自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

天貓 發表於 20-12-4 12:59
我之前見到個女仔只關心點解公開遺書,但睇到佢封遺書,明點解個女仔甘決絕....個男仔太痴纏真係好恐怖.... ...

分手當然要決絕,唔使扮關心,唔使真關心

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

拍拖年半,糖痴豆咁親密恩愛,一下子話唔夾唔適合?一下子咁絕情要斷絕關係?點可能接受到呀?點可能唔會鑽牛角尖?自己將心比己,如果情況發生係自己身上又點樣呢?

感情既野唔係話放低就放低架,需要俾少少時間大家和平理性去溝通及適應,呢啲唔係叫拖泥帶水,呢啲係需要用人性化去處理問題,尤其係曾經愛得咁高調又激烈既情況,而且對方目前仲面臨失業人生低潮期,此刻是否需要對一個曾經相愛既人踩多一腳?如此絕情,

絕情分手唔係唯一辦法,甚至有可能令問題推向深淵!

子爵府

alicego62 發表於 20-12-5 10:43

水晶宮

回覆 alicego62 的帖子

十分同意!
分左手就要 move on, 真係每個人抗逆能力不同, 我唔會比自己唔開心, 沉醉係過去

大宅

chocolatebean 發表於 20-12-4 12:54
回覆 c.vieri 的帖子

好在佢最終走左,呢D人真係超煩,人地講左要分,就好停啦!仲要扮係朋友去關心,根本 ...

咁講好涼薄

珍珠宮

唔通可以用死去要脅前度?冇可能,分手就是分手,每個人都要對自己負責

男爵府

bobo05 發表於 20-12-4 16:29
感覺個女仔對前男友的態度有點絕情,亦是迫到個男上绝路的原因之一。

陣間做得唔絕情又俾人話拖泥帶水掟煲唔掟蓋唔鍾意又繼續拖住人哋

水晶宮

2024勳章

而家友人公開其生前錄音,話個男嘅自己係咁鬧個女仔,咁又真係好難頂

廖慧儀舊愛Sam生前錄音疑曝光 自責做得差:唔應該係咁鬧女友 https://www.hk01.com/article/557845?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

CoffeeCheng 發表於 20-12-5 10:57
咁講好涼薄

估唔到竟然有人話: "好在佢最終走左"
佢成日係bk 發言, 估唔到.................

水晶宮

回覆 selinako^^ 的帖子

Pls refer to post #35 n feel sorry for ur misunderstanding

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

諗起我初初出來做野時,同個男仔交往過好短時間,只係去街食過幾次飯,之後發覺對方唔係自己想要既人,所以開始拒絕佢,佢就不停打電話騷擾,放工時又係公司樓下等我,佢企定定咁凝望我掂行掂過,如是者都擾亂咗2個幾月。

當時我的確好絕情,但我絕情既原因係,我對佢未真正投放感情,只係嘗試去了解下睇下適唔適合,完全未有任何關係!

一個男人鍾意你時,未有深厚感情,都可以如此放唔低,試想下,你同人糖痴豆咁恩愛,大家愛得咁高調咁激烈,彼此認定對方既時刻,你一下子狠撇對方,咁樣講得通嗎?對方打擊有多大?如何接受到?此情況最易造成人倫悲劇的!

水晶宮

回覆 czl115 的帖子

自信心低以為越罵越cool 到女友, 好多家長都用呢招對仔女

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

aidan08 發表於 20-12-4 18:09
我諗真係有好多人未試過的,所以想像唔到係點。

我試過, 早2日分享過出黎
但我都係唔buy 廖

公爵府

露比2006 發表於 20-12-5 10:52
如果跳樓 死嘅 係女人....
呢到 係咪都會讚個男人分手要狠

點解男人同女人分手就唔同?我覺得唔使分性別。

珍珠宮

alicego62 發表於 20-12-5 10:43

分手係應該決絕,但我係指報紙寫廖女事件發生只係關心個胞妹公開遺書係好似好無情.....不過,睇到佢封遺書又真係好大壓迫感

伯爵府

selinako^^ 發表於 20-12-5 11:22
我試過, 早2日分享過出黎
但我都係唔buy 廖

我都試過,係好大壓迫感,感覺真係抖唔到氣。後來分手,個感覺真係鬆一口氣,亦因為段關係太唔健康,即使曾經幾甜蜜都好,根本我已經太想離開佢,所以唔會有留戀,只會好決絕。以後我都唔會想搵個個世界只有我嘅男人,事實上太痴情真係令人好大壓力。

侯爵府

alicego62 發表於 20-12-5 11:32

唔一定,餅女個老公前妻未又係以C要脅,這裏好多 JM都唔 buy, 但人哋話晒結咗婚,離個拍咗年幾拖!有 JM話分手仲要舖排?要考慮人心裡質素,之前亦有 post話九年拖話分就分,有D结婚20年都話分就分啦!有幾多個會有經驗分手的話 ex會自殺?佢唔係心理專家,冇特定經驗去應付,所以係到講就容易,你有經驗有人係你面前自殺而又應付到先教人啦!

子爵府

alicego62 發表於 20-12-5 11:32

呢到 婦女網 一般都係撐女人啫!
背後 他們的真真假假,我哋都係唔知嘅!

我唔會撐個廖,
話佢做得對 分手要狠。

大宅

ChingYee123 發表於 20-12-5 10:50
拍拖年半,糖痴豆咁親密恩愛,一下子話唔夾唔適合?一下子咁絕情要斷絕關係?點可能接受到呀?點可能唔會鑽 ...

講得好好,好到肉。

水晶宮

回覆 kayen 的帖子

任何關係都唔應該迫到人窒息, 雙方都要有自己空間, 如果迫得勁會令人討厭, 真係唔走唔得!

首頁

尾頁

跳至