夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

木子高 發表於 20-12-4 22:29
回憶遍#13
見到佢咁上進,咁努力,我都好戥佢開心!不過唔知係咪因為佢工作壓力好大,定係太累,我地之間 ...

如果個出軌對象係同事,會好難斷,保險返工時間咁彈性⋯⋯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Rilakkuma312 發表於 20-12-4 22:49

似係
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

暫時追曬,應該仲有?
你真係記得好清楚,但又好貼地

再等
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

Rilakkuma312 發表於 20-12-4 22:49

其實對象係邊個都唔係重點,最緊要係睇佢有無心係頭家同我呢度!
就如10幾年前,唔好話佢接觸到咩人,就算真正嘅男神,金城武,彭于晏,都係假!
我原諒左佢,就要百分百相信佢!

大宅

我都睇到喊左,你係一個好丈夫。女人角度,我認為佢吾會離開你,你哋建立的家。希望你哋重修舊好!

珍珠宮

回憶遍#13
見到佢咁上進,咁努力,我都好戥佢開心!不過唔知係咪因為佢工作壓力好大,定係太累,我地之間 ...
Thank you for under the same topic (標題),貼上所有回憶偏。讀者不用按這麼多次link來追。
人大咗,二人一齊生活要求的主次比年輕時會有所不同。畢竟生計機會條件也與以前的不同,所擔任的角色也比以前有增沒減。例如,以前不是爸爸媽媽的角色,現在是。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

crystal媽咪 發表於 20-12-4 22:59
暫時追曬,應該仲有?
你真係記得好清楚,但又好貼地

當然仲有!
就快到戲肉,不過我需要D時間組織一下!

大宅

Dtw 發表於 20-12-5 00:22
我都睇到喊左,你係一個好丈夫。女人角度,我認為佢吾會離開你,你哋建立的家。希望你哋重修舊好!
...

感謝祝福!
希望我嘅努力沒有白費,同樣亦都希望經過呢一劫,我地夫妻嘅感情會更堅固更加珍惜彼此!第一個15年即將過去,等緊我地嘅係更長遠既路!

複式洋房

回憶遍#13

保險呢行係咪好複雜,眼見好多朋友轉左行就會識個第二個

大宅

858D 發表於 20-12-5 00:23
Thank you for under the same topic (標題),貼上所有回憶偏。讀者不用按這麼多次link來追。
人大咗,二 ...

正如電影蜘蛛俠中出現過嘅一句-
「能力越大責任越大!」

大宅

zeyeechan 發表於 20-12-5 00:35
保險呢行係咪好複雜,眼見好多朋友轉左行就會識個第二個

「眼見好多朋友轉左行就會識個第二個」其實同保險無關緊要。你都有講係轉左行,去到一個新嘅環境,有好多野都好新鮮,自己又唔熟悉工作,當有「自己杯茶」出現左,而又肯幫助去,係好容易出事!
呢個時候,就係要考驗自己嘅定力,倘若咁啱呢個時候,同身邊果個又出現摩擦,即使係好小事,都會不自覺被放到無限大,卑自己藉口犯錯!

子爵府

回覆 木子高 的帖子

萬眾期待緊

大宅

Dtw 發表於 20-12-5 00:22
...

其實我都無唸過會分享自己嘅故事,不過開左個頭就想繼續寫落去!
況且我無唸過真係會有人睇,有人追,甚至有人睇到喊!我好感動,多謝大家嘅支持、鼓勵同祝福!
我已經釋懷左,我覺得呢件事未償係一件壞事!從另一個角度去睇,我依家又可以從拾初初拍拖嘅感覺!搵返大家嘅回憶,其實都幾甜蜜!

大宅

木子高 發表於 20-12-4 22:41
其實,越寫到後面,一定會係有傷感既!
感謝你為我設想,不過放心!
依家我已經跨越左,若果真係要寫到最 ...

追...字裏行間,感到你仍然對老婆很有愛
希望你們會收成正果,她能真心改過,你亦能徹底願諒,好好地維繫屬於你們的家

珍珠宮

木子高 發表於 20-12-5 00:38
正如電影蜘蛛俠中出現過嘅一句-
「能力越大責任越大!」
正是如此!
每人內心的軟弱剛強之處都有不同。總不能硬以自己剛強之處能做到的來要求對方在同樣處境下也如自己一樣堅守得住,不能是因為行不通。還有「人在江湖,身不由己」的職場?挫敗後,有些人會調節價值觀。
你可以好好和她探討,互相了解雙方現時的價值觀。共識不是一方說得有理就是,要雙方都同意,而且協商出一個切合實際大家都有能力達到的地方。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

回憶遍#13

回憶遍#14
入面大部分都係講工作嘅野,不過有D對話就唔係好對得上,有D仲刪除左。當然我比較在意嘅係,佢稱呼對方為男神,是不是又出現一D「好掛住你丫、幫下我喇、公司無人快D返公司喇,我好需要你丫」諸如此類,睇到呢到,我突然背脊一涼,相信我講到呢度,大家都知咩事啦!不過佢口中嘅男神我唔識,浄係知道係佢其中一個男同事。好衰唔衰,我唸返起果日朝早,我係度睇Facebook D無聊片時,有個廣告彈左出黎「關心家人,關注行蹤」嘅apps!於是我就裝左係佢部電話度,以防萬一。雖然擔心,不過我依然對自己係有信心嘅,話曬咁多年,我係佢心目中早就已經超越男神呢個詞了。

子爵府

木子高 發表於 20-12-5 09:47
回憶遍#14
入面大部分都係講工作嘅野,不過有D對話就唔係好對得上,有D仲刪除左。當然我比較在意嘅係, ...

如果真係同事,成功斷的機會較小,保險間唔中又去下trip....大把機會

子爵府

回覆 木子高 的帖子

有朋友做保險 佢成日夜晚11,2點都仲喺公司 得返一 兩丁人 要發生關係 隨時公司已經得 都唔洗去酒店

大宅

Rilakkuma312 發表於 20-12-5 10:20
如果真係同事,成功斷的機會較小,保險間唔中又去下trip....大把機會

其實出軌呢樣野,唔係我要做幾多去保障自己,又或者係要做D咩黎令佢同外界無接觸咁多,重點係在於佢有無果個心!如果佢想繼續,就算我捆著佢係屋企都無用!如果佢無果個心,日日對住金城武都係假,條路自己選嘅,無得怨!

大宅

Wongbuddy 發表於 20-12-5 11:10
回覆 木子高 的帖子

有朋友做保險 佢成日夜晚11,2點都仲喺公司 得返一 兩丁人 要發生關係 隨時公司已經得 ...

啱!
呢D野都係睇人既姐!
想同唔想,一唸之差!
如果因為職業而搵藉口,
咁經常要中港兩地走嘅,一定會包二奶?
係夜場工作嘅,一定係雞?
做明星一定要潛規則?
做地產就可以免費開房?
如果要唸落去,AV劇情仲有更多更誇張都有!

首頁
12345...6

尾頁

跳至