自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

有花紋的,我買左14個,有聖誕圖案,唔知有咩防嫁,大家自己研究下,貪得意買黎應節

象牙宮

Jinleehk123 發表於 20-12-3 17:16
有花紋的,我買左14個,有聖誕圖案,唔知有咩防嫁,大家自己研究下,貪得意買黎應節 ...

上星期已見$10/4個,
放晒係度好似無寫明係咩level.

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mercurycc 發表於 20-12-3 17:21

好似係愛x家出,唔記得左上定右上,有隻熊仔標誌,B同P98%Lv1

wcpcelia    發表於 20-12-4 10:36
ada0707    發表於 20-12-4 09:10

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

mercurycc 發表於 20-12-3 17:21

無見寫級數唔敢買

翡翠宮

麵包姐姐 發表於 20-12-3 21:13
好似係愛x家出,唔記得左上定右上,有隻熊仔標誌,B同P98%Lv1

L1一定唔買

瑪瑙宮

Jinleehk123 發表於 20-12-3 17:16
有花紋的,我買左14個,有聖誕圖案,唔知有咩防嫁,大家自己研究下,貪得意買黎應節 ...

星期二見係10蚊5個,個職員話係level 1。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

象牙宮

MM2005 發表於 20-12-3 21:20
無見寫級數唔敢買
Level 1都唔買,冬天加疫情要加強保護。

市面好多聖誕特別版都係level 3.

男爵府

昨日買咗$20,早排見到$10五個,昨日見到$10七個,於是買$20。

333s    發表於 20-12-14 20:24

水晶宮

no good if level 1

禁止訪問

男爵府

之前不是話Level 已經足夠了嗎?

翡翠宮

mercurycc 發表於 20-12-4 11:34
Level 1都唔買,冬天加疫情要加強保護。

市面好多聖誕特別版都係level 3.

第1波開始我巳戴緊L2或3了,
聖誕版或一盒多5顏6色唔啱我,只是見360的L3咁平才買2盒粉藍粉綠白色試試

翡翠宮

sumchanma 發表於 20-12-4 12:49
之前不是話Level 已經足夠了嗎?

最少要有B同P有98%以上的Lever 2 先安全。

象牙宮

MM2005 發表於 20-12-5 09:57

第1波開始我巳戴緊L2或3了,

一路都帶緊係日本買既3防,
帶左咁耐都想買d有色口罩帶下,
之前朋友送Good mask Halloween 口罩,
打開一陣味,覺得太多顏色,
顏料太多唔係咁好,

帶住呼吸吸入,好似未有顏料測試安全。

今期360口罩焗嗎?條帶易斷嗎?
初出時屋企人買一盒有半盒都斷帶。

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

果啲散裝無咩防,天氣凍度度都關門關窗關冷氣,好危險
彩色level 3好多都係$3左右
想認識多啲屯門友

翡翠宮

mercurycc 發表於 20-12-5 10:22

我只買外科形口罩,沒買再高級款式。
最初新年前年廿八見唔對路,人人搶買我才去藥房買,當時唔知分有L幾,%幾,總之有口罩都買,現睇番原來當初買的都是L1。
街送的議員送的政府送的全是L1,沒用過,現掉埋一袋第時沒疫情才用。

翡翠宮

mercurycc 發表於 20-12-5 10:22

有顏色只買過soso mask,巳是半年前,當時以為藍色,回家才知是紫色,
無味,好用,到現在都唔捨得用晒佢
99元30個現來比較其他會覺得貴,所以買了多盒protector

今期360的60元2盒沒斷繩喎,靜電勁吸,L3是焗d?係都唔奇因厚,但我ok。

360最初出個款我99元,當時唔識L1,所以搶買了3盒,現剩1盒。
佢呢款都好戴啊,斷繩在家戴時只斷2次,出街沒斷。
前排見賣39至49元

mercurycc    發表於 20-12-5 18:23

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

level 1嘅唔會買

象牙宮

MM2005 發表於 20-12-5 12:31

我只買外科形口罩,沒買再高級款式。
一向都係日本買開口罩都有存貨,
1月頭時係日本,
朋友whatapp 話香港有人炒口罩,
叫幫佢買幾盒,咪順便入d貨,
疫情咁耐無煩過口罩,算好彩,
記得年28 有同事話無口罩,
咁岩行過藥房見就幫佢買幾盒都係$50/50個,
回想當時周維都搶好緊張,
咩level,印尼, 越南總之有都帶住先啦!
而家有得選擇又平,就帶d好d.

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢個時候,LV1真係唔夠保護

首頁

尾頁

跳至