朱 發表於 21-4-19 23:56
嗯嗯,我都明你中間好難受過,男人黎講你好大方架啦...
我細個都試過男友去叫g...不過對方係把口話知錯, ...

謝謝支持和鼓勵

大宅

2021勳章

木子高 發表於 21-4-20 00:20
謝謝支持和鼓勵

我一路都有留意你的情況真係好痛心!不過我讚成你個決定比大家一個空間時間冷靜思考思過,當年我也是自己揾律師寫分居協議書,一式2份分居2年不過居於住宿問題?我為有搬到細仔房爬上上格牀瞓在2年,比時間他改變可惜只是我一廂情願?正所江山易過本性難移2年後?我都終於死得安樂再打電話到律師樓佼埋啲手尾,還大家自由自在時間係最好嘅良葯?轉眼已經15年過去我們亦無再見過,係我吾想再見到他就是大仔結婚也沒有通知他?大仔唔想我唔舒服唔開心謝謝!

別墅

雖然咁講好老土,不過我仍然相信好人係會有好報的。木生,祝你一年後會有一個美好的新開始!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊