自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

Omg, 真係好難聽,咩料呀佢,扮abc唱廣東歌,唔該唔好同人講佢來自香港,失禮死人,我聽左頭10句已經頂唔順熄左,真係唔聽由自可,一聽就

珍珠宮

bobomia 發表於 20-12-4 20:10
為何你眼乾連月未變

眼藥水廣告歌嚟㗎,快啲滴番滴啦

男爵府

baby7 發表於 20-12-5 09:27
我係超鐘意Jackson,但都覺得佢呢首係唔好聽,但佢一定唔係廣東話口音問題,佢講廣東話係超local. 之前喺go ...

我覺得吧聲怪怪地,佢吧聲英文歌好正(emoji)

大宅

mcs74 發表於 20-12-4 08:48
聽口音唔似本地人,走去sesrch,

父親王銳基是廣東東莞人,[1]佩劍國家隊員,1978年曼谷亞運會代表中國獲 ...

王嘉爾普通話好差,講英文好啲!

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

好恐怖

子爵府

https://m.youtube.com/watch?v=sS87VQ_2P3g
佢講廣東話都多懶音喎!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

終於認真聽左一次佢唱成點, 原來唔係懶音, 係似國語人唱廣東歌, 想起以前吳奇隆唱廣東歌, 都係咁樣.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

bobomia 發表於 20-12-4 20:10
為何你眼乾連月未變

公爵府

係好似大陸人講廣東話咁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

比目狗 發表於 20-12-5 10:30
https://m.youtube.com/watch?v=sS87VQ_2P3g
佢講廣東話都多懶音喎!

佢講廣東話,非常似我加拿大個妹夫,即係第一語言係英文,但同父母就講廣東話嗰啲囉。

伯爵府

JAlove 發表於 20-12-5 09:58
我覺得吧聲怪怪地,佢吧聲英文歌好正(emoji)

佢唱英文歌正好多好多,sexy
佢好似只係小三時轉讀IS

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

係有懶音,好typical既香港後生仔懶音,不過未至於好嚴重啫。

珍珠宮

牛年勳章

bbq. 發表於 20-12-4 22:51
我都覺得佢唱得怪怪地,唔知有心定無心?不過youtxxx 有些comment明顯有些針對性,王嘉爾比較愛國,所以有 ...

係呀!佢因為10.1响Ig po國旗同恭喜祖國生日快樂,好多有色香港人上去鬧佢。不過更多國內人like佢
我幾欣賞佢,又靚仔,又叻仔,又孝順

侯爵府

回覆樓主:

唱得幾好,不過有口音,似我女講廣東話(我女平時講英文同華語)

子爵府

Piaget 發表於 20-12-5 12:28
係呀!佢因為10.1响Ig po國旗同恭喜祖國生日快樂,好多有色香港人上去鬧佢。不過更多國內人like佢 :wahaha ...

係,佢好有勇氣,明知會俾人鬧,都勇於表達自己的心意,更加欣賞佢

伯爵府

bbq. 發表於 20-12-5 13:29
係,佢好有勇氣,明知會俾人鬧,都勇於表達自己的心意,更加欣賞佢
...

X2
我本身只鐘意聽got7
自從呢件事揾返佢d歌聽睇佢啲綜藝,了解多d後更加鐘意佢

珍珠宮

牛年勳章

...

Me too! 我其實都係因為呢件事先去留意佢,search得越多佢既資料,就越欣賞佢。原來佢以前係劍擊運動員,仲曾經亞洲排名好高。音樂事業方面佢都好努力。而最令我欣賞既係佢買咗層凱旋門俾父母住

大宅

...

佢賺人民弊好過,跟本唔需要care 香港人。
身為中國人,祝福國家係唔需要勇氣

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

adgjl 發表於 20-12-5 17:49
佢賺人民弊好過,跟本唔需要care 香港人。
身為中國人,祝福國家係唔需要勇氣
...

普通國家人民,祝福自己國家係好正常,就係香港人鍾意鬧神鬧鬼,所以好多藝人都不敢發聲,你唔係扮唔知呀?
d人成日話愛國就係擦鞋,賺人民幣,我反而覺得香港的黃人因為想多生意,多jod,搵多d錢而扮黃,呢樣先最無恥。

首頁

尾頁

跳至